SPIN
Vsi dogodki

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.31 je počila vodovodna cev in poplavila veleblagovnico ter lokal na Mestnem trgu v Domžalah. Posredovali so gasilci CPV Domžale, ki so na kraju ugotovili da je prišlo do napake pri obnovi cevi in izčrpali vodo iz objekta.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.45 se je na cesti Kranj–Spodnji Brnik v krožišču pri trgovini Mercator zgodila prometna nesreča v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali mesto nesreče, iz vozil odklopili akumulatorje in odstranili poškodovana vozila s ceste. Poškodovanih oseb ni bilo.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 17.06 je na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani gorel komunalni zabojnik. Gasilci GB Ljubljana so požar v zabojniku pogasili in preventivno pregledali okolico.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 17.17 so gasilci JZ GB Koper ob Jadranski cesti v Ankaranu pogasili požar kanel in podrasti na površini okoli 120 kvadratnih metrov.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.08 je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiši na Dolnji Prekopi v občini Kostanjevica na Krki. Zgorelo je nekaj predmetov v bližini peči, požar pa so pogasili gasilci PGD Prekopa.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.27 je v Finžgarjevi ulici v Ljubljani v večstanovanjski stavbi v kletnem stanovanju počila vodovodna cev. Gasilci GB Ljubljana so zaprli ventil in posesali vodo iz poplavljenih prostorov.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.29 so zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta v Kalcah v občini Logatec. Posredovali so gasilci PGD Kalce.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.52 na Reški cesti v Kočevju trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Kočevje, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč trem poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje ter posuli cestišče z vpojnimi sredstvi.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.03 se je na obvozni cesti od Hotemaž proti Preddvoru v občini Šenčur osebno vozilo zaletelo v parkirano prikolico. Ob prihodu gasilcev JZ GRS Kranj na kraj je bila poškodovana oseba že izven vozila. Gasilci so nudili pomoč reševalcem NMP, zavarovali kraj nesreče, odklopili so akumulator na vozilu, očistili razlite motorne tekočine iz cestišča in nudili razsvetljavo policiji.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 23.58 je na Osojnikovi cesti na Ptuju osebno vozilo zapeljalo v gradbeno luknjo bodočega železniškega podhoda. Gasilci PGD Ptuj so mesto nesreče zavarovali, počistili iztekle motorne tekočine in vozilo dvignili iz jame. Reševalci NMP Ptuj so ponesrečenega voznika odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 2.37 je v naselju Kamni vrh, občina Litija, gorelo osebno vozilo parkirano v objektu v izgradnji. Posredovali so gasilci PGD Litija in Gabrovka ter vozilo pogasili.

Požari v gradbenih in inženirskih objektih
Ob 2.51 je v Prvomajski ulici v Novi Gorici na objektu betonarne zagorel transportni trak za dovoz gramoza do mešalca. Požar so pogasili gasilci PGD Nova Gorica in JZ GRD Nova Gorica. Vzrok požara in materialna škoda še nista znana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 5.45 sta na avtocesti Maribor–Slovenska Bistrica v bližini počivališča Polskava trčila osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom rešili eno osebo iz zvite pločevine ter posipali in počistili iztekle motorne tekočine na cestišču. Reševalci NMP Maribor in Slovenska Bistrica so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

Tehnična in druga pomoč
Ob 6.05 je na Ljubljanski cesti v Domžalah v stanovanju večstanovanjske stavbe iz radiatorja iztekala voda. Ker lastnikov ni bilo doma so gasilci CPV Domžale s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil na radiatorju in posesali razlito vodo po stanovanju.

Tehnična in druga pomoč
Ob 7.39 so v Žerjavcu, občina Jesenice, gasilci GARS Jesenice nudili pomoč reševalcem NMP Jesenice pri prenosu obolele osebe iz objekta do reševalnega vozila.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 10.20 je helikopter Slovenske policije v spremstvu dežurne ekipe HNMP iz Izole v UKC Ljubljana prepeljal obolelo osebo.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 10.23 so na Trgu Franca Fakina v Trbovljah zagorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Goreče saje so pogasili gasilci Gasilskega Zavoda Trbovlje, prepovedali kurjenje in s termo kamero pregledali objekt. O gmotni škodi ne poročajo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.50 je v Sovodnju, občina Gorenja vas-Poljane, osebno vozilo zapeljalo na poškodovano bankino in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Sovodenj so vozilo postavili nazaj na kolesa in izvlekli na cestišče. poškodovanih ni bilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.03 je v naselju Spodnja Nova vas, občina Slovenska Bistrica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih ni bilo.

Nesreče v gorah
Ob 13.09 si je na poti na Komno v občini Bohinj planinec poškodoval gleženj. Do poškodovanega planinca je poletel helikopter Slovenske vojske z reševalcem letalcem GRS Bohinj in zdravnikom letalcem reševalcem. Poškodovanega planinca so oskrbeli in ga prepeljali v SB Jesenice v nadaljnjo oskrbo.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 13.54 je v Spodnjem Dupleku, občina Duplek, na parkirnem prostoru zagorelo osebno vozilo v predelu motorja. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Dvorjane, ki so požar pogasili.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 13.57 je je helikopter Slovenske policije v spremstvu dežurne ekipe HNMP iz Idrije v UKC Ljubljana prepeljal poškodovano osebo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.03 je v kraju Šempeter, občina Šempeter-Vrtojba, v zaklenjenem vozilu ostala ujeta starejša občanka. Gasilci iz PGD Šempeter in JZGRD Nova Gorica so vrata vozila odprli, občanko rešili in predali ključe lastnici vozila.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 13.17 je bila na območju Slovenj Gradca zaradi okvare na daljnovodu prekinjena oskrba z električno energijo. Brez električne energije je ostalo 372 odjemalcev. Napako so odpravili delavci Elektra Celje.

Tehnična in druga pomoč
Občana je pri spravilu lesa v gozdu prijelo drevo.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Dr.Figelj iz bolnišnice v Šempetru je zahteval posredovanje helikopterja LPE za NMP Brnik za prevoz obolele osebe na Klinični center v Ljubljani.

Tehnična in druga pomoč
Puščanje vode v stanovanju objekta na Vodovodni cesti v občini Ljubljana.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Gori leseni objekt

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Gori v zabojniku za papir, Kališka ulica, občina Kranj.
Nazaj