SPIN
Vsi dogodki

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ulica Otona Zupančiča, onesnaženje z motornim oljem, parkirišče

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.35 so v Ulici 14. divizije v Rogaški Slatini gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja, kjer so našli preminulo osebo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.59 sta na Jezerski cesti v Kranju trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci JZ GRS Kranj so na enem vozilu odklopili akumulator, razsvetljevali kraj nezgode in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 16.05 je v kraju Soviče, občina Videm. zagorel osebni avtomobil. Gasilci PGD Videm, PGD Tržec in PGD Leskovec so goreči avtomobil pogasili.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.24 so se v Centru v občini Črna na Koroškem v dimniku stanovanjskega objekta vnele saje. Pred prihodom gasilcev PGD Črna na Koroškem so saje pogorele. Gasilci so prezračili prostore in jih preventivno pregledali s termo kamero.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17:14 je na Kidričevi cesti v Novi Gorici osebni avto zbil otroka. Gasilci JZGRD Nova Gorica in reševalci NMP Nova Gorica so lažje poškodovanega otroka na kraju oskrbeli.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.56 sta v križišču Šaranovičeve ceste in Bukovčeve ulice v Domžalah trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja in očistili cestišče razlitih tekočin ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 20.04 je v naselju Čeplje, občina Vransko, v kurilnici stanovanjske hiše zagorela električna napeljava in drva v zalogovniku. Gasilci PGD Prekopa, Vransko, Tešova in Ločica pri Vranskem so požar pogasili, prezračili prostore in preventivno pregledali prostore s termo kamero.

Pogrešane osebe
Ob 20.10 se je na območju Kamniške Bistrice v občini Domžale pričela iskalna akcija pogrešene osebe. Gasilci CZR Domžale, PGD Homec, Študa, Radomlje, Vir, Domžale–Mesto, Jarše–Rodica, Ihan, Dob, Studenec in enote reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb ZRPS-1, ZRPE-2 ter KZS SIP-1 so pregledali bližnjo in širšo okolico, vendar osebe niso našli. Iskalna akcija se bo nadaljevala zjutraj.Dne 8.12.2016 se je ob 8.00 uri na območju Kamniške Bistrice od Domžal do Beričevega, občina Domžale, nadaljevala iskalna akcija za pogrešano osebo. Gasilci CZR Domžale, PGD Študa, Homec, Domžale mesto, Jarše-Rodica, Ihan in Vir so preiskali porečje Kamniške Bistrice. Iskalna akcija je bila prekinjena saj so pogrešano osebo našli v Domu počitka v Mengšu.

Požari na smetiščih, odlagališčih
Ob 18.50 so v naselju Dolga vas v občini Lendava gasilci PGD Lendava in Dolga vas pogasili goreče bale sena.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 19.50 so se Na obrežju na Ptuju vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ptuj so požar pogasili in s termo kamero pregledali kurišče in ostale prostore.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 21.55 so se v naselju Koprivnik, občina Bohinj, vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Koprivnik in Bohinjska Bistrica so požar pogasili, prezračili in preventivno pregledali ostale prostore.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 20.14 sta na Puhovem mostu na Ptuju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, pogasili požar na vozilih, odklopili akumulatorja, očistili cestišče razlitih tekočin in nudili prvo pomoč štirimi poškodovanimi osebami do prihoda reševalcev NMP Ptuj, ki so poškodovane osebe na kraju oskrbeli in jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Ptuj.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 22.05 je v križišču Vrunčeve in Kidričeve ulice v Celju voznica osebnega avtomobila trčila v drog javne razsvetljave. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in cestišče očistili razlitih tekočin ter nudili pomoč policiji pri razsvetljavi. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Celje.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 00.02 so se na Ulici kozjanskega odreda v Šentjurju vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentjur in Lokarje so počakali, da so saje zgorele, prezračili prostore in pregledali dimnik s termo kamero.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 0.34 so na Cesti IV. prekomorske v Ajdovščini zagoreli zabojniki za smeti. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, ki so štiri zabojnike pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 5.44 je v naselju Pameče, občina Slovenj Gradec, voznica z osebnim vozilom trčila v parkirano vozilo ob cestišču. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulator in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi ter reševalcem NMP Ravne na Koroškem pri oskrbi poškodovane voznice. Reševalci NMP so jo z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Tehnična in druga pomoč
Ob 7.38 so v Oneku, občina Kočevje, gasilci PGD Šalka vas nudili pomoč reševalcem NMP kočevje pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 7.57 je bilo na Cesti Simona Blatnika v Velenju zadimljeno skladišče trgovskega podjetja. Preko noči je tlela elektro napeljava v sanitarnem prostoru skladišča. Prostor je poškodovan. Gasilci PGD Velenje so pregledali in našli vzrok zadimljenja prostorov, izklopili elektriko in prezračili prostore.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 9.18 je na avtocesti v smeri proti Ljubljani, pri izvozu za Lukovico, občina Lukovica, zagorela guma prikolice tovornega vozila. Še pred prihodom gasilcev CZR Domažle na kraj so požar, ki se je razširil na ponjavo, z gasilnimi aparati gasili pripadniki Slovenske vojske. Požar so do konca pogasili gasilci CZR Domžale.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 10.35 so na cesti Viktorja Svetina na Koroški Beli, občina Jesenice, zagorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Gasilci GARS Jesenice so goreče saje pogasili.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 9.47 uri je na Vodenski cesti, občina Trbovlje, zagorel komunalni zabojnik. Gasilci PGE Trbovlje so zabojnik pogasili.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 11.26 so se v Hotemežu v občini Radeče vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Radeče in Jagnjenica so varovali in pregledali okolico dimnika. Lastniki so poklicali dimnikarja.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 12.24 je na Zagrebški cesti na Ptuju zagorel drog električne napeljave. Ob prihodu gasilcev PGD Turnišče je ogenj že ugasnil. Gasilci so varovali kraj dogodka do prihoda delavcev Elektra Maribor.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 8.37 so v naselju Ograje, občina Logatec, našli topovski vžigalnik M14 iz l. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske in Severnoprimorske regije sta nevarno najdbo odstranila in do uničenja shranila na varno.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.51 so v Zvezni ulici v Murski Soboti gasilci iz PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba. Reševalcem NMP Murska Sobota so pomagali pri prenosu le-te. Reševalci so jo odpeljali v bolnišnico Rakičan.

Požari v stanovanjskih stavbah
možnost dimniškega požara

Nesreče v cestnem prometu
AC smer Mb pred izvozom Lukovica trčila 3 vozila
Nazaj