SPIN
Vsi dogodki

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 12.03 je dežurna ekipa HNMP s helikopterjem LPE prepeljala pacientko iz SB Jesenice v UKC Ljubljana.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 9.32 sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije v Vrtojbi, občina Šempeter-Vrtojba, odstranila in spravila na varno do uničenja topovski vžigalnik kalibra 75 mm, avstrijske izdelave, topovski vžigalnik, kalibra 75 mm, italijanske izdelave in topovsko granato, kalibra 150 mm, teže 46,6 kg, nemške izdelave. Vse nevarne najdbe izhajajo iz obdobja I. svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.12 se je na cesto Vrhe–Planina v občini Trbovlje podrlo drevo. Gasilci PGD Klek so razžagali in odstranili drevo s ceste.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.00 se je podrlo drevo v Naselju Aleša Kaple v občini Hrastnik. Gasilci PGD Hrastnik mesto so drevo in vejevje razžagali ter očistili cestišče.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.05 so v bližini Ruta, občina Tolmin, gasilci PGD Rut-Grant odstranjevali polomljena drevesa na cesti Rut–Koritnica.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 10.59 je na območju občine Zreče prišlo do izpada električne energije. Delavci Elektra Maribor so napako, zaradi katere je bilo 609 odjemalcev brez elektrike, odpravili.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 11.22 se je na odseku Primorske avtoceste med razcepom Gaberk in Senožečami, občina Divača, dimilo izpod tovornega vozila. Gasilci ZGRS Sežana so na kraju ugotovi da gre za okvaro turbine. Vršili so požarno in naletno varovanje ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle tekočine.

Poplave meteorne vode
Ob 11.25 je v Podmelcu, občina Tolmin, meteorna voda zalivala prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Kneža in očistili jašek ter odtočni kanal za meteorne vode.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 13.38 so gasilci GB Ljubljana na Bratovševi ploščadi v Ljubljani odprli vrata stanovanja in pogasili goreč pralni stroj. Gasilci so tudi prezračili stanovanje in posesali vodo, ki je tekla iz ožgane dovodne cevi.

Vetrolom
Ob 11.57 je na Šolski cesti v Brestanici, občina Krško podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili dežurni delavci podjetja Kostak d.d. Krško.Ob 15.09 je na Cesti prvih borcev v Brestanici podrto drevo oviralo promet. Posredovali so dežurni delavci CGP Krško.Ob 15.45 je na cesti Raka–Studenec pri odcepu za Jelenik podrto drevo oviralo promet. Posredovali so dežurni delavci CGP Krško.Ob 16.29 se je v naselju Kališovec, občina Krško podrlo drevo. Dežurni delavci Kostak d.d. Krško so drevo odstranili.Ob 22.31 se je na stanovanjski hiši na Libni, zaradi vetra in dotrajanosti, porušil dimnik in poškodoval streho. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so s PVC folijo in strešniki pokrili poškodovano streho.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.47 je v Višnji vasi, občina Vojnik, osebno vozilo zapeljalo iz cestišča v potok. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, vozilo izvlekli na kopno in odklopili akumulator. Ugotovili so, da so udeleženci pred prihodom reševalnih služb zapustili kraj dogodka, okoliščine dogodka pa bodo preiskali policisti.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.05 je v Hobovšah pri Stari Oselici - Trebija, občina Gorenja vas-Poljane, osebno vozilo zapeljalo preko roba cestišča. Gasilci PGD Škofja Loka so nepoškodovano vozilo dvignili in postavili nazaj na cesto. Poškodovanih oseb ni bilo.

Vetrolom
Ob 13.44 se je na Vrhu pri Boštanju, občina Sevnica, na cestišče podrlo drevo. Drevo, ki je oviralo promet so odstranili dežurni delavci Komunalnega podjetja Sevnica.Ob 15.38 se ja na cesto Boštanj–Jablanica podrlo drevo. Dežurni delavci Komunalnega podjetja Sevnica so drevo odstranili s cestišča. Ob 16.20 je v kraju Podvrh močan veter razkril del strehe treh kozolcev in del strehe stanovanjske hiše, v naselju Trnovec pa je veter odkril del strehe stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Trnovec in Sevnica, ki so pokrili odkrite strehe s folijo. V Pustem grabnu je drevo padlo na cestišče. Odstranili so ga gasilci PGD Trnovec.Ob 20.04 so gasilci PGD Zabukovje v Zabukovju odstranili na cesto podrto drevo.Ob 21.31 uri se je na cesto Impoljca–Zavratec podrlo drevo, odstranili so ga delavci CGP Sevnica.Ob 22.01 se je na glavno cesto Krško–Boštanj podrlo drevo, odstranili so ga delavci CGP Sevnica.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.32 sta na regionalni cesti med Stopnikom in Reko v občini Tolmin trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj nesreče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.53 se je v naselju Podvinci, občina Ptuj, podrlo drevo čez cestišče. Gasilci PGD Podvinci so podrto drevo odstranili in počistili cestišče.

