SPIN
Vsi dogodki

Požari v naravi oziroma na prostem - drugi požari v naravi oziroma na prostem
Ob 18.42 je gorelo ob železniški progi Branik–Štanjel, občina Nova Gorica. Ob prihodu gasilcev PGE Nova Gorica in PGD Dornberk je ogenj že sam ugasnil, zato so le opravili ogled terena.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev - strelivo
Ob 18:36 je v Podreteji, občina Idrija, ob pešpoti občan našel NUS. Pripadnika državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila in shranila na varno minometno mino, kalibra 81 mm, mase 3,375 kg, italijanskega porekla iz 2. svetovne vojne.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 19.33 sta na lokalni cesti v naselju Ponikve, občina Dobrepolje, trčili osebni vozili. Tri osebe so se v nesreči poškodovale. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so nudili proti naletno in protipožarno zaščito, odklopili so akumulatorja na poškodovanih vozilih ter posuli in počistili cestišče.

Požari v objektih - Cevovodi, komunikacijska omrežja in elektroenergetski vodi
Ob 20.21 je v vasi Ržišče v občini Litija zaradi udara strele zagorel drog telefonske napeljave. Požar so pogasili gasilci PGD Vače. O dogodku je bila obveščena tudi policija in dežurni delavec podjetja Telekom.

Udari strel - udari strel (brez požara)
Ob 20.22 je na Bavarskem dvoru in Trgu OF v Ljubljani zaradi udara strele prišlo do izpada električne energije.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih - požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 21.01 je na Škapinovi ulici v Celju zagorel zabojnik za papir. Gasilci PGE Celje so požar pogasili.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 23.02 je na hitri cesti Vipava–Rebrnice pred predorom Rebrnice 1 v smeri proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče z udeležbo kombiniranega vozila. Gasilci GRC Ajdovščina so poškodovanega voznika rešili iz vozila, ekipa NMP Ajdovščina je poškodovanca oskrbela na kraju nesreče in ga prepeljala v bolnišnico v Šempeter. Gasilci so na vozilu odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
Ob 0.20 je v kraju Dolenje Kronovo, občina Šmarješke Toplice, gorelo seno v gospodarskem objektu. Požar je že do prihoda gasilcev pogasil lastnik objekta. Gasilci PGD Bela Cerkev, Šmarjeta, Zbure in Orešje so premetali seno in preventivno pregledali okolico objekta.

Udari strel - udari strel (brez požara)
Ob 1.40 je v vasi Travnik v občini Cerkno strela udarila v stanovanjsko hišo in poškodovala streho. Gasilci PGD Plužnje so streho prekrili z ponjavo in preprečili zamakanje v hišo.

Močan veter - vetrolom
Ob 2.10 je v naselju Mahniči, občina Sežana, močno neurje odkrilo strehe skoraj vseh objektov v naselju in podrlo več dreves ter električno napeljavo. Posredujejo vsa prostovoljna gasilska društva Kraške gasilske zveze in gasilci ZGRS Sežana, delavci Elektra Primorske in Cestnega podjetja Koper. V naselju Mahniči je prekinjena oskrba z električno energijo. Delavci elektra odpravljajo napako na transformatorski postaji. Pri odpravljanju posledic neurja v naselju Mahniči sodeluje tudi 10 pripadnikov Sloveske vojske.

Močan veter - vetrolom
Ob 2.02 je na območju občine Sežana močan veter v naselju Dutovlje podrl več dreves in reklamnih panojev. Podrta drevesa in naplavine so bila tudi na cesti Kobdilj–Štorje, Dutovlje–Vrhovlje in na cesti Vrabče–Štjak. Delavci Cestnega podjetja Koper so podrta drevesa in naplavine odstranili. Ob 7.02 so gasilci ZGRS Sežana odpravljali posledice neurja na stanovanjski hiši v Dutovljah, občina Sežana. Ob 10.27 gasilci ZGRS Sežana posredujejo v Dutovljah, občina Sežana, kjer pokrivajo hišo, ki jo je odkril močan veter.

