SPIN
Vsi dogodki

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 17.53 se je na cesti med Dolami in Šentjurjem v občini Šentjur po cestišču razlila večja količina nafte. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Šentjur in delavci VOC-a, ki so z vpojnim sredstvom sanirali razlito gorivo ter očistili cestišče.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 21.38 se je v bližini mejnega prehoda Starod, občina Ilirska Bistrica, prevrnilo tovorno vozilo, pri čemer se je poškodoval rezervoar iz katerega je izteklo gorivo. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica, ki so na kraju vršili prometno in požarno varovanje, odklopili akumulator ter preventivno pregledali vozilo. Prevrnjeno vozilo bo dvignila pristojna služba.

Tehnična in druga pomoč
Ob 2.30 je na Dobrunjski cesti v Ljubljani zaradi počene vodovodne cevi voda zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana so izčrpali vodo iz kleti na površini okoli 100 kvadratnih metrov.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 2.20 je bila na Ločicah pri Vranskem v občini Vransko prekinjena dobava električne energije. Posredovali gasilci PGD Ločica pri Vranskem, ki so priključili stanovanjsko hišo na agregat in omogočili bolnici v objektu uporabo dihalnega aparata.

Tehnična in druga pomoč
Ob 3.23 je na Bregu v občini Celje v stanovanju puščala voda. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so ob prisotnosti policije odprli vrata, zaprli ventil v etaži in počistili izteklo vodo. Voda je poškodovala prvo nadstropje in pritličje stanovanjske hiše.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 3.55 je v Ulici Ane Ziherlove v Ljubljani zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana. Vozilo je bilo v požaru uničeno. Vzrok požara bodo ugotavljale pristojne službe.

Poplave meteorne vode
Ob 5.42 je v Trdinovi ulici v Novem mestu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci GRC Novo mesto so izčrpali okoli 0,5 kubičnega metra vode in pomagali pri čiščenju zalitih prostorov.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 6.43 je na Cesti Andreja Bitenca v Ljubljani zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana so pogasili gorečo električno omarico in prezračili prostore.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 8.54 se je med Lucijo in Sečo, občina Piran, zgodila prometna nesreča z udeleženo osebnega vozila. Umrla je ena oseba. Gasilci JZ GB Koper so poškodovano osebo iznesli iz vozila in jo predali v oskrbo izolskim reševalcem. Ker je obstajal sum, da je bil v avtu tudi otrok, so podrobno preiskali mesto nesreče, kasneje so izvedeli da otroka v vozilu ni bilo. Poškodovano vozilo so izvlekli iz obcestnega jarka in ga postavili na kolesa.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 8.48 so v Čezsoči, občina Bovec, pri zemeljskih delih našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije, ki sta odstranila topovsko granato, kalibra 70 mm, mase 4,9 kg, italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.20 so na Betnavski cesti v Mariboru gasilci JZZPR Maribor odprli vrata stanovanja v katerem se je nahajala mrtva oseba. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 9.40 se je v naselju Spodnji Porčič, občina Lenart, na dvorišču stanovanjske hiše pojavil oljni madež. Gasilci JZZPR Maribor so oljni madež počistili, pristojne službe pa bodo raziskale vzrok razlitja nevarne tekočine. Posledice za okolje niso nastale.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 9.54 je na cesti Jarše–Rodica, občina Domžale, prišlo do manjšega iztekanja nafte pri prevozu podizvajalca podjetja Petrol. Posredovali so gasilci CPV Domžale. Delavci CP Kranj so cestišče posuli z vpojnim sredstvom. Do onesnaženja okolja ni prišlo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.11 je na ljubljanski obvoznici v predoru Golovec v Ljubljani osebno vozilo trčilo v steno. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in mesto dogodka zavarovali. Poškodovanega voznika so prevzeli reševalci NMP. V bližini so gasilci naleteli še na eno trčenje osebnih vozil, kjer poškodovanih oseb ni bilo. Iztekla je le manjša količina goriva. Kraj so posuli z vpojnim sredstvom.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 10.12 so pri Debelem kamnu na pobočju Malega Javornika, občina Pivka, občani našli ročno bombo, italijanske izdelave, ostanek iz obdobja druge svetovne vojne. Nevarno najdbo sta na kraju najdbe uničila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije.

Delovne nesreče
Ob 10.22 je na gradbišču pri Osnovni šoli Planina, občina Postojna, gradbeni stroj zapeljal čez nogo delavca. Reševalci NMP Postojna so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Vetrolom
Ob 13.36 je na cesto Novo mesto–Metlika, pred odcepom za Stopiče v občini Novo mesto padlo več vej in drevo. Dežurni delavci cestnega podjetja Novo mesto so veje in drevo razžagali ter odstranili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.25 so na cesti Velike Lašče–Škofljica, pred Turjakom v občini Velike Lašče v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Ribnica in GB Ljubljana so odklopili akumulatorja in zavarovali mesto nesreče. Reševalci NMP Ljubljana so oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali v bolnico.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.52 sta v podvozu Ptuj–Budina–Center, občina Ptuj, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj, na vozilih odklopili akumulator in vozili odstranili izpod nadvoza. Reševalci NMP Ptuj so eno poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v SB dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Tehnična in druga pomoč
Ob 13.39 so na Topniški ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz stanovanja večstanovanjskega objekta do reševalnega vozila.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.50 je na izhodu hitre ceste Razdrto–Nova Gorica, izvoz Vogrsko, občina Renče - Vogrsko osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so odklopili akumulator na osebnem vozilu, ter nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri reševanju poškodovanega voznika.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 15.15 je helikopter policije prepeljal obolelo osebo iz bolnišnice SB dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici v UKC Ljubljana.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 15.30 je bil na Gregorčičevi cesti v Ilirski Bistrici opažen oljni madež na parkirišču. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so z vpojnim sredstvom posuli in očistili oljni madež v obsegu okoli 30 kvadratnih metrov.

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.45 je na Cesarjevi ulici v Novem mestu veter razkril del ostrešje. Zaradi obilnih padavin je voda zalila stanovanjske prostore. Gasilci GRC Novo mesto so prekrili del odkrite strehe in preprečili nadaljnje zamakanje.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Najdba NUS, Varoš, Makole.

Poplave meteorne vode
Ob 16.06 je zaradi močnega dežja zalilo parkirišče pred trgovino Mercator v Dolu pri Ljubljani. Na kraj dogodka so odšli gasilci PGD Dol in izčrpali okoli osem kubičnih metrov vode.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.16 je v Vavti vasi, občina Straža, voznik z osebnim vozilom zapeljal v obcestni jarek. Gasilci PGD Vavta vas so s pomočjo vitla vozilo povlekli nazaj na cesto. Poškodovanih oseb ni bilo.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 18.50 je na dvorišču podjetja na Šlandrovi ulici v Ljubljani zagorel delovni stroj za mletje papirja. Požar so pogasili zaposleni v podjetju. Gasilci GB Ljubljana so ob prihodu na kraj dogodka s termo kamero pregledali stroj. Do ponovnega požara ni prišlo.
Nazaj