Nesreče v cestnem prometu
Okoli 14.40 so na avtocesti med Logom in Brezovico trčila tri osebna vozila. Poleg reševalcev RP KC Ljubljana, ki so oskrbeli eno poškodovano osebo, so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana. Gasilci so kraj dogodka zavarovali ter odklopili akumulatorje na vozilih. Posredovanje gasilcev PGD Brezovica in Vnanje Gorice pa ni bili potrebno.

Poplave meteorne vode
V Lastomercih je poplavljena cesta.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.54 je na Cesti v Laško, občina Celje, prišlo do naleta treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnim sredstvom očistili razlite motorne tekočine in nudili pomoč pri odstranitvi vozil iz cestišča. V nesreči se ni nihče telesno poškodoval.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.28 so gasilci PGD Čemšenik, na cesti Izlake–Čemšenik, občina Zagorje ob Savi, razžagali in odstranili tri drevesa, ki so se podrla na cesto.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.55 je na relaciji Ravne na Koroškem–Slovenj Gradec v naselju Sele, občina Slovenj Gradec, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in zapeljalo v obcestni jarek. Posredovala sta gasilca KGZ Ravne na Koroškem, ki sta zavarovala kraj nesreče, odklopila akumulator ter pomagala pri izvleki in nalaganju vozila na vozilo vlečne službe.

Vetrolom
Ob 15.54 se je na cesto v naselju Spodnji Razbor, občina Slovenj Gradec, zaradi močnega vetra podrlo drevo. Gasilci PGD Podgorje so ga razžagali, odstranili in očistili cestišče.

Prekinitev prometa zaradi naravnih pojavov
Od 16.27 je na odseku hitre ceste Razdrto–Ajdovščina v občini Vipava pričela pihati burja v sunkih od 80-100 kilometrov na uro, ki je veljala za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8. ton. Zapora prometa je ukinjena 23.5. ob 5.50. odsek hitre ceste je normalno prevozen za vsa vozila.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.43 je na cesti Novo mesto–Metlika, pod prelazom Vahta, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator, izvajali požarno varovanje, s tehničnim posegom odprli vrata vozila, pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto pri oskrbi in prenosu poškodovanca, usmerjali promet in potegnili vozilo iz globeli. Poškodovana oseba je bila odpeljana v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.49 se je v Dragatušu, občina Črnomelj, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili dve ukleščeni osebi, oskrbeli ponesrečene do prihoda reševalcev ter očistili razlite motorne tekočine. Reševalci ZD Črnomelj so poškodovani osebi odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Cesta je bila zaprta za ves promet do 18.20.

Vetrolom
Ob 16.32 se je v Logu, občina Rogatec, drevo podrlo preko cestišča in popolnoma zaprlo promet na lokalni cesti. Posredovali so gasilci PGD Dobovec pri Rogatcu, ki so drevo razžagali in odstranili ter izvlekli vozilo, ki je poskušalo obvoziti oviro in obstalo v razmočenem terenu.

Poplave meteorne vode
Ob 17.19 so gasilci PGD Lokrovec-Dobrova odšli na pomoč v Lokrovec, kjer je meteorna voda zastajala ob stanovanjski hiši in grozila, da jo bo zalila. Zastalo vodo so prečrpali v bližnji jarek in preprečili poplavljanje hiše.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.29 se je na Belokranjski cesti v Novem mestu osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so na vozilu odklopili akumulator in zavarovali kraj dogodka. Za eno poškodovano osebo so poskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.32 je v Družinski vasi, občina Šmarješke Toplice, podrto drevo oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci CGP Novo mesto.

