SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v gorah
MOJSTRANA

Tehnična in druga pomoč
ŠENČUR

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
OBČINE

Tehnična in druga pomoč
KOPER
tehnična in druga pomoč

Tehnična in druga pomoč
LJUBLJANA
tehnična in druga pomoč

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
SPODNJA KAPLA
reševanje obolelih

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 15.51 je helikopter SV z dežurno ekipo HeNMP - Brnik prepeljal obolelo osebo iz SB Jesenice v UKC Ljubljana.

Nesreče v gorah
Ob 15.26 je pri sestopu iz Triglavske Bistrice v Mojstrani, občina Kranjska Gora, planinka padla približno 10 metrov v globino. Gorski reševalci GRS Mojstrana so jo na kraju oskrbeli in prenesli do ceste, kjer so je prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Požari v objektih transportne infrastrukture
Ob 16.37 so v Kamniku pod Krimom, občina Brezovica, goreli trije železniški pragovi. Ogenj so pogasili gasilci PGD Notranje Gorice – Plešivica.

Nesreče v gorah
Ob 19.00 sta pri sestopu z Jakoba, občina Preddvor, na strmi in markirani poti zdrsnila dva planinca. Pri tem se je eden od planincev poškodoval. Posredovali so reševalci NMP Kranj, gorski reševalci GRS Kranj in gasilci JZ GRS Kranj, ki so poškodovanemu planincu na kraju zdrsa nudili prvo pomoč. Zaradi hude poškodbe je bila aktivirana dežurna ekipa GRS z Brnika in helikopter Slovenske vojske, ki so poškodovanega planinca z elektromotornim vitlom potegnili v helikopter in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.35 je v naselju Tribej, občina Dravograd, prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega vozila in motoristom. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem pomagali ponesrečencu, sanirali razlite motorne tekočine ter pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, s katerim je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.03 sta na cesti Dolomitskega odreda, občina Log- Dragomer, trčili dve osebni vozili. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Stara Vrhnika in PGD Log pri Brezovici, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli iztekle tekočine. Reševalci RP Ljubljana so eno osebo prepeljali v bolnišnico.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.53 je v ulici Pod Srobotnikom, občina Straža, veter iz prireditvenega prostora na cesto odnesel šotor. Odstranili so ga gasilci PGD Vavta vas.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.30 sta v naselju Zbilje, občina Medvode, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, iz enega vozila iznesli poškodovanega voznika ga imobilizirali in predali v oskrbo reševalcem NMP Ljubljana, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in počistili posledice nesreče s cestišča. Poškodovanega voznika so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Požari na travniških površinah
Ob 20.25 je na južni strani Kočevskega jezera, občina Kočevje, gorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Kočevje ki so skupno pogasili okoli 1500 kvadratnih metrov suhe trave.

Požari na smetiščih, odlagališčih
Ob 20.05 je pri naselju Dutovlje, občina Sežana, gorelo na divjem odlagališču. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in PGD Sežana, kateri so pogasili požar na površini približno 100 kvadratnih metrov.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 17.30 so v Šentvidu pri Zavodnju, občina Šoštanj, našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Nevarno najdbo sta odstranila in do uničenja shranila na varno pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Štajerske regije.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 20.56 so v Kurilniški ulici na Jesenicah, na gredici vrtička, goreli lesni odpadki. Požar so pogasili gasilci GARS Jesenice.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 23.13 je bila v več naseljih v občini Novo mesto zaradi okvare prekinjena dobava električne energije. Napako so odpravili dežurni delavci Elektro Ljubljana.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 23.13 je bila v več naseljih v občini Šentjernej zaradi okvare prekinjena dobava električne energije. Napako so odpravili dežurni delavci Elektro Ljubljana.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 22.46 je nad vasjo Jesenica, občina Cerkno, gorelo v naravi. Posredovali so gasilci PGD Bukovo-Zakojca, PGD Cerkno in PGD Gorje-Poče-Trebenče, ki so požar, ki je zajel 0,5 ha travnate površine, podrasti in gozda pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 4.59 je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil na cesti Žalec–Velenje pri kraju Vodosteč, občina Žalec. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Velenje in Žalec, ki so eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, proti naletno in proti požarno zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli z absorbentom razlite motorne tekočine ter nudili ostalo potrebno pomoč policiji in NMP. Reševalci NMP Celje in Velenje so dve poškodovani osebi prepeljali na zdravljenje v SB Celje.

Požari v kompleksnih industrijskih objektih
Ob 7.02 je prišlo do požara na električni napeljavi v podjetju VAR d.o.o. v Gornji Radgoni. Začetni požar so pogasili zaposleni. Gasilci PGD Gornja Radgona so dokončno pogasili požar ter prezračili in pregledali prostore.

