SPIN
Vsi dogodki

Tehnična in druga pomoč
testni spin, prosim za izbris, lp nenad

Požari v nestanovanjskih stavbah
Požar v naselju Moravci.

Tehnična in druga pomoč
Ob 8.27 so v naselju Vičanci, občina Ormož, na cesto padli telekomunikacijski vodi. Gasilci PGD Senešci so vodnike odstranili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 8.12 se je na cesti Šentjur–Planina v Vodicah pri Slivnici v občini Šentjur v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, posipali razlite motorne tekočine po cestišču in odklopili akumulator.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 9.35 je na cesti Ljubljana–Kočevje v bližini naselja Turjak, občina Velike Lašče, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Voznik se pri trčenju ni poškodoval. Gasilci PGD Ribnica in PGE Ljubljana so odklopili akumulator na vozilu.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.45 je na Trgu Revolucije v Trbovljah obstalo dvigalo, v njem pa so obtičale tri osebe. Gasilci Gasilskega Zavoda Trbovlje so dvigalo uspeli spraviti v pogon.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.19 sta na cesti med Postojno in Rakitnikom, trčili osebni vozili. V nesreči so se tri osebe poškodovale. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovancev in odklopili akumulatorja. Dve poškodovani osebi so gasilci prepeljali do urgence v Postojni. Reševalci PHE Postojna so poškodovane oskrbeli ter eno osebo prepeljali v ljubljanski klinični center.

Nesreče v gorah
Ob 11.51 si je na poti iz Jasne na Vitranc v občini Kranjska Gora planinec poškodoval nogo. Poškodovanega planinca so prvi našli policisti PP Kranjska Gora. Na pomoč so prišli gorski reševalci GRS Kranjska Gora in poškodovanca prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 7.08 je bilo v ulici Goriške fronte v Šempetru pri Gorici, občina Šempeter - Vrtojba, v strugi obcestnega kanala opaženo razlitje večje količine kurilnega olja. Gasilci iz JZ GRD Nova Gorica so zaustavili iztekanje, zajezili strugo kanala in postavili pivnike. Gorivo je izteklo zaradi napake na rezervoarju. Nadaljnje ukrepe bodo sprejele strokovne službe. Izteklo je med 500 in 700 litri kurilnega olja.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.25 so na Cesti maršala Tita na Jesenicah gasilci GARS Jesenice pomagali pri prenosu obolele osebe iz tretjega nadstropja v reševalno vozilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.58 sta v Grencu v občini Škofja Loka trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Škofja Loka so na osebnem vozilu odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in pomagali pri nakladanju vozila na vozilo vlečne službe. Ena oseba se je lažje poškodovala katero so oskrbeli reševalci NMP.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 11.00 je v Boharini, občina Zreče, iz motorja traktorja iztekalo olje po cestišču na razdalji 800 metrov. Posredovali so gasilci PGD Zreče, ki so z vpojnimi sredstvi očistili cesto.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 13.44 je zagorelo pod mostom Ljubljanice ob Hradeckega cesti v Ljubljani. Gorela je navlaka brezdomca, vzmetnica in nekaj oblačil. Požar so pogasili gasilci PGE Ljubljana.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 11.21 je v Kidričevi ulici v Novi Gorici v kletnih prostorih večstanovanjskega objekta občan našel NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS sta odstranila na varno pol kilograma težak topovski vžigalnik, kalibra 75 mm, avstrijske izdelave, ostanek iz obdobja prve svetovne vojne.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.23 se je na cesti Novo mesto—Metlika pri kraju Vinja vas v občini Novo mesto voznica z osebnim vozilom prevrnila na streho in obstala na cestišču. Pri tem se je poškodovala. Reševalci NMP ZD Novo mesto so jo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, pomagali policistom in reševalcem ter očistili cestišče.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.05 je na Belokranjski cesti v Novem mestu voznica z osebnim vozilom zapeljala na brežino in se zaletela v zemljišče. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče in usmerjali promet. Poškodovanih ni bilo.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 15.22 je med naseljema Rogašovci in Nuskova, občina Rogašovci, po cestišču iztekala nafta. Gasilci PGD Rogašovci, PGD Nuskova in PGD Serdica so posipali naftni madež in očistili cestišče v dolžini dveh kilometrov.

Delovne nesreče
Ob 14.53 se je občan iz Vojskega, občina Idrija, poškodoval v gozdu. Dežurna ekipa HNMP z Brnika je občana s helikopterjem policije prepeljala na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 16.05 je na avtocesti Novo mesto–Ljubljana za izvozom Šmarje Sap med vožnjo v motornem delu zagorelo osebno vozilo. Do prihoda gasilcev PGD Grosuplje, Šmarje Sap in GB Ljubljana je požar delno pogasil voznik sam, dokončno pa so požar pogasili gasilci in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih ni bilo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.05 je občan na območju Udenboršta v občini Kranj z vozilom zapeljal z gozdne ceste in obstal izven cestišča. Gasilca JZ GRS Kranj sta vozilo izvlekla nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 17.47 je v ulici Vihre v Mirni Peči gorel kup suhe trave v neposredni bližini delavnice. Posredovali so gasilci PGD Mirna Peč, Jablan, Hmeljčič, Globodol in GRC Novo mesto. Škode ni.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 18.37 je nad prehodom za pešce v Kovorju v občini Tržič zagorela svetlobna signalizacija. Ogenj so gasilci PGD Kovor pogasili in odstranili poškodovano signalizacijo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.44 so v naselju Dovško, občina Krško, gasilci PGE Krško nudili pomoč reševalcem pri prenosu onemogle osebe. Reševalci NMP Krško so onemoglo osebo oskrbeli in prepeljali v ZD Krško.

Tehnična in druga pomoč
Okoli 18.30 so v naselju Polje, občina Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje mesto pomagali reševalcem NMP Zagorje ob Savi pri prenosu obolele osebe v peto nadstropje stanovanjskega bloka.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.50 je v naselju Korte, občina Izola, v zadružnem domu zaradi počene vodovodne cevi voda poplavljala objekt. Gasilci PGD Korte so zaprli vodovodni ventil in izčrpali okoli 25 kubičnih metrov vode iz objekta.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 21.34 so Ob dolenski železnici v Ljubljani zagoreli zabojniki za recikliranje odpadkov. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana. Enega od plastičnih zabojnikov je ogenj v celoti uničil.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.30 je na Čopovi ulici v Ljubljani iz starejšega večnadstropnega objekta odpadal omet in ogrožal pešce. Gasilci GB Ljubljana in dežurni delavci javnega podjetja JP LPT d.o.o. so zavarovali okolico objekta na površini okoli 10x6 metrov in postavili opozorilne table. O dogodku je bil obveščen lastnik objekta, ki bo poskrbel za ustrezno sanacijo objekta.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 01.52 je na avtocesti Kranj—Naklo, občina Naklo, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, očistili cestišče razlitih tekočin, s tehničnim posegom rešili ujeto osebo pod osebnim vozilom in nudili pomoč policistom PP Kranj pri razsvetljavi ter reševalcem NMP Kranj. Reševalci so poškodovanko na kraju oskrbeli in jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Srednja vas pri Šenčurju, pomoč pri postavitvi osebnega vozila nazaj na cestišče.
Nazaj