Poplave meteorne vode
Ob 15.18 so v ulici Ob Sotli v Rogatcu gasilci PGD Rogatec odšli na pomoč, kjer so očistili cestne prepuste in preprečili poplavljanje meteorne vode.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Na območju občine Poljčane in Pragerskega je bila med 15.28 in 18.33 prekinjena oskrba z električno energijo 1819 odjemalcem.

Poplave meteorne vode
Ob 17.36 so gasilci PGD Miklavž v občini Miklavž na Dravskem polju polnili protipoplavne vreče in jih namestili v Kašperjevi ulici in preprečili vdor meteorne vode v stanovanjsko hišo ter črpali vodo v Dobrovcih.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.39 je pri Jermendolu v občini Loška Dolina avtobus s turisti zdrsnil s ceste in nasedel. Posredovali so gasilci PGD Stari trg, Iga vas, Babno polje in PIGD Kovinoplastika Lož. Gasilci so s pomočjo tovornega vozila in gozdarskega traktorja potegnili avtobus nazaj na cesto. Škode in poškodovanih oseb ni bilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.02 se je na avtocesti pri izvozu Novo mesto-zahod, v smeri proti Ljubljani, občina Novo mesto, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo in obstalo na voznem pasu. Gasilci GRC Novo mesto so izvajali požarno varovanje in počistili razlite motorne tekočine. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, poškodovanih ni bilo.

Poplave meteorne vode
Ob 18.32 so pred gasilskim domom Trniče v občini Starše gasilci PGD Trniče prečrpali dvajset kubičnih metrov meteorne vode, ki je grozila, da bo zalila gasilski dom in očistili cestišče.

Poplave meteorne vode
Ob 18.26 je na Vranjem vrhu, občina Šentilj, narasli potok ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Paloma in Šentilj so hišo zavarovali z vrečami in počistili odtočne kanale.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.16 so Gasilci PGD Zagorje - mesto in Kotredež odstranili večjo smreko s ceste Zagorje ob Savi–Jesenovo.

Nesreče v gorah
Ob 17.01 so v bližini slapa Savice v Bohinju posredovali reševalci Postaje GRS Bohinj, kjer se jev gozdu izgubila planinka. Planinko so gorski reševalci našli nepoškodovano in jo pospremili v dolino.

Vetrolom
Ob 18.42 je med naseljema Sebeborci in Andrejci v občini Moravske Toplice močan veter podrl drevo čez cesto. Odstranili so ga delavci CP Murska Sobota.

Poplave meteorne vode
Ob 18.28 so v Ulici Anke Salmičeve v Leskovcu, občina Krško, posredovali gasilci PGE Krško, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

Vetrolom
Ob 18.39 so se na cesto Dečno selo–Sromlje–Lastine, občina Brežice, podrla tri drevesa, ki so jih odstranili gasilci PGD Sromlje.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 18.10 so bili na cesti iz Kranja proti Besnici, občina Kranj, opaženi mastni madeži po cestišču. Gasilci JZ GRS Kranj so s cestišča sprali madeže kurilnega olja, delavci Komunalnega podjetja Kranj pa so nato cestišče posuli z vpojnimi sredstvi.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.40 so Gasilci PGD Zagorje - mesto in Izlake, na Izlakah v občini Zagorje ob Savi, razžagali in odstranili dve večji drevesi bukvi. Pri vračanju v enoto so gasilci PGD Zagorje ob Savi, v Zavinah odstranili še večjo vejo s ceste.

Vetrolom
Ob 19.16 je v ulici Pod Bellevuejem v Rogaški Slatini močan veter odlomil več vej na dveh drevesih. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so drevesa obžagali in vejevje odstranili s ceste.

Poplave ob vodotokih
22.5.2015V večernih urah je potok začel ogrožati nekatere objekte v naselju Gorenja Pirošica. Aktivirani so bili gasilci PGD Pirošica, zaradi pomoči pri polnjenju protipoplavnih vreč pa še gasilci PGD Skopice, Krška vas in Cerklje. S protipoplavnimi vrečami so zavarovali več objektov. Ob 21.07 je potok Bregana začel ogrožati nekatere objekte v Slovenski vasi, posredovali so gasilci PGD Obrežje, ki so zavarovali več objektov.23.5.2015.Ob 3.10 se je voda razlila po enem delu Slovenske vasi in obstaja možnost, da voda zalije dve podjetji v Trgovsko proizvodnem centru.Ob 4.06 so bili aktivirani gasilci PGD Brežice, ki so dostavili protipoplavne vreče v Slovensko vas.Ob 4.57 so bili aktivirani gasilci PGD Bukošek in Cerina za potrebe črpanja vode v Slovenski vasi.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 20.41 je v naselju Stari Grad v Podbočju, občina Krško, zemeljski plaz zasul polovico ceste in ogrožal drog električne napeljave. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Poplave meteorne vode
Ob 20.50 je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Bušeči vasi. Posredovali so gasilci PGD Pirošica, ki so izčrpali okoli 1000 litrov vode.Ob 22.34 je meteorna voda zalila prostore gostinskega lokala na Trgu vstaje v Brežicah. Posredovali so gasilci PGD Brežice-okolica, ki so iz kleti lokala izčrpali okoli 1500 vode.

