SPIN
Vsi dogodki

Tehnična in druga pomoč
Ob 7.57 so na cesti Borisa Kidriča na Jesenicah gasilci GARS Jesenice izčrpali vodo iz proizvodnih prostorov podjetja.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 7.09 je na Mirnopeški cesti, pri elektro postaji Hudo, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Gasilci GRC Novo mesto so prevrnjeno vozilo postavili na kolesa in povlekli na cesto. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 8.02 so na Sneberski cesti v Ljubljani zagorele saje v dimniški tuljavi na stanovanjskem objektu. Gasilci GB Ljubljana so ohladili dimniško tuljavo, očistili saje in preventivno z vodo polili ostrešje okoli dimnika.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 11.19 so v Pijovci v občini Šmarje pri Jelšah gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Mestinje in PGD Šmarje so goreče saje pogasili, očistili dimno tuljavo in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.26 so v naselju Logje, občina Kobarid, gasilci PGD Breginj skozi okno stopili v stanovanje v katerem so našli mrtvo osebo.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 11.28 sta v Drežnici, občina Kobarid, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in spravila na varno do uničenja minometno mino, kalibra 81 mm, italijanske izdelave, iz obdobja druge svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.18 so na Toškem čelu v občini Ljubljana gasilci GB Ljubljana pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Delovne nesreče
Ob 12.17 se je v Spodnjih Hočah, občina Hoče Slivnica, zgodila delovna nesreča v kateri je v podjetju na delavca padel del prikolice, ki je bila postavljena na dvorišču objekta. Na kraj dogodka je bila poslana enota NMP Maribor, vendar je delavec umrl na kraju nesreče.

Delovne nesreče
Ob 11.48 je v Tovarni kemičnih izdelkov v Hrastniku pakirni stroj delavcu poškodoval tri prste na roki. Ekipa NMP ZD Hrastnik je poškodovanemu delavcu nudila prvo pomoč ter ga prepeljala v SB Trbovlje. O dogodku je bila obveščena PP Hrastnik in inšpektor za delo.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 12.34 je v Škocjanu, občina Koper, v stanovanjskem objektu zagorela električna vtičnica. Stanovalci so pred prihodom Koprskih poklicnih gasilcev izklopili varovalko in preprečili požar.

Požari na travniških površinah
Ob 13.28 je pri naselju Tublje pri Komnu, občina Sežana, gorela trava in podrast. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so požar na površini okrog enega hektara pogasili.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 13.30 se je na smučišču Vogel v Bohinju poškodovala smučarka. Oskrbeli so jo reševalci na smučišču, nato pa je bila v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske enote nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem prepeljana v UKC Ljubljana.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 15.53 sta v sobi stanovanjske hiše v Soški ulici v Ljubljani goreli žimnica in postelja. Še predno se je ogenj razširil po sobi, so požar pogasili gasilci GB Ljubljana.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 16.07 so na Masarykovi cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana na postajališču mestnega potniškega prometa pogasili goreč koš za smeti.

Prekinitev prometa zaradi naravnih pojavov
Ob 15.2 so posredovali gasilci GARS Jesenice v predoru Karavanke, občina Jesenice, ker je v predoru zaradi vrtanja prišlo do vdora zemeljskega plina. Z Avstrijskimi gasilci so šli na kraj izhajanja plina, ki se nahaja na Avstrijski strani v delu nove predorske cevi. Plin intervalno uhaja iz cevi s katero jemljejo vzorce kamnin. Avstrijski gasilci so odšli na Avstrijski portal, kjer se bodo dobili s strokovnjaki in se dogovorili za nadaljnje ukrepanje. Na Slovenskem portalu so delavci DARS-a postavili fizično zaporo. Predor bo zaprt do preklica.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 17.16 je na cesti iz Tržiča proti Podljubelju, občina Tržič, zagorelo osebno vozilo. Do prihoda gasilcev JZ GRS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču in Podljubelj je požar v predelu motorja pogasil mimo vozeči voznik. Gasilci so na vozilu odklopili akumulator in usmerjali promet do prihoda policije.

Nesreče v gorah
Ob 16.48 se je v Podljubelju v občini Tržič na gozdni vlaki poškodoval občan. Gorski reševalci GRS Tržič in zdravnik-letalec so ga oskrbeli in prenesli v helikopter Slovenske vojske, s katerim je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Požari v kompleksnih industrijskih objektih
Ob 18.09 je v podjetju Akers Valji Ravne d.o.o., občina Ravne na Koroškem, zagorelo kalilno olje. Pred prihodom gasilcev KGZ Ravne na Koroškem je ogenj ugasnil. Gasilci so preventivno izmerili temperaturo olja in pregledali dimnik. Škoda ni nastala. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 18.32 je v bližini železniške proge ob Dolenjski cesti v občini Škofljica gorel kup vej. Gasilci PGD Lavrica so požar pogasili.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Med 10.20 in 15. uro je bila na območju Zabavalj, občina Koper, zaradi intervencijskega popravila na vodovodnem omrežju, motena oskrba s pitno vodo. Okvaro so odpravili delavci Rižanskega vodovoda Koper.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Med 14.32 in 17. uro je bila na območju Marušičeve in Pobegove ulice ter Ulice stare pošte v Kopru, zaradi intervencijskega popravila, motena oskrba s pitno vodo. Okvaro so odpravili delavci Rižanskega vodovoda Koper.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 21.06 je na Kraški ulici v Izoli zgorela palma. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so drevo pogasili.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 21.20 je v Podlubniku, občina Škofja Loka, gorelo osebno vozilo. Do prihoda gasilcev PGD Škofja Loka in Stara Loka je lastnik vozila že sam pogasil ogenj.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 21.46 so na območju Brunšvika v občini Starše gasilci PGD Rače nudili pomoč reševalcem pri oživljanju osebe, ki pa je kljub hitremu posredovanju umrla.

Požari v kompleksnih industrijskih objektih
Ob 2.05 je zagorelo v proizvodni hali podjetja Menina v Šmarci, občina Kamnik. Delavec z viličarjem v košari pripeljal furnir za sežig v peči, ko je odprl peč je ogenj zajel približno 3 kubične metre furnirja, ki se je razsul po proizvodnji hali. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Šmarca, ki so požar pogasili in počistili požarišče.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ogenj v jeklarni ACRONI, Jesenice.
Nazaj