Močan veter - vetrolom
Ob 2.58 je v Petkovcu, občina Logatec, močan veter odkril streho stanovanjske hiše. Posredujejo Gasilci PGD Rovte.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 3.07 je na Trgu mladih v občini Maribor meteorna voda zaradi nepretočnosti jaškov zalila prostore Srednje šole za oblikovanje. Gasilci JZZPR Maribor so v jašek namestili črpalko, jašek sprostili in počistili, ter preprečili, da bi voda zalila še druge prostore šole.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 3.04 je v naselju Butajnova in območju občine Dobrova Polhov Gradec močan veter podiral drevesa, meteorna voda pa je poplavila več cest in zalivala objekte. Sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. Gasilci PGD Butajnova-Planina, Šentjošt, Črni Vrh in Polhov Gradec so odstranjevali podrta drevesa, črpali vodo iz objektov, čistili vodne prepuste, postavljali protipoplavne vreče in odstranjevali podrta drevesa.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 3.15 je v Ljubljani in okoliških naseljih zaradi močnega vetra in dežja voda zalila več cest, stanovanjskih objektov in proizvodnih prostorov. Podrta drevesa so padla na cestišča in na stanovanjske objekte. Gasilci PGD Ljubljana, PGD Zadobrova Sneberje Novo Polje in GB Ljubljana so posredovali v 21 primerih. Črpali so meteorno vodo iz objektov in odstranjevali podrta drevesa.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 3.16 je v Topolcu, občina Ilirska Bistrica, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Voda je pred prihodom gasilcev PGD Ilirska Bistrica odtekla, gasilci so opravili strokovni ogled kraja. Na cesto med Ilirsko Bistrico in Šembijami pa je meteorna voda nanesla večjo količino naplavin. Posredovali so delavci Cestnega podjetja Koper.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 3.15 je v naselju Zabiče, občina Ilirska Bistrica, zaradi zamašenega odtoka meteorna voda poplavila stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Podgora-Podgraje so odmašili odtok in s tem omogočili nemoten odtok meteorne vode.

Močan veter - vetrolom
Ob 3.18 je v kraju Selo pri Ihanu, občina Domžale, močan veter podrl več dreves in razkril strehe na treh objektih. Podrto drevo je padlo tudi na osebno vozilo. Posredovali so gasilci CPV Domžale, PGD Domžale-mesto, Študa in Ihan, ki so podrta drevesa odstranili in začasno prekrili poškodovane strehe.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 3.25 so na Partizanski cesti v Žireh posredovali gasilci PGD Dobračeva, kjer so preusmerili meteorno vodo, ki je ogrožala stanovanjsko hišo.

Močan veter - vetrolom
Ob 3.34 se je zaradi močnega vetra na cesti Log proti Podplešivici, občina Log-Dragomer, podrl drog javne razsvetljave in zadel osebno vozilo, katero je obtičalo v jarku. Gasilci PGD Log pri Brezovici so umaknili podrti drog, avto vleka pa je vozilo potegnila na cestišče.

Poplave - poplave zaradi dviga podtalnice, kanalizacijskih vod
Ob 3.29 je v Hafnerjevem naselju v Škofji Loki zaradi dviga podtalnice voda poplavila stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Trata.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 3.46 so na Partizanski cesti v Škofji Loki posredovali gasilci PGD Škofja Loka, kjer je zaradi zamašenih odtokov na strehi meteorna voda zalila stanovanje. Vodo so posesali in očistili zamašene odtoke na strehi.

Udari strel - udari strel (brez požara)
Ob 3.33 so na Škofjeloški cesti v Kranju posredovali gasilci JZ GRS Kranj. Zaradi udara strele v neposredno bližino stanovanjske hiše so pregledali prostore s termovizijsko kamero. Do požara ni prišlo.

Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
Ob 3.59 je v Pongrcah, občina Kidričevo, zaradi udara strele prišlo do požara na gospodarskem poslopju. Zgorela je električna napeljava in okrog tri kvadratne metre ostrešja. Posredovali so gasilci PGD Jablane in Talum, ki so požar pogasili in požarišče pregledali s termo kamero.

Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
Ob 3.59 je v Podkraju pri Velenju zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Velenje in Pesje so požar omejili in pogasili ter del ostrešja pokrili s plastično folijo. Dežurni vzdrževalec Elektra Celje je pregledal električno napeljavo. Reševalci NMP Velenje so poškodovanega občana odpeljali v bolnišnico Topolšica.

Poplave - poplave ob vodotokih
Ob 4.24 je v občini Rečica ob Savinji začel poplavljati hudournik Rečica. Aktivirani so bili gasilci PGD Rečica ob Savinji, ki so nadzorovali vodostaj in očistili vodne prepuste v kraju Rečica.

Poplave - poplave ob vodotokih
Ob 4.23 je v Lokovini v občini Dobrna hudournik ogrožal stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Dobrna, ki so odmašili cev za meteorno vodo in pregledali območje.

Poplave - poplave ob vodotokih
Ob 4.56 v Paki in Spodnjem Doliču v občini Vitanje potok Jesenica na več lokacijah poplavil regionalno cesto Zgornji Dolič–Stranice. Obveščena policija in vzdrževalci ceste.