Poplave meteorne vode
Črpanje vode iz kletnih prostorov v Grabonošu

Poplave meteorne vode
Ob 22.29 je na kolodvorski cesti v Ljutomeru meteorna voda zalila dovozne poti in spodnje prostore v trgovskih centrih Lidl in Mercator tehnika. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer ter s postavitvijo protipoplavnih vreč omejili dotok vode. Intervencija še vedno poteka.

Poplave zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod
Ob 22.08 je v Krajnčici v občini Šentjur podtalnica poplavila klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentjur so črpali vodo iz objekta. S črpanjem bodo po potrebi nadaljevali tudi v soboto 23.5.2015.

Poplave meteorne vode
Ob 22.47 je v Dolanah, občina Cirkulane, narasla meteorna voda iz obcestnega jarka ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Cirkulane so s pomočjo črpalke in odtočnih cevi preusmerili tok meteorne vode.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 22.28 je na relaciji Log–Arto, občina Sevnica, osebno vozilo trčilo v drevo na cesti. Gasilci PGD Sevnica so preventivno izvozili na kraj dogodka, vendar so bile posledice trka že odstranjene. Poškodovan ni bil nihče. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 22.47 sta na Mariborski cesti v Mežici trčila osebno in tovorno vozilo, pri tem pa so se tri osebe huje telesno poškodovale. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so iz osebnega vozila s tehničnim posegom rešili dve osebi, pomagali pri prenosu poškodovancev do reševalnih vozil, izvedli protipožarno zaščito in osvetljevali prizorišče nesreče. Vsi poškodovani so bili odpeljani v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Poplave meteorne vode
Ob 22.26 je v Celju poplavilo podvoz pod železnico pri pošti. Posredovali so gasilci PGE Celje in vzdrževalci VOC.

Poplave meteorne vode
Ob 23.25 je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, meteorna voda iz bližnjega potoka ogrožala piščančjo farmo. Aktivirani so bili gasilci PGD Zavrč, ki so pred objektom namestili črpalko in postavili 20 metrov dolg protipoplavni nasip iz peska.

Poplave meteorne vode
Ob 23.31 je v Žabjaku, občina Ptuj, meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Ptuj in iz objekta izčrpali okoli 15 kubičnih metrov vode.

Poplave ob vodotokih
Ob 20.46 so gasilci PGD Podbočje zaradi naraščajočega potoka Sušica v naselju Podbočje v občini Krško s protipoplavnimi vrečami zavarovali sedem stanovanjskih objektov.Ob 20.59 je potok ogrožal stanovanjsko hišo v naselju Veliko Mraševo. Posredovali so gasilci PGD Malo Mraševo.Ob 23.37 so gasilci PGD Veliki Kamen v Velikem Kamnu posredovali pri stanovanjskem objektu, ki ga je ogrožal potok Čreta in s postavitvijo protipoplavnih vreč, preprečili vdor vode.

Poplave meteorne vode
Ob 23.55 je v Spodnjem Dupleku, občina Duplek, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo, gasilci PGD Dvorjane so postavili potopno črpalko in preprečili zalitje hiše. V naselju Vurberk, prav tako v občini Duplek, se je preko ceste utrgal zemeljski plaz in podrl tri drevesa. Zaradi slabe vidljivosti so gasilci PGD Dvorjane zavarovali plaz in bodo za delom nadaljevali ob dnevi svetlobi. O plazu so bili obveščeni odgovorni v občini Duplek.

Vetrolom
Ob 0.03 se je na cesto Podvelka–Ribnica na Pohorju, občina Podvelka, podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Brezno - Podvelka.

