SPIN
Vsi dogodki

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 22.03 je na Čolnici, občina Kanal, krajan zakuril kres. Zaradi vetra je ogenj ušel nadzoru. Gasilci PGD Kanal so žarišča pogasili in preprečili morebitno širjenje ognja.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 7.28 je v naselju Brestanica v občini Krško motorist povozil psa, padel ter se poškodoval. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet do prihoda policistov, pomagali reševalcem in odstranili motorno kolo iz cestišča. Reševalci NMP Krško so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Krško.

Požari na sredstvih železniškega prometa
Ob 8.16 je na železniški postaji v Ljubljani zagorela lokomotiva potniškega vlaka. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana, ki so požar na električni omarici pogasili. Večja gmotna škoda ni nastala.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 8.10 sta izven naselja Arto v občini Sevnica, trčila tovorno in kombinirano vozilo. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj nesreče, odstranili vozili in očistili vozišče. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 8.58 so gasilci PGD Pirošica v naselju Vrhovska vas, občina Brežice, pomagali reševalcem pri prenosu in oživljanju osebe.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 9.15 so gasilci PGE Celje očistili razlite motorne tekočine na površini okoli 50 kvadratnih metrov na parkirišču na Poti na Lavo v Celju.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 9.13 se je razlilo motorno olje iz poškodovanega motorja osebnega vozila v ulici Drča v Straži. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenja Straža so z vpojnim sredstvom nevtralizirali razlito olje v dolžini enega kilometra.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.27 so na Ljubljanski cesti na Vrhniki gasilci PDG Vrhnika s pomočjo vrvi skozi okno vstopili v stanovanje, v katerem je bila onemogla oseba, ki je potrebovala zdravniško pomoč. Prevzeli so jo reševalci NMP.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 8.27 je posredoval helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo HNMP Brnik v Železnikih, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Nesreče v gorah
Ob 13.08 je zdrsnil planinec v brezno iz Krofičke nad Robanovi kotom v občini Solčava. Posredovali so reševalci GRS Celje in helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah z dežurno ekipo, ki so ponesrečenca s pomočjo vitla dvignili ter iz stene rešili še drugega planinca. Poškodovanega planinca so oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.05 je v Sevnici voznik osebnega avtomobila trčil v peško, ki se je pri tem lažje telesno poškodovala. Reševalci NMP Sevnica so jo oskrbeli in prepeljali v ZD Sevnica.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.54 sta se na Mostu na Soči, občina Tolmin, zaletela osebni avto in motorno kolo. V nesreči se je poškodoval motorist. Posredovali so gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj nesreče, počistili razlite motorne tekočine na cestišču in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Tolmin pri oskrbi poškodovanca, ki so ga z reševalnim vozilom prepeljali do italijansko-slovenske meje na Robiču, kjer so ga prevzeli italijanski reševalci.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.54 so posredovali gasilci JZ GRS Kranj v stanovanjskem bloku na Ulici Tuga Vidmarja v Kranju, kjer so preko balkona vstopili v stanovanje, v katerem je bila obolela oseba. V nadaljnjo oskrbo so jo prevzeli reševalci NMP.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.14 sta na Trgu na Prevaljah trčili dve osebni vozili, pri čemer se je poškodovala ena oseba. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Prevalje so razlito olje na cestišču počistili in pomagali odstraniti vozili. Reševalci NMP pa so poškodovanca odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.27 je na regionalni cesti Ptuj–Ormož v naselju Borovci v občini Markovci trčili osebni vozili, pri čemer se je poškodovala ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Ptuj in reševalci NMP Ptuj, ki so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Ptuj.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.39 sta na cesti Janežovci–Jiršovci, občina Destrnik, čelno trčili osebni vozili, pri čemer se je eno od vozil na bližnji njivi prevrnilo na streho. V nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci NMP Ptuj prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Gasilci PGD Ptuj so na vozilih odklopili akumulatorja, počistili cestišče, postavili vozilo na kolesa, ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanca.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.18 sta na Partizanski poti v Rimskih Toplicah v občini Laško trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD laško, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Poškodovanih ni bilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.35 so na cesti Bovec–Predel, pod vasjo Strmec na Predelu v občini Bovec, ob cestišču v jarku opazili motorista. Mimoidoči vozniki so ga na kraju oživljali, nato pa so z oživljanjem do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin nadaljevali gasilci PGD Bovec, ki so tudi zavarovali kraj in usmerjali promet. Kljub oživljanju je motorist umrl na kraju dogodka.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 17.22 je zagorelo pri Kettejevi ulici v Celju . Aktivirani so bili gasilci PGE Celje in PGD Babno, ki so manjši požar v naravi pogasili.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 12.07 je puščal plin iz napeljave v osebnem vozilu na bencinskem servisu na Grencu v občini Škofja Loka. Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka, ki so zaprli plinski ventil na vozilu. Škoda ni nastala.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 13.33 so zaznali vonj po zažganem v hiši na Trubarjevi ulici na Bledu. Posredovali so gasilci PGD Bled, ki so pogasili goreči plastični odpadek, ki je gorel v cvetličnem koritu za hišo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.34 je v Zelenici v občini Tržič v stanovanju zaradi okvare na vodovodni napeljavi voda poplavila stanovanje. Gasilci so posesali nateklo vodo iz pritličnega stanovanja in kleti večstanovanjskega objekta.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.48 uri je v Mladinski ulici v Ljubljani na balkonu stanovanja zagorela miza. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana in PGD Podutik - Glince, ki so požar pogasili. Večja škoda ni nastala.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 18.30 sta dežurna ekipa reševalcev GRS z Brnika in posadka s helikopterjem SV poleteli v Čepulje na območju občine Kranj in od tam prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Požari v gradbenih in inženirskih objektih
Ob 19.00 je na Cesti ob Sori v Medvodah v telovadnici zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Preska-Medvode.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.32 so na Cesti maršala Tita na Jesenicah gasilci GARS Jesenice iz okvarjenega dvigala rešili dve osebi in dvigalo izklopili iz električnega omrežja.

Tehnična in druga pomoč
Ob 21.01 so v naselju Čečovje v občini Ravne na Koroškem poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v katerem je bila mrtva oseba.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 20 37 je na cesti Marof-Ledinsko razpotje v občini Idrija osebno vozilo zapeljalo s ceste. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Posredovali so gasilci PGD Idrija. Nudili so pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Idrija, na osebnem vozilu opravili protipožarno zaščito, zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč policiji.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 1.59 je na Viški cesti v Ljubljani zagorelo v kuhinji stanovanja. Gasilci GB Ljubljana in PGD Ljubljana-Vič so požar pogasili, prezračili prostore in oskrbeli poškodovanega ter ga predali reševalcem NMP Ljubljana.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 3.51 je v Preserju, občina Nova Gorica zagorelo osebno vozilo, parkirano pred stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Dornberk in GE JZGRD Nova Gorica so skupaj z domačini pogasili ogenj, ki je zajel motorni del osebnega vozila.

Tehnična in druga pomoč
Tehnična pomoč

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča na AC smer Maribor - Slovenska Bistrica pri počivališču Polskava. Udeležba tovornega in osebnega vozila.
Nazaj