Močan veter - vetrolom
Ob 5.18 je zaradi močnega vetra padlo drevo na cesto Preserje–Rakitna v občini Brezovica. Gasilci PGD Preserje so padlo drevo in vejevje odstranili ter pregledali celotno cesto do Rakitne.Ob 7.22 je v ulici Na peske v Preserju drevo padlo na streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Notranje gorice so drevo odstranili, na stanovanjski hiši pa je poškodovanih nekaj nosilcev. Ob 9.50 so gasilci PGD Preserje s ceste Preserje–Rakitna odstranili padlo drevo; iz kleti stanovanjske hiše v Preserjah pa so izčrpali meteorno vodo.Ob 10.45 so gasilci PGD Vnanje gorice Pod goricami odstranili podrto drevo.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 5.33 je na Ulici Bračičeve brigade v občini Slovenska Bistrica meteorna voda zalila stanovanjske prostore in del dvorišča. Gasilci PGD Zgornja Bistrica so vodo izčrpali.

Poplave - poplave ob vodotokih
Ob 4.03 je potok Veriželj v Ulici Janka Vrabiča v Velenju poplavil rondo. Gasilci PGD Pesje preusmerili vodo v strugo potoka.

Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
Ob 5.43 se je na Celjski cesti v Laškem v gostišču zaradi kratkega stika na električni napeljavi iskrilo. Gasilci PGD Laško so izklopili elektriko, prezračili in pregledali objekt.

Plazovi - plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 5.52 se je v naselju Gabernik, občina Slovenska Bistrica, utrgal zemeljski plaz širine 20 in dolžine 30 metrov. Gasilci PGD Laporje so plaz pokrili in uredili odtekanje vode iz plazišča. Plaz si je ogledal tudi geolog in poveljnik CZ občine Slovenska Bistrica.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 6.05 so v Juršincih iz kleti stanovanjske hiše in iz gasilskega doma v Gabrniku v občini Juršinci gasilci PGD Gabrnik in Grabšinski breg izčrpali meteorno vodo.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 6.32 so v Frankovem naselju, občina Škofja Loka, gasilci PGD Trata črpali meteorno vodo iz prostorov stanovanjske hiše.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 6.35 je na Barletovi cesti v Medvodah meteorna voda zalila proizvodno halo in dvorišče podjetja. Gasilci PGD Preska-Medvode so vodo izčrpali.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 6.30 je v naselju Pokoše, občina Slovenska Bistrica, zaradi močnega deževja meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Spodnja Polskava so očistili odtočne jaške in omogočili pretok vode ter počistili cestišče.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 7.02 je v Brezovici, občina Metlika, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Metlika so izkopali jarek za preusmeritev vode in pomagali pri čiščenju posledic zalitja hiše. O nevarnosti poplavljanja in možnosti sprožitve plazu so bile obveščene pristojne službe v občini Metlika.

Močan veter - vetrolom
Ob 7.45 je na Ravenski poti v občini Škofljica močan veter razkril del strehe stanovanjske hiše. Na pomoč so priskočili gasilci PGD Škofljica in streho prekrili. Ob 8.00 so na Dolenjski cesti gasilci PGD Škofljica pomagali pri prekrivanju strehe na stanovanjski hiši.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 7.09 je visoka reka Paka v Velenju odnesla gradbeni oder za obnovo mostu. Gasilci PGD Velenje so pregledali kraj dogodka in obvestili pristojne službe na občini.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 8.57 je na Kidričevi cesti v Kranju v zaklenjenem osebnem vozilu ostal otrok. Gasilci JZ GRS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata vozila in otroka rešili.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 9.22 je na Hrastu pri Jugorju v občini Metlika meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Suhor so vodo izčrpali, pomagali pri odpravi posledic zalitja in očistili jaške za meteorno vodo na javni poti.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 9.07 je pri kraju Meliše v občini Ljubno ob Savinji voznik z osebnim vozilom zapeljal v strugo vodotoka. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, Okonina in Radmirje, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem in policiji, izvlekli vozilo in odstranili razbitine vozila. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v bolnišnico.

Nesreče z nevarnimi snovmi - nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 9.54 je na Zagrebški cesti v Novem mestu iz osebnega vozila iztekalo motorno olje. Gasilci GRC Novo mesto so oljni madež posuli z vpojnimi sredstvi in počistili posledice razlitja. O onesnaženju so bili obveščeni delavci Cestnega podjetja Novo mesto in policisti PU Novo mesto.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 10.19 so na Tržaški cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana skozi balkonska vrata vstopili v stanovanje in odprli vhodna vrata, ter omogočili vstop policistom in reševalcem. V stanovanju so našli mrtvo osebo.

Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
Ob 10.37 je na Tovarniški ulici v Krškem, v podjetju Vipap Videm Krško d.d., zagorel papir na transportnem traku v skladišču odpadnega papirja. Še pred prihodom gasilcev so požar pričeli gasiti zaposleni. Gasilci PGE Krško so požar omejili, pogasili ter prezračili in pregledali objekt.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev - strelivo
Ob 11.05 so na gradbišču v Šempetru, občina Šempeter-Vrtojba, pri zemeljskih delih našli neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila topovsko granato kalibra 104 milimetre, mase 17 kilogramov in topovski vžigalnik kalibra 30 milimetrov, mase 0,1 kilograma. Obe najdbi sta avstrijske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

Močan veter - vetrolom
Ob 11.07 med Komnom in Branikom drevo čez cestišče.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 11.41 je na Leskovcu, občina Slovenska Bistrica, pričel poplavljati potok ki je ogrožal stanovanjski objekt. Gasilci PGD Pragersko so prečrpavali vodo in preprečili, da bi voda poplavila hišo. Vodotok potoka je pričel upadati in ne ogroža več hiše.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih - nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 11.45 je na področju Mrzlega vrha v občini Tolmin jadralni padalec pristal na drevesu. Pred prihodom reševalcev GRS Tolmin se je nepoškodovan sam spustil iz 15 metrov višine. Člani GRS Tolmin so iz drevesa pobrali padalo in jadralnega padalca pospremili v dolino.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 12.11 je v bližini Soče, občina Bovec, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste v jarek. Gasilci PGD Bovec in PGD Kobarid so avto dvignili na cestišče, odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe - s pitno vodo
Ob 12.56 Kovod Postojna d.o.o. obvešča porabnike pitne vode iz lokalnih vodovodnih sistemov Veliko in Malo Ubeljsko, občina Postojna, da je potrebno vodo za uporabo v prehrambene namene predhodno prekuhavati zaradi mikrobiološke neskladnosti. Ukrep je dolgotrajen in velja do uvedbe ustrezne priprave pitne vode.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 13.28 so v ulici Dr. Štefke Hribarjeve v Slovenski Bistrici, občina Slovenska Bistrica, gasilci PGD Slovenska Bistrica izčrpali okoli 10 kubičnih metrov meteorne vode iz garaže stanovanjske hiše.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 13.36 se je v Dolenjem Boštanju, občina Sevnica, zgodila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri nalaganju vozil na vozilo vlečne službe. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Reševalci NMP Sevnica so jo oskrbeli in prepeljali v ZD Sevnica.

Poplave - poplave ob vodotokih
Ob 13.00 je reka Dravinja poplavila cesto v Koritnem, občina Majšperk. Pristojne službe so postavile prometno signalizacijo o zapori.

Delovne in rudniške nesreče - delovne nesreče
Ob 10.27 je v kobilarni Lipica, občina Sežana, konj poškodoval zaposlenega. Posredovali so reševalci iz Sežane, policisti in delovni inšpektor.

Reševanja obolelih oseb - reševanje obolelih (tudi helikopterski prevozi med bolnišnicami)
Ob 14.00 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem iz SB Murska Sobota prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 15.08 sta na Petrolovi črpalki v Voklem, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRS Kranj so do prihoda policistov zavarovali mesto nesreče. Ena oseba je bila lažje poškodovana.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe - s pitno vodo
Ob 15.33 Kovod Postojna d.o.o. obvešča porabnike pitne vode iz vodovodnega sistema Ilirska Bistrica - naselje Suhorje, da je voda motna, zato je potrebno vodo pred uporabo v prehrambene namene prekuhavati. Pred prekuhavanjem je potrebno odstraniti večje delce, kar dosežemo z usedanjem in nato filtriranjem skozi več plasti - na primer prelikane tkanine ali skozi čist papirnat filter. Ukrep velja do preklica.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 16.45 so gasilci PGD Kostanjevica na Krki v Orehovcu, občina Kostanjevica na Krki, nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri prenosu obolele osebe iz kozolca do reševalnega vozila.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 17.06 so člani pgd Dornberk izvozili v kraj Steske, občina Nova Gorica na ogled smreke, ki ogroža električne vodnike.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Prometna nesreča dveh osebnih vozil-Podbrezje

Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
Požar v stanovanjski hiši, Črneče.
Nazaj