SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.31 se je v Rakičanu, občina Murska Sobota, zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi poškodovali. Posredovali so reševalci ZD Murska Sobota, policija in gasilci PGD Murska Sobota, ki so odklopili akumulator, počistili kraj dogodka, pomagali reševalcem in opravljali požarno varovanje.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 10.21 so iz Zdravstvenega doma Nazarje v UKC Ljubljana s policijskim helikopterjem v spremstvu ekipe HNMP prepeljali hudo poškodovano osebo. Gasilci PGD Nazarje so nudili pomoč pri zavarovanju kraja pristanka helikopterja.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 12.11 je v Čarmanovi ulici na Ptuju občan opazil, da je potok Rogoznica močno onesnažen z gnojevko. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so potok pregledali in opravili meritve. Sanacijo vodotoka bo prevzelo podjetje VGP Ptuj. O onesnaženju so obveščene pristojne inšpekcijske službe.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.32 so na Celovški cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata in omogočili dostop reševalcem do poškodovane osebe. Na kraju so bili tudi policisti.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.25 se je na glavni cesti Slovenj Gradec-Dravograd, v naselju Pameče, občina Slovenj Gradec, prevrnilo tovorno vozilo s priklopnikom. Pri tem je prišlo do poškodbe rezervoarja za gorivo iz katerega je na cestišče in bližnjo zelenico izteklo približno 300 litrov goriva. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so z vpojnimi sredstvi počistili cesto, s pomočjo avtodvigala tovorno vozilo postavili na cestišče ter z delovnim strojem odstranili onesnaženo zemljo v izmeri okoli 40 kvadratnih metrov in jo nadomestili z novo.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 13.52 je na Cankarjevem trgu v občini Vrhnika prišlo do dimniškega požara. Aktivirani so bili gasilci PGD Verd, Vrhnika in Stara Vrhnika, ki so pregledali so objekt s termo kamero, gmotna škoda pa ni nastala. Obveščene so bile tudi druge pristojne službe.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 14.14 je v Gladomesu, občina Slovenska Bistrica, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Zgornja Bistrica, Slovenska Bistrica, Oplotnica in Videž, ki so požar omejili in pogasili. Ogenj je uničil približno 20 kvadratnih metrov ostrešja, ki so ga gasilci prekrili s plastično folijo.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 12.29 je bila zaradi intervencijskega popravila na vodovodnem omrežju motena oskrba s pitno vodo na območju Kosovelovega trga, Marušičeve, Lazaretske in Kolaričeve ulice ter Mužčevega trga v Kopru. Pristojne službe Rižanskega vodovoda so okvaro odpravile okoli 15. ure.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 18.12 je v Stanetovi ulici v Celju zagorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje, ki so zavarovali kraj dogodka in goreče vozilo pogasili.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.16 je v ulici Prekomorskih brigad v Šempetru, občina Šempeter – Vrtojba, zagorelo v dnevni sobi stanovanja. Posredovali so gasilci PGD Šempeter in JZ GRD GE Nova Gorica ter požar pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.47 sta v Opekarniški cesti v Celju trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulatorja na vozilih ter z vpojnimi sredstvi počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Celje.

Pogrešane osebe
Ob 19.24 je na območju naselja Čadovlje pri Tržiču, občina Tržič, potekala iskalna akcija za pogrešano osebo. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tržič, enota SIP-1 Gorenjske, enota ZRPS Gorenjske, reševalci NMP Tržič in gasilci PGD Jelendol. Gorski reševalci so osebo našli podhlajeno, jo oskrbeli in prenesli do ceste, kjer so jo v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP Tržič.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 22.09 je v Pregljevi ulici v Celju zagorelo v garaži stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Ostrožno, ki so pogasili požar in nudili pomoč policiji. Iz neznanega vzroka je v garaži zagorela oseba, ki je na kraju dogodka izgubila življenje.

Nesreče v cestnem prometu
Puščanje nafte iz rezervarja goriva na tovornjaku

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ac logatec-Vrhnika gori osebno vozilo.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Oljni madeži na cesti Ptuj-Ormož

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča dveh osebnih vozil, tik pred naseljem Stična iz smeri Ivančne Gorice. Ena oseba je ukleščena.

Tehnična in druga pomoč
na Trgu Franca Fakina pušča voda
Nazaj