SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v cestnem prometu
Ob 6.45 sta pri naselju Ponikve pri Studencu, občina Sevnica, trčila motorist in kombinirano vozilo. Težko poškodovanega motorista so reševalci NMP Sevnica oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Sevnica so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega. Obveščene so bile pristojne službe.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 10.12 je prišlo do okvare na glavnem vodu pitne vode v naseljih Janeževa Gorca, Bošta in Okrogov na Bizeljskem v občini Brežice. Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. je napako odpravilo ob 14.30.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 10.46 je na avtocesti Vransko–Trojane v občini Vransko tovornem vozilu počila pnevmatika in posledično se je poškodoval rezervoar za gorivo. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali in požarno varovali kraj nesreče, zatesnili poškodovan rezervoar, odklopili akumulatorja, posipali razlito gorivo po cestišču in prečrpali okoli 450 litrov goriva v posode.

Vetrolom
Ob 9.29 so v kraju Most na Soči, občina Tolmin, prostovoljni gasilci PGD Most na Soči sanirali del strešne kritine na stanovanjskem objektu, ki jo je poškodovalo sinočnje neurje.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 12.30 je v Bočni v občini Gornji Grad posredoval helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP iz Brnika, od koder je prepeljal osebo z opeklinami na zdravljenje v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Bočna so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem NMP Mozirje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.47 smo bili obveščeni o nezavestni osebi v Gradišnikovi ulici v Borovnici. Posredovali so gasilci PGD Borovnica, ki so nudili pomoč reševalcem pri reanimaciji. Kljub hitremu posredovanju reševalcev in gasilcev je oseba umrla.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.51 je na uvozu iz Zaloške ceste na ljubljansko obvoznico prišlo do trka tovornega in osebnega vozila. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja vozil, s tehničnim posegom rešili poškodovano voznico in nudili pomoč reševalcem.

Požari v kompleksnih industrijskih objektih
Ob 10.25 je na Kandijski cesti v Novem mestu, v podjetju TPV, zagorelo pri odsesovalni cevi prezračevalnega sistema za varilni aparat. Ogenj se ni razširil, prostori delavnice so bili le močno zadimljeni. Gasilci GRC Novo mesto so prezračili prostore in s termo kamero pregledali prezračevalni sistem. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13:17 se je na HC Razdrto–Vipava, občina Vipava, pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Poškodovana sta bila dva udeleženca, katera so oskrbeli reševalci NMP Ajdovščina in Postojna in ju odpeljali na zdravljenje v šempetersko bolnišnico. Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci GRC Ajdovščina, gasilci PGD Postojna in policija.

Tehnična in druga pomoč
Ob 8.25 so v Acroniju na Cesti Borisa Kidriča na Koroški Beli, občina Jesenice, gasilci GARS Jesenice iz črpalnice mulja v vroči valjarni izčrpali približno 8 kubičnih metrov vode.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.47 so na regionalni cesti Ormož–Ljutomer v naselju Žerovinci, občina Ormož, trčila tri osebna vozila. V prometni nesreči se je poškodovalo šest oseb, od tega sta dva otroka utrpela hude poškodbe. Reševalci NMP Ormož in Ljutomer so poškodovane osebe prepeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota. Gasilci PGD Ormož in Ljutomer so nudili pomoč reševalcem, zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorje, očistili cestišče ter iz jarka izvlekli vozilo. Za zaporo ceste in ureditev obvoza so poskrbeli delavci Cestnega podjetja Ptuj.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 13.36 je na Zgornji Sorici, občina Železniki, jadralni padalec pristal na drevesu. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Škofja Loka. Padalec se pri pristanku ni poškodoval, je pa obvisel na drevesu na višini 20 metrov. Gorski reševalci so padalca in sedež rešili z drevesa, padalo pa bodo pospravili jutri.

Epidemije in okužbe ljudi, živali in rastlin z živalskimi boleznimi
Ob 16.21 so ugotovili, da je v naselju Presika, občina Ljutomer, prišlo do pomora petih čebeljih družin. Obveščene so pristojne inšpekcijske službe.

Požari na travniških površinah
Ob 15 26 sta izven naselja Presika v občini Ljutomer zagorela strnišče in suha trava. Do požara je prišlo zaradi podrtih električnih drogov in iskrenja med žicami. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Stročja vas in Globoka. Zgorelo je okrog 50 kvadratnih metrov površine.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 15.07 je voznica osebnega vozila na južni Ljubljanski obvoznici povozila kos železa. Predrla je pnevmatike in poškodovala rezervoar za gorivo. Gorivo je začelo iztekati, zato so posredovali gasilci GB Ljubljana, ki so preprečili iztekanje goriva, preostanek goriva prečrpali, cestišče pa posuli z vpojnim sredstvom in ga počistili. Na kraju je bila tudi policija in dežurna cestna vzdrževalna služba.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 12.36 je krajan v kraju Ošlje v občini Šempeter-Vrtojba na travniku našel dve italijanski topovski granati, kalibra 75 mm, mase 6,5 kg iz obdobja 1. svetovne vojne. Najdbi sta na varno odstranila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

Požari cevovodih, komunikacijskih omrežjih in elektroenergetskih vodih
Ob 17.17 je na Novi Poti v občini Brezovica prišlo do napake na transformatorski postaji. Del izolatorja je zanetil požar v travi. Požar je pred prihodom gasilcev pogasil občan. Gasilci PGD Vnanje gorice so opravili pregled kraja. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje, ki bo odpravilo napako.

Požari na travniških površinah
Ob 17.10 je zagorelo v Studencu, občina Trebnje, na začasni deponiji ožganega sena po požaru gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Trebnje so seno premetali in ogenj, ki se je razširil po suhi travi na površini okoli 7500 kvadratnih metrov, pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.56 so na avtocesti po izvozu Novo mesto-vzhod, smer Brežice, tri osebna vozila, ena oseba se je pri tem poškodovala. Reševalci ZD Novo mesto so jo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem in ostalim službam.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 17.55 je v naselju Spuhlja, občina Ptuj, na dvorišču stanovanjske hiše gorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Spuhlja in Ptuj, ki so zavarovali mesto dogodka, pogasili požar, odklopili akumulator na vozilu, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in očistili dvorišče. Poškodovanih ni bilo, vzrok požara pa pristojne službe še preiskujejo..

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.20 so gasilci JZ GRS Kranj zavarovali kraj dogodka na viaduktu in pod viaduktom Peračica v občini Radovljica, kjer je z viadukta padla oseba. Reševalcem NMP so nudili pomoč pri prenosu opreme.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.50 se je v Struževem v Kranju prevrnil traktor. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj nesreče zavarovali in s pomočjo avto dvigala traktor postavili nazaj na kolesa ter očistili cestišče razlitih motornih tekočin.

Vetrolom
Ob 19.35 je na cesti Metlika—Črnomelj drevo na cesti oviralo promet. Razžagali in odstranili so ga dežurni delavci CGP Novo mesto.

Vetrolom
Ob 19.42 so na cesti Otovec–Talčji vrh, občina Črnomelj, gasilci PGD Talčji vrh odstranili padlo drevo, ki je oviralo promet.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.29 so v naselju Kasaze v občini Žalec gasilci PGD Žalec in Kasaze–Liboje s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu, v katerem je bila mrtva oseba. Na kraju je bila prisotna policija.

Vetrolom
Ob 19.15 so v Rimskih Toplicah v občini Laško gasilci PGD Rimske Toplice razžagali in odstranili podrto drevo s cestišča.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.29 je v Portorožu voda zalila strojnico bazena. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so prečrpali 300 kubičnih metrov vode.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.56 so na Glavnem trgu v Sevnici gasilci PGD Sevnica očistili odtočne kanale.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.52 je na cestišče v naselju Male Poljane, občina Škocjan, meteorna voda naplavila les in pesek. Delavci cestnega podjetja CGP Novo mesto so cestišče očistili.

Vetrolom
Ob 20.19 je pri naselju Arto, občina Sevnica, podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili dežurni delavci CGP Sevnica.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.24 so na Ulici Sadež v Črnomlju gasilci PGD Črnomelj odstranili podrto drevo, ki je oviralo promet.

Poplave meteorne vode
Ob 19.30 je v naselju Tržišče, občina Sevnica, meteorna voda poplavila del bencinskega servisa. Vodo so prečrpali gasilci PGD Tržišče.

Vetrolom
Ob 20.22 so pri naselju Čatež ob Savi, občina Brežice, s cestišča delavci CGP Brežice odstranili podrto drevo.

Vetrolom
Ob 20.12 je pri naselju Rovišče pri Studencu, občina Sevnica, podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili dežurni delavci CGP Krško.

Poplave zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod
Ob 20.36 je na Dalmatinovi ulici v Brežicah meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjskega objekta. Vodo so prečrpali gasilci PGD Brežice.

Vetrolom
Ob 21.34 je v Borovem v naselju Rimske Toplice, občina Laško, močan veter podrl drevo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Rimske Toplice, ki so drevo odstranili.

Ogrožanje ljudi in stvari s strani živali
SVETO - odstranjevanje sršenjega gnezda

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Požar zabojnik

Nesreče v gorah
Izgubljena pohodnika pod Korošico.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Požar komunalnih zabojnikov, Vodovodna cesta, Ljubljana

Požari v nestanovanjskih stavbah
Sprožen javljalnik požara
Nazaj