Poplave meteorne vode
Ob 0.13 je meteorna voda zalila cesto v naselju Cezanjevci, občina Ljutomer, ter na cesto nanesla blato in vejevje. Posredovali so gasilci iz PGD Cezanjevci.

Vetrolom
Ob 0.10 je na cesti Koble–Sv. Jernej v občini Slovenske Konjice močan veter podrl drevo čez cesto. Posredovala sta gasilca PGD Loče in drevo razžagala ter odstranila s ceste.

Poplave meteorne vode
Ob 0.14 so v Kosarjevi ulici v Mariboru posredovali gasilci JZZPR Maribor, kjer je pričela, zaradi nestrokovno izvedenih gradbenih del, v stanovanjsko hišo zatekati meteorna voda. Ob pregledu kletnih prostorov so ugotovili, da črpanje ni mogoče zaradi premalo vode, ter svetovali občanki, da se obrne na izvajalca del, da odpravi napako.

Poplave ob vodotokih
Ob 0.16 je v Selnici ob Muri, občina Šentilj, voda iz naraslega potoka zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ceršak so postavili nasip z peskom napolnjenimi vrečami in iz kletnih prostorov izčrpali vodo.

Vetrolom
Ob 0.04 je veter podrl drevo čez državno cesto v bližini naselja Vaneča v občini Puconci. Drevo so odstranili delavci Cestnega podjetja Murska Sobota.

Poplave meteorne vode
Ob 0.34 so v Prepolju, občina Starše, posredovali gasilci PGD Prepolje, kjer so iz kletnih prostorov stanovanjske hiše črpali meteorno vodo.

Poplave ob vodotokih
Ob 23.24 je potok Sušica, občina Dolenjske Toplice, poplavil območje ulice Zdraviliški trg in ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Dolenjske Toplice so polnili in postavili protipoplavne vreče.

Vetrolom
Ob 0.32 je na cesti Bizeljska vas–Orešje na Bizeljskem podrlo drevo oviralo promet. Posredovali so gasilci PGD Orešje, ki so drevo odstranili.

Poplave meteorne vode
Ob 0.44 je meteorna voda zalila kletne prostore gostinskega lokala na Trgu vstaje v Brežicah. Posredovali so gasilci PGD Brežice-okolica, ki so iz prostora izčrpali okoli 1500 litrov vode.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 1.01 se je v naselju Zgornje Gruškovje, občina Podlehnik, med stanovanjsko hišo in gospodarskim poslopjem sprožil zemeljski plaz. Posredovali so gasilci PGD Podlehnik, ki so na plazišču uredili odvodnjavanje, plaz velikosti 30 x2 0 metrov pa prekrili s ponjavami.

Poplave meteorne vode
Ob 1.03 je v Vrazovi ulici v Gornji Radgoni meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona ter iz kleti izčrpali okoli 5 kubičnih metrov vode.

Poplave meteorne vode
Ob 1.00 je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Apačah v istoimenski občini. Vodo so izčrpali gasilci PGD Apače.

Poplave meteorne vode
Ob 1.12 je v naselju Grajena, občina Ptuj, meteorna voda poplavila cesto in ogrožala prometno varnost. Delavci Cestnega podjetja Ptuj so na poplavljeno cestišče postavili ustrezno prometno signalizacijo.

Poplave meteorne vode
Ob 1.31 je v Slovenski Bistrici meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zgornja Bistrica so vodo izčrpali.

Tehnična in druga pomoč
Ob 0.05 je ob razlitju potoka Sušica, v ulici Zdraviliški trg v Dolenjskih Toplicah, voda ogrožala parkirano osebno vozilo. Policisti so obvestili lastnico, katera je vozilo uspela umakniti iz vode še pred prihodom gasilcev GRC Novo mesto.

Poplave ob stoječih vodah
Ob 1.50 je v Župančičevi ulici na Ptuju, pri osnovni šoli Ljudski Vrt, zaradi obilnih padavin in zamašenega odtoka poplavil ribnik. Gasilci PGD Ptuj so očistili zamašene rešetke odtočnega kanala, ter odprli ventil za regulacijo pretoka vode.

Poplave meteorne vode
Ob 1.52 je voda zalila klet stanovanjske hiše v naselju Hrastje-Mota v občini Radenci. Posredovali so gasilci PGD Hrastje-Mota ter iz kleti izčrpali okoli 10 kubičnih metrov vode, nato pa so še odstranili podrto drevo s ceste Hrastje Mota-Kapela.

