SPIN
Vsi dogodki

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.29 je v naselju Suhadole v občini Komenda pri premiku traktorja, le ta povozil mladoletno osebo, ki je ostala na tleh med traktorjem in prikolico. Posredovali so gasilci PGD Moste in Kamnik, ki so poškodovanca izvlekli ter ga predali reševalni službi NMP Kamnik, ki ga je oskrbela.

Požari na travniških površinah
Ob 18.22 so v Strunjanu, občina Piran, gasilci JZ GB Koper in PGD Piran pogasili dve goreči palmi, ki ju je ogenj v celoti uničil.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 18.33 je na parkirišču ob Kardeljevi cesti v Mariboru zagorelo osebno vozilo. Ogenj, ki je vozilo poškodoval v predelu motorja, so pogasili gasilci JZZPR Maribor.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.49 so v Trubarjevi ulici na Ptuju v kurilnici stanovanjske hiše zagorela drva za kurjavo. Aktivirani so bili gasilci PGD Ptuj, ki so požar pogasili, s termo kamero pregledali prostor, prezračili kurilnico ter iz objekta iznesli ožgana drva.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 19.14 so v Begunja pri Cerknici zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Dimniški požar so pogasili gasilci PGD Begunje pri Cerknici.

Požari na smetiščih, odlagališčih
Ob 19.18 je zagorel odpadni gradbeni material v Goli Loki v občini Ljubljana. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Vižmarje in odpadni material pogasili.

Delovne nesreče
Ob 17.50 je krajan na Donački gori, občina Rogatec, v gozdu poleg traktorja našel neodzivno osebo. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so zavarovali ter razsvetlili kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah s pomočjo defibrilatorja oživljali osebo, ki pa kljub trudu ni preživela.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 19.43 je zagorel zabojniki za smeti v Selu pri Kamniku v občini Kamnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Sela, ki sta plastični kontejner za sveče pogasila.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 2.25 so na Cesti 4.julija v Krškem gorele saje v dimniku večstanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško so pogasili ogenj, ki se je razširil na del ostrešja ob dimniku, nadzorovali izgorevanje saj in pregledali prostore.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 5.41 je na cesti Dolenjske Toplice–Črnomelj pri kraju Občice, občina Dolenjske Toplice, osebno vozilo zbilo košuto. V nesreči se je poškodoval voznik, ki so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Novo mesto. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice, ki so zavarovali kraj nesreče, do prihoda reševalcev pomagali ponesrečencu, usmerjali promet, odklopili akumulator ter razsvetljevali kraj nesreče.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 6.25 je na avtocesti pri Uncu, občina Cerknica, voznica osebnega vozila zapeljala iz cestišča. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in reševalci NMP Cerknica, ki so poškodovano voznico rešili iz prevrnjenega vozila, ter prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 06.19 je v Liptovski ulici v Slovenskih Konjicah osebno vozilo zbilo pešca. Poškodovana oseba je bila na kraju dogodka oskrbljena in odpeljana v SB Celje.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 7.48 je zagorela vsebina zabojnika za smeti v naselju Črnolica v občini Šentjur. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjur.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 8.59 je posredoval helikopter HNMP Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči v Črnomlju, od koder je prepeljal obolelo osebo v Univerzitetni Klinični center Ljubljana.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.31 so posredovali gasilci GARS Jesenice v podjetju Acroni na Cesti Borisa Kidriča na Koroški Beli v občini Jesenice kjer so rešili dve osebi iz pokvarjenega dvigala.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 11.00 je posredoval helikopter HNMP Slovenske policije z dežurno ekipo v Ajdovščini, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 11.27 je v naselju Lažiše v občini Dobje zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Dobje in Planina.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.00 sta na Rakitni v občini Brezovica trčili osebni vozili. Pri tem sta se dve osebi poškodovali. Gasilci PGD Rakitna so odklopili akumulatorja vozil, cestišče posuli z absorbentom ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih v nesreči.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 12.54 so našli neeksplodirano ubojno sredstvo v naselju Tolminski Lom v občoini Tolmin. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 13.07 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše na Selah v Dolu pri Hrastniku v občini Hrastnik . Gasilci PGD Hrastnik mesto in Dol pri Hrastniku so goreče saje pogasili ter pregledali dimnik in podstrešje hiše. O gmotni škodi ne poročajo.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 12.39 so poklicni gasilci JZZPR Maribor v stanovanjski hiši na Borštnikovi ulici v Mariboru s termo kamero pregledali stanovanjski objekt, kjer so pred njihovim prihodom gorele saje v dimniku. O škodi ne poročajo.

Delovne nesreče
Ob 13.11 se je v betonarni v Podbrezjah, občina Naklo, pri delu poškodoval delavec. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, kjer so ga reševalci NMP Kranj prevzeli v nadaljno oskrbo.

Delovne nesreče
Ob 13.40 se je huje poškodoval gozdar pri delu v gozdu pri naselju Zakriž v občini Cerkno. Aktivirani so bili reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Cerkno ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Idrija pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Najdba NUS na območju Spodnje Izlake-Čemšenik

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.56 je voznik z osebnim vozilom zapeljal v potok, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho v naselju Vikrče v občini Medvode.

Požari v stanovanjskih stavbah
Gori streha

Delovne nesreče
Ob 15.59 se je poškodoval krajan pri delu v gozdu v naselju Podvolovljek v občini Luče.

Nesreče z nevarnimi snovmi v industriji, industrijske nesreče
Iztekanje nevarne snovi-Anhovo
Nazaj