SPIN
Vsi dogodki

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 17.18 je na bregu ob reki Savi v naselju Hrastje v občini Kranj zagorela podrast. Gasilci JZ GRS Kranj in PGD Prebačevo - Hrastje so požar na okoli 600 kvadratnih metrih površine pogasili. Okolico so dodatno zalili z vodo in do večera postavili požarno stražo.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 1.22 je v bližini naselja Mekinje nad Stično, občina Ivančna Gorica, v gozdu gorela podrats. Požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Metnaj in Stična.

Tehnična in druga pomoč
Ob 5.04 so na Spodnjem trgu v Vuzenici, gasilci PGD Vuzenica, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 5.37 je na Gorenjski cesti v Mengšu zagorela izolacija v mansardi stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Mengeš, Topole in Loka pri Mengšu, ki so odprli stene in pogasili požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov ter uničeno izolacijo odstranili iz objekta in ga pregledali. Zaradi vdihavanja dima je ena oseba odšla na pregled v ZD Domžale. O dogodku je bila obveščena policija.

Epidemije in okužbe ljudi, živali in rastlin z živalskimi boleznimi
Ob 8.48 so v Gajševskem jezeru, občina Križevci, našli mrtvega laboda, katerega je odstranil delavec VHS Murska Sobota.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.40 so v naselju Cerovec Stanka Vraza, občina Ormož, gasilci PGD Ormož ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila mrtva oseba.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 9.19 je občan na Cesti v ribnik v Brestanici, občina Krško, našel ročno bombo M 75, ostanek JLA. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta zavarovala kraj dogodka in opravila identifikacijo ubojnega sredstva. Nevarno najdbo so prevzeli in odstranili pripadniki specialne enote policije.

Delovne nesreče
Ob 9.42 si je na Cesti krških žrtev v Krškem pri delu delavec poškodoval obraz. Posredovali so reševalci NMP ZD Krško, ki si poškodovanega oskrbeli in prepeljali v UC Brežice. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 10.04 je v Radni, občina Sevnica, posredoval helikopter slovenske policije z dežurno ekipno HNMP iz Maribora, ki je prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali dovoz do pristajalnega mesta in požarno varovali kraj pristanka.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.05 se je pri Kolodvorski cesti v Črnomlju podrlo drevo, ki je padlo čez reko Dobličico in oviralo sprehajalno pot. Gasilci PGD Črnomelj so na kraju dogodka s pomočjo čolna drevo razžagali in ostranili.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 11.06 je na avtocesti med priključkom Vrhnika in priključkom Logatec, občina Vrhnika, v smeri Kopra, na počasnem pasu zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Verd, Vrhnika, Stara Vrhnika in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in goreče vozilo pogasili.

Delovne nesreče
Ob 11.27 se je v gozdu nad Hrašami pri Preddvoru pri podiranju dreves poškodoval delavec. Poškodovanega so oskrbeli in imobilizirali reševalci NMP Kranj in poklicni gasilci JZ GRS Kranj, ki so ga iz gozda prenesli do vasi, tam pa ga je prevzela dežurna ekipa HNMP na Brniku. S helikopterjem SV so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 9.28 sta na cesti Grm–Pluska–Veliki Gaber pri Medvedjeku, občina Trebnje, trčila tovorno in osebno vozilo. V nesreči je bila ena oseba huje poškodovana. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so ji na kraju nudili pomoč do prihoda helikopterja SV. Dežurna ekipa HNMP z Brnika in posadka helikopterja Slovenske vojske sta prepeljala poškodovano osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Trebnje so odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč ekipi nujne medicinske pomoči ZD Trebnje, pomagali vlečni službi, pripravili prostor za pristanek helikopterja in posuli razlite motorne tekočine. Regionalna cesta je bila zaradi prometne nesreče pri Medvedjeku več ur zaprta.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 11.40 sta pri naselju Rakitnik, občina Postojna, ob železniški progi gorela trava in grmičevje. Posredovali so gasilci PGD Postojna, ki so pogasili požar na površini približno 1000 kvadratnih metrov.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 12.37 so v Jesenova ravanu, občina Laško, našli neznano snov in ne vedo ali je nevarna za okolje. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so opravili ogled terena in ga zavarovali. O dogodku so bile obveščene ustrezne službe. Na kraj je bila napoten Kemis, ki bo snov odstranil in opravil ustrezne analize.

Požari na travniških površinah
Ob 12.53 so na Zapuški cesti v Ljubljani opazili dim. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so pogasili manjši požar.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 14.20 je v Iršičevi ulici v Celju zagorelo v stanovanju v prvem nadstropju stanovanjskega bloka. Gasilci PGE Celje in PGD Ostrožno so požar v stanovanju pogasili, pomagali stanovalcem pri evakuaciji iz zadimljenega bloka ter prezračili in pregledali objekt. Zaradi zadimljenosti so reševalci RP Celje na kraju oskrbeli enajst stanovalcev. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.13 je na Železniški poti v Domžalah padel kolesar in se poškodoval. Gasilci CZR Domžale so s ceste odstranili kolo, še pred njihovim prihodom pa je očividka odpeljala poškodovanca v ZD Domžale.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 14.29 je v Bevkah, občina Vrhnika, pri kmetijskih opravilih ogenj ušel izpod nadzora. Gasilci PGD Bevke so požar pogasili, teren prekopali in zalili z vodo.

Delovne nesreče
Ob 14.37 je v koprskem tovornem pristanišču delavec padel s kontejnerja na dno ladje. Ponesrečenca so reševalci Reševalne službe slovenske Istre oskrbeli na kraju dogodka in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 13.52 so reševalci na smučišču Vogel, občina Bohinj, nudili pomoč smučarki z močnimi bolečinami v ledvenem delu. Smučarko so reševalci dežurne ekipe HNMP na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana.

Požari na travniških površinah
Ob 14.54 sta ob železniški progi Divača–Rodik, občina Sežana, goreli trava in podrast na treh lokacijah. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, PGD Lokev, Divača in Senožeče, ki so pogasili požar na površini okoli 230 kvadratnih metrov.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.08 so na Mariborski cesti v Celju verižno trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali in požarno varovali kraj, nudili pomoč poškodovanima osebama, posipali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorje in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

Delovne nesreče
Ob 16.10 se je v Št. Janžu nad Radljami ob Dravi na traktorista prevrnil traktor. Posredovali so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in gasilci PGD Radlje, ki so ponesrečenca s tehničnim posegom rešili izpod traktorja, poskrbeli za požarno varnost, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in traktor postavili na kolesa. Traktorist je na kraju nesreče podlegel poškodbam.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.06 sta na cesti Slovenj Gradec–Mislinja v kraju Šmartno pri Slovenj Gradcu trčili osebni vozili, pri čemer se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Slovenj Gradec so s tehnični posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, ekipa NMP pa jo je prepeljala v Bolnišnico Slovenj Gradec.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 15.00 so v Šmartnem pod Šmarno goro, občina Ljubljana, v nezgrajeni hiši zagoreli gradbeni odpadki. Požar so pogasili gasilci PGD Tacen in GB Ljubljana. Materialna škoda ni nastala.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 13.20 je na strmem pobočju približno 100 m pod vzletiščem Lijak v občini Nova Gorica strmoglavil tuji zmajar. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina in reševalci za hitre reševalne intervencije pri MO Nova Gorica, ki so s klasično tehniko poškodovanca potegnili iz strmine in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci Službe NMP ZD Nova Gorica so poškodovanega odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Dr. Franca Derganca v Šempeter pri Gorici.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 15.55 je v Suhadolu v občini Laško gorela suha trava na površini okoli enega hektarja. Gasilci PGD Zidani most, Laško in Rimske Toplice so požar omejili in pogasili. Občan se je pri gašenju poškodoval roko in sam poiskal zdravniško pomoč. Ogenj je poškodoval 3 električne drogove. Obveščen je bil dežurni Elektro Ljubljana.

Požari na travniških površinah
Ob 16.25 je na Tržaški cesti v Logatcu gorela trava na površini 500 kvadratnih metrov. Gorečo suho travo in nekaj odpadnega lesa so pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 15.00 je na območju Lisc, občina Celje, gorelo gozdu. Gasilci PGE Celje, Babno, Zagrad-Pečovnik in Ostrožno so gozdni požar na površini okoli pol hektarja pogasili.

Požari na travniških površinah
Ob 17.28 je v Dragonji, občina Piran, gorel travnik. Požar, ki je zajel približno 300 kvadratnih metrov travniške površine so pogasili gasilci JZ GB Koper.

Požari na travniških površinah
Ob 16.03 je v Slatni, občina Radovljica, pri kurjenju ogenj ušel izpod nadzora. Požar so pogasili gasilci PGD Begunje, Hlebce, Podgora in Radovljica.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 16.59 je v naselju Vavta vas, občina Straža, med stanovanjskima hišama gorela živa meja. Gasilci PGD Vavta vas so pogasili požar v dolžini štirih metrov.

Požari na travniških površinah
Ob 17.19 je za naseljem Mahovnik na gozdni poti proti Slovenski vasi, občina Kočevje, zagorela suha trava. Travniški požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Mahovnik in Kočevje.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 15.39 so v kleti stanovanjskega bloka na Trgu prekomorskih brigad v Ljubljani goreli leseni odpadki. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so pogasili požar in prezračili prostore.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.53 sta na cesti v naselju Placar, občina Destrnik, trčila traktor in osebno vozilo. V nesreči se je poškodoval voznik osebnega vozila, ki so ga reševalci NMP Ptuj na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, na osebnem vozilu odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanca ter usmerjali promet do prihoda policije.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 17.03 je posadka helikopterja SV z dežurno ekipo HNMP z Brnika poletela v Tolmin, od koder je UKC Ljubljana prepeljal obolelo osebo.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 18.42 je v naselju Breg v občini Mežica zagorelo podrastje v gozdu. Posredovali so gasilci PGD Mežica, PGD Črna, PGD Prevalje in KGZ Ravne na Koroškem. Požar na težko dostopnem terenu so pogasili, prekopali in ob straneh zalili z vodo. Pogorelo je približno hektar in pol podrastja in nekaj dreves. Na požarišču ostaja požarna straža.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.00 se je v Selu pri Pancah, občina Ljubljana, podrlo drevo, se naslonilo na stanovanjski objekt in poškodovalo cisterno za vodo. Podrto drevo so razžagali in odstranili gasilci PGD Lipoglav.

Požari na travniških površinah
Ob 17.46 sta v naselju Udje, občina Grosuplje, v bližini ribnikov Perme, goreli suha trava in podrast. Gasilci PGD Št. Jurij, Ponova vas in Škocjan so požar na površini 2000 kvadratnih metrov pogasili.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 19.25 je na Šaredu v občini Izola zagorel cvrtnik v kuhinji gostinskega lokala. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Izola. Požar so hitro omejili in pogasili. Osebi, ki se je nadihala dima, so nudili prvo pomoč do prihoda Prehospitalne enote Obala. Reševalci so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Izola. Požar je na površini 30 kvadratnih metrov poškodoval kuhinjske elemente.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 19.31 so v Delavski ulici v Žireh zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dobračeva so požar pogasili, očistili dimniško tuljavo ter s termo kamero pregledali dimnik in okolico.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 18.09 je na Krasjem vrhu v občini Tolmin zasilno pristal jadralni padalec. Člani GRS Postaje Tolmin so lažje poškodovanega padalca pospremili v dolino in ga odpeljali v zdravstveni dom v Tolminu.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 19.31 je v Vezovju, občina Šentjur pri Celju, iz neznanega vzroka zagorelo v gozdu. Posredovali so gasilci PGD Slivnica in Šentjur. Požar so omejili in pogasili, prekopali posamezna žarišča in jih zalili z vodo. Zgorelo je okoli 500 kvadratnih metrov podrasti v mešanem gozdu.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.16 je v Lenartovi ulici v Mežici, občina Mežica, poklicni gasilec KGZ Ravne na Koroškem s tehničnim posegom vstopil skozi okno v stanovanje, v katerem je ležala onemogla oseba ter pomagal reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 19.35 sta nad vasjo Oševek v občini Kamnik zagoreli trava in podrast. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in PGD Nevlje. Pogasili so požar na površini 300 kvadratnih metrov.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.56 sta v Kojskem v občini Brda trčila osebno vozilo in skuter. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Posredovali so gasilci JZGRD GE Nova Gorica. Zavarovali so kraj dogodka, nudili zdravniško pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP ter odklopili akumulator.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 19.55 je v Peruzzijevi ulici v Ljubljani na prostem gorel odvržen stol - del sedežne garniture. Pogasili so ga gasilci GB Ljubljana.

Požari na travniških površinah
Ob 20.11 je v naselju Otavnik, občina Sevnica, gorelo na travnati površini. Gasilci PGD Telče so manjši travniški požar pogasili. V požaru je zgorel tudi traktor, ki je bil parkiran v bližini gospodarskega objekta. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari na travniških površinah
Ob 20.40 sta ob cesti Dragatuš—Vinica pri kraju Dolenji Suhor pri Vinici, občina Črnomelj, gorela suha trava in grmičevje. Gasilci PGD Hrast Perudina so pogasili požar na površini 500 kvadratnih metrov.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 20.51 je v Kamenškovi ulici v Mariboru zagorel kup odpadnih avtomobilskih gum in ostalega odpadnega materiala. Poklicni gasilci PGB Maribor in gasilci PGD Studenci so ogenj hitro pogasili. Materialna škoda ni nastala.

Tehnična in druga pomoč
Ob 23.52 so v Černetovi ulici v Ljubljani poklini gasilci GB Ljubljana v prisotnosti policije s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, kjer se je nahajala obolela oseba.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Pomoč z AED, Mežica.
Nazaj