Delovne nesreče
Ob 7.45 se je v podjetju TKI v občini Hrastnik poškodoval delavec. Poškodovanega delavca so oskrbeli reševalci NMP Hrastnik.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 7.48 sta pri smrekcah pri naselju Hrašče v občini Postojna čelno trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Postojna, ki so na kraju izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulatorja ter pomagali ekipi NMP Postojna pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb v reševalno vozilo. Poškodovani osebi sta bili prepeljani na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 9.00 se je na Hrušici, občina Jesenice, širil vonj po plinu. Gasilci GARS Jesenice so našli kraj puščanja plina, zaprli ventil na jeklenki in prezračili prostor.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 8.50 so na Delavski poti v Lovrencu na Pohorju gasilci PGD Lovrenc na Pohorju s pomočjo AED pomagali pri reševanju obolele osebe.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 7.51 so v Brezju pri Dobrovi, občina Dobrova-Polhov Gradec, gasilci PGD Dobrova in Brezje nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri reanimaciji občana, ki se je zgrudil.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 9.10 je na avtocesti Kranj zahod proti Ljubljani, občina Kranj, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj nesreče požarno in prometno zavarovali. Poškodovano osebo so gasilci oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Kranj ter odklopili akumulator in posuli iztekle tekočine.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 10.22 je na Ptujski cesti v Ormožu iz rezervoarja osebnega vozila iztekalo pogonsko gorivo. Gasilci PGD Ormož so cestišče očistili.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 10.15 je v Tihaboju, občina Litija, gorela podrast. Požar na površini približno 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Tihaboj. Za pomoč so bili aktivirani tudi gasilci PGD Gabrovka, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.21 so na Rimski cesti v Laškem gasilci PGD Laško s tehničnim posegom odprli vrata dvigala in iz njega rešili dve osebi.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.15 je v Št. Janžu pri Radljah v občini Radlje ob Dravi voznik z osebnim vozilom zdrsnil s ceste in se po 15 metrih prevrnjen na streho ustavil v globeli. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč policiji, odklopili akumulator na vozilu, ga izvlekli na cesto ter postavili na kolesa. Voznik je sam poiskal zdravniško pomoč v ZD Radlje.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 11.19 se je na Cesti Maršala Tita na , občina Jesenice, vžgalo osebno vozilo. Do prihoda gasilcev GARS Jesenice je požar začel gasiti mimoidoči z gasilnim aparatom. Gasilci GARS Jesenice so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, vozilo pogasili in ga odstranili z vozišča.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.13 je v krožišču pri Zmnicu, občina Škofja Loka, kolesar padel pred vozilo, ki je bilo za njim in mu zapeljalo čez roko. Policisti so kraj nesreče zavarovali, poškodovanega kolesarja so oskrbeli reševalci NMP Škofja Loka in ga odpeljali v ZD Škofja Loka.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 11.25 je v lokalu na Taborski ulici v Mariboru zagorel nadstrešek nad zunanjim žarom. Poklicni gasilci PGB Maribor in gasilci PGD Studenci so požar pogasili. Nadstrešek je uničen.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 12.10 je na cesti Pobrež–Slovenske Konjice v bližini naselja Pobrež, občina Oplotnica, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Oplotnica so požar pogasili. Vozilo je bilo uničeno.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
POSTOJNA-HNMP

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.08 je na regionalni cesti v naselju Zgornja Draga, občina Ivančna Gorica, prišlo do trka dveh osebnih vozil, eno pa je pri tem zletelo s ceste. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana in PGD Stična, ki so zavarovali kraj in pomagali reševalcem pri oskrbi ter prenosu ene poškodovane osebe. Sanirali so tudi razlite tekočine in odklopili akumulatorja na vozilih.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 11.44 je na Vrbanski cesti v Mariboru pri dostavi plina za večstanovanjsko hišo, zaradi okvare na varnostnem ventilu, pričel uhajati plin iz avtocisterne. Poklicni gasilci PGB Maribor so ob pomoči voznika cisterne uspeli zapreti varnostni ventil in preprečiti nadaljnje uhajanje plina. Preventivno so začasno umaknili petstanovalcev večstanovanjske hiše, ob kateri je bila parkirana cisterna ter prezračili prostore v objektu in kanalizacijski sistem. Drugi ukrepi niso bili potrebni.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.30 so na Dolenjski cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana izčrpali vodo iz poplavljenih kletnih prostorov stanovanjskega objekta.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.46 je na izvozu z avtoceste Spodnji Brnik, občina Šenčur, voznik izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v obcestni jarek. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj nesreče prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulator in s tehničnim posegom dvignili vozilo nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 9.29 je v okolici Rač v občini Rače-Fram občan pri delu na njivi naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredovala sta pripadnika državne enote za varstvo pred NUS, ki sta topovsko granato kalibra 100 mm do uničenja prepeljala v ustrezno skladišče.

Najdbe neekspodiranega streliva
Najdba NUS - Lokve

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.40 je na avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem, občina Slovenska Bistrica, v bližini viadukta Preloge voznik tovornega vozila izgubil oblast nad vozilom, prebil sredinsko zaščitno ogrado in obstal na obeh delih avtoceste. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na tovornem vozilu, pomagali reševalcem pri prvi oskrbi poškodovanega voznika, prečrpali približno 800 litrov goriva iz poškodovanih rezervoarjev v nadomestno cisterno, izteklo gorivo so posipali z vpojnim sredstvom in počistili cestišče. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so poškodovanega voznika prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.
Nazaj