SPIN
Vsi dogodki

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 17.51 je v Jelendolu, občina Tržič, zagorelo v zapuščenem objektu. Pogorel je podstrešni del z ostrešjem in delno leseni strop. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in PGD Jelendol so požar pogasili z vodo. Preko noči bodo gasilci PGD Jelendol izvajali požarno stražo.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 0.02 je na Linhartovi cesti v Ljubljani gorel motocikel. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so ostanke motocikla pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 7.10 je v Ajdovščini prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, ki so odklopili akumulatorja na vozilih in počistili cestišče. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.28 je prišlo v kraju Bukovec, občina Slovenska Bistrica, do verižnega trčenja dveh osebnih in tovornega vozila. Pri tem sta bili poškodovani dve osebi, ki sta bili prepeljani v UKC Maribor. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulator na osebnem vozilