SPIN
Vsi dogodki

Tehnična in druga pomoč
Odpiranje vrat, Vrbje, občina Žalec.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.01 je na Šmartinski cesti v Ljubljani drevo padlo na dovozno cesto do stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana so drevo razžagali in odstranili.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Okrog 18.00 so v Javnem komunalnem podjetju Žalec opazili, da je v vodovodnem sistemu Tabor zaradi padavin prišlo do kaljenja vodnega vira. Posledično je na območju občine Tabor ter naselja Dolenja vas v občini Prebold, kjer se gospodinjstva oskrbujejo iz prizadetega vodovodnega sistema, potrebno do preklica za prehrambene namene vodo prekuhavati.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.20 so v Slovenski Bistrici gasilci PGD Slovenska Bistrica iz potoka Bistrica odstranjevali podrto drevo.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 18.40 si je na nogometnem stadionu na Prevaljah igralec poškodoval roko. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Slovenj Gradec.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 18.44 je na Zgornji Kapli v občini Podvelka zemeljski plaz velikosti 15x10 metrov ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Kapla so plaz prekrili z folijo in zaščitili s protipoplavnimi vrečami. Na kraju dogodka so bili tudi člani Občinskega štaba CZ in strokovni delavec za Zaščito in reševanje občine Podvelka. Sanacijo plazu bodo izvedli v prihodnjih dneh.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.47 so v naselju Kumen, občina Lovrenc na Pohorju, gasilci PGD Lovrenc na Pohorju prečrpali 20 kubičnih metrov vode in očistili betonski prepust.

Poplave meteorne vode
Ob 19.10 so na Pohorski cesti v Slovenj Gradcu gasilci PGD Slovenj Gradec v podhodu izčrpali meteorno vodo in podhod očistili.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.21 se je v Spodnji Branici, občina Nova Gorica, zrušil del strehe na zapuščeni hiši. Obstaja nevarnost, da se bo streha rušila še naprej. Gasilci PGD Dornberk so zavarovali kraj dogodka, posledice pa so si ogledali tudi člani CZ Nova Gorica.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 20.32 so Na Otoku v Celju zagorele saje v dimniku stanovanjskega bloka. Celjski poklicni gasilci in gasilci PGD Celje-Gaberje so goreče saje pogasili, pregledali objekt, izmerili koncentracijo plinov, ter prezračili prostore.

Tehnična in druga pomoč
Ob 21.10 so se v naselju Laze pri Dolskem, občina Dol pri Ljubljani, zaradi razmočenega terena podrli štirje drogovi javne razsvetljave. Drogove so odstranili gasilci PGD Laze.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 21.22 so v gozdu v bližini romskega naselja Kerinov Grm, občina Krško, gorele pnevmatike in avtomobilski sedeži. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so pogasili požar na površini okoli 5x5 metrov.

Potresi
Ob 21.17 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencije RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo, zabeležili šibek potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 42 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Trbovelj. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 0,7. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Trbovelj, Hrastnika in Prapretnega.

Trčenja vlakov s prometnimi sredstvi cestnega prometa
Ob 22.03 je na prehodu čez železniške tire med Jevnico in Lazami v občini Litija prišlo do trka vlaka in osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Litija in Jevnice ter policija in reševalci NMP Litija, ki so na kraju ugotovili, da je vlak trčil v prazno osebno vozilo, ki je obstalo zapuščeno na tirih. Gasilci so odklopili akumulator na vozilu in vozilo premaknili na cesto kjer ga je prevzela enota policije.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 3.44 je v industrijski coni v Izoli zagorelo osebno vozilo. Kljub hitri intervenciji gasilcev JZ GB Koper je ogenj vozilo v celoti uničil.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 7.58 je na štajerski avtocesti pred izvozom Žalec v smeri Ljubljana tovorno vozilo za prevoz osebnih vozil zapeljalo s cestišča v obcestni jarek in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka in preprečili iztek motornih tekočin. Poškodovanih oseb ni bilo.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 7.47 so v podjetju Acroni na Cesti Borisa Kidriča na Koroški Beli, občina Jesenice, gasilci GARS Jesenice opravili meritev plina v obratu hladne valjarne. Zaradi vzdrževanih del so kisik v cevovodu izpihali z dušikom. Prisotnost kisika je bila 1%.

Eksplozije v objektih
Ob 9.40 je v enostanovanjski hiši v Vuhredu, občina Radlje ob Dravi, eksplodirala plinska jeklenke. Do požara ni prišlo, poškodovana pa je bila ena oseba, katero je v zdravstveno oskrbo prepeljala enota Zdravstveno reševalne službe Koroške, gasilci PGD Radlje ob Dravi in Vuhred pa so iz stanovanja iznesli jeklenko ter pregledali in prezračili stanovanje.

Delovne nesreče
Ob 10.02 se je na Bežigrajski cesti v Celju pripetila delovna nezgoda, pri kateri se je med delovnim procesom poškodoval delavec. Prepeljan je bil v nadaljnje zdravljenje v Urgentni center Celje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.18 je na Golniški cesti, občina Kranj, v stanovanju padla oseba. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so s tehničnim posegom odprli vrata ter omogočili reševalcem dostop do onemogle osebe, pomagali reševalcem pri oskrbi ter pri prenosu do reševalnega vozila.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.56 je v križišču pred Trgovskim centrom Qlandia v Kranju, prišlo do prometne nesreče treh osebnih vozil, pri čemer je eno vozilo obstalo na boku. Osebo, ki je ostala v tem vozilu, so gasili JZ GRS Kranj rešili iz vozila. Gasilci so na vozilu odklopili akumulator, ter sanirali razlite tekočine po cestišču. Vozilo, ki je bilo prevernjeno na bok so s pomočjo avtodvigala dvignili in postavili nazaj na kolesa. V nesreči sta bili dve osebi lažje poškodovani.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.02 so v Šikolah, občina Kidričevo, gasilci PGD Talum posredovali pri odpiranju vrat, kjer je bila onemogla oseba. Reševalci NMP Ptuj so onemoglo osebo odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.28 so na Cesti 1. maja na Jesenicah, gasilci GARS Jesenice v podjetju Tehnični plini Jesenice, iz hladilnega bazena izčrpali pet kubičnih metrov vode.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.12 sona Cesti na Brdo, občina Ljubljana, posredovali gasilci PGD Brdo, kjer je voda spodjedla in zalila vodnjak. Gasilci SO prerpali okoli 3 kubičnih metrov vode in zavarovali kraj zaradi udora zemljine okoli vodnjaka.

Snegolom
Ob 12.57 je na cesti Mežica-Črna na Koroškem, odlomljena veja ovirala promet. Oviro je odstranilo Cestno podjetje.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 14.02 je na železniški postaji v občini Trzin gorela vsebina koša za smeti. Posredovali so gasilci PGD Trzin, ki so požar pogasili.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.10 so Ob dolenjski železnici v Ljubljani, gasilci PGD Barje razžagali in odstranili podrto drevo.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
NUS Mašun

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 15.39 je dežurna Helikopterska ekipa Nujne Medicinske Pomoči ekipa na Brniku, s helikopterjem slovenske vojske, iz Kočevja prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna-prevrnjen tovornjak

Tehnična in druga pomoč
Odpiranje vrat
Nazaj