Poplave ob vodotokih
Ob 1.34 je meteorna voda zalila cesto Podturn pri Dolenjskih Toplicah―Dolenjske Toplice. Delavec cestnega podjetja je zaradi popolne zapore postavil cestno signalizacijo.

Vetrolom
Ob 1.58 je na cesti Liboje–Zabukovica v občini Žalec močan veter podrl drevo čez cesto. Posredovali so gasilci PGD Liboje,ki so drevo razžagala in odstranila s ceste.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 2.02 se je na relaciji Mali Obrež–Podvinje, občina Brežice, osebno vozilo prevrnilo na streho v obcestni jarek. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa in odklopili baterijo. Do izteka motornih tekočin ni prišlo. Voznik je pomoč NMP ZD Brežice zavrnil. Obveščene so bile pristojne službe.

Poplave ob vodotokih
Ob 2.02 je meteorna voda zalila kletne prostore v dveh gospodarskih objektih v Šmarju, občina Šentjernej. Gasilci PGD Šentjernej so izčrpali vodo iz prostorov ter postavili varnostne pregrade.

Poplave meteorne vode
Ob 2.10 je voda zalila klet stanovanjske hiše v naselju Boračeva, občina Radenci. Posredovali so gasilci iz PGD Radenci-Boračeva ter iz kleti izčrpali okoli 7 kubičnih metrov vode.

Vetrolom
Ob 1.28 je na regionalni cesti Lajše–Šentvid v občini Šoštanj močan veter podrl drevo čez cesto. Posredovali so gasilci PGD Topolšica, ki so drevo razžagala in odstranila s ceste.

Tehnična in druga pomoč
Ob 2.43 so na cesti Tončke Čeč v Trbovljah gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje nudili pomoč reševalcem NMP Trbovlje pri prenosu obolele osebe,iz stanovanja v reševalno vozilo.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 2.54 je zemeljski plaz zasul polovico ceste na relaciji Dolenja Pirošica–Gorenja Pirošica v občini Brežice. Dežurni pri CGP Brežice je postavil ustrezno prometno signalizacijo. Obveščene so bile pristojne službe.

Poplave meteorne vode
Ob 3.10 je meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše in gasilkega doma v Radoslavcih v občini Ljutomer. Gasilci PGD Radoslavci so izčrpali vodo in oprali tla v poplavljenih prostorih.

Poplave ob vodotokih
Ob 3.15 je bilo pri ribniku na Prilipah, občina Brežice, potrebno sprostiti pretok pod mostom. Posredovali so delavci CGP Brežice. Ob 8.15 je hudournik ogrožal stanovanjski objekt v naselju Mrzlava vas. Posredovali so gasilci PGD Sobenja vas.

Poplave ob vodotokih
Ob 3.40 je v naselju Zgornja Ščavnica, občina Sveta Ana, reka Ščavnica zalila cesto. Gasilci PGD Sveta Ana so postavili cestno zaporo, tako da je cesta neprevozna.

Poplave ob vodotokih
Ob 3.36 je na regionalni cesti Majšperk–Rogatec, v naselju Zgornja Sveča, občina Majšperk, meteorna voda poplavila cesto in ogrožala prometno varnost. Delavci Cestnega podjetja Ptuj so na poplavljeno cestišče postavili ustrezno prometno signalizacijo.

Poplave ob vodotokih
Ob 0.40 je v okolici Podsrede v občini Kozje reka Bistrica na treh lokacijah ogrožala objekte. Gasilci PGD Podsreda so preventivno postavili proti poplavne vreče in nadzirali vodostaj reke.

Tehnična in druga pomoč
Ob 5.20 je v stanovanju na Zaloški cesti v Ljubljani iztekala voda. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zaprli ventil.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 5.33 se je vsul zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo na Tolstem Vrhu v občini Šentjernej.

Poplave meteorne vode
Ob 6.08 je na regionalno cesto Ormož–Ljutomer, v naselju Mihalovci, občina Ormož, meteorna voda naplavila večjo količino ilovnatega mulja in blata. Delavci Cestnega podjetja Ptuj so naplavljeni material odstranili s cestišča.

Tehnična in druga pomoč
Ob 6.50 je v Rašiški ulici v Ljubljani starejša oseba padla s postelje. Posredovala sta gasilca GB Ljubljana, ki sta vstopila skozi balkon v stanovanje ter počakala na prihod reševalcev NMP Ljubljana, ki so osebo oskrbeli.

Poplave meteorne vode
Ob 6.53 je meteorna voda polavila kletne prostore trgovine Mercator na Potrčevi ulici na Ptuju.

Poplave meteorne vode
Ob 22.29 so gasilci GARS Jesenice posredovali v Aljaževi ulici na Jesenicah, kejr je meteorna voda zalila dvorišče. Odmašili so vodovodni jašek, da je voda nemoteno odtekla.

Poplave meteorne vode
Na cesti Osvobodilne Fronte v Trbovljah je meteorna voda zalila kletne prostore hiše. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so iz kletnih prostorov izčrpali okoli kubični meter podtalnice.

Poplave meteorne vode
Ob 6.30 so gasilci PGD Središče ob Dravi črpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše na Dravski ulici v Središču ob Dravi .

Poplave zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod
Ob 7.34 je voda poplavila poslovne prostore na Gubčevi cesti v Trebnjem. Posredovali so gasilci PGD Trebnje, vodo izčrpali in posesali prostore.

Poplave meteorne vode
Meteorna voda ogroža hišo-Podgorci, občina Ormož

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 7.33 na cesti Solčava–Logarska dolina v občini Solčava kamenje na cesti oviralo promet. Obveščene so bile pristojne službe cestnega podjetja.

Poplave ob vodotokih
Ob 5.25 je voda iz potoka Lipnica v naselju Kokoriči v občini Križevci zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Izčrpali so jo gasilci PGD Kokoriči.

Poplave meteorne vode
Pranje cestišča.

Poplave meteorne vode
Ob 7.55 je zalilo kletne prostore stanovanjske hiše na Cvenu v Ljutomeru.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 7.52 se je sprožil zemeljski plaz v bližini objekta v Selnici ob Muri v občini Šentilj.

Poplave meteorne vode
Poplave meteorne vode.

Vetrolom
Ob 8.03 je na cesti Boštanj–Jablanica v občini Sevnica drevo ogrožalo promet. Dežurni delavci Komunalnega podjetja Sevnica so drevo odstranili s cestišča.

Poplave meteorne vode
Ob 8.03 so gasilci PGD Radlje ob Dravi posredovali na Mariborski cesti v Radljah ob Dravi, kjer so iz kanalizacijskega jaška izčrpali vodo, ga očistili in omogočili odtekanje meteornih voda, ki so ogrožale v prostore zdravstvenega doma.

Poplave meteorne vode
Poplave meteorne vode.

Poplave meteorne vode
Ob 8.10 so gasilci PGD Spodnji Ivanjci črpali vodo iz kletnih prostorov v Spodnjih Ivanjcih v občini Gornja Radgona. Ob 9.00 so odstranili podrto drevo v Spodnji Ščavnici.

Poplave meteorne vode
Ob 8.24 je meteorna voda polavila kletne prostore gostilskega lokala v Mali Nedelji v občini Ljutomer.

Vetrolom
Ob 8.14 je sunek vetra odkril streho stanovanjske hiše v Vranjem Vrhu v občini Šentilj.

Poplave meteorne vode
Meteorna voda zalila kanalizacijo.

Poplave meteorne vode
Ob 8.37 so gasilci PGD Dolnji Slaveči odstranili podrto drevo v Dolnjih Slavičih v občini Grad.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Zemelkski plaz Paradiž,občina Cirkulane

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 8.22 se je vsul zemeljski plaz na Vinsko cesto v Rušah.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Plazenje zemlje.

Poplave meteorne vode
Čiščenje blata izpred stanovanjskega objekta in cestišča.

Poplave meteorne vode
Ob 8.44 so gasilci PGD Negova črpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše v naselju Radvenci v občini Gornja Radgona.

Poplave meteorne vode
Podrta drevesa.

Poplave ob vodotokih
Polnjenje protipoplavnih vreč

Poplave meteorne vode
Ob 09.03 so gasilci PGD Beltinci po radijsko liniji sporočili da gredo prečrpavat vodo iz kletnih prostorov župnišča v Beltincih.

Poplave meteorne vode
Črpanje meteorne vode na Drofenikovi in Ljubljanski cesti v Šentjurju.

Poplave meteorne vode
Črpanje vode iz objektov v Lovrencu na Pohorju.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Plaz Pohorje 24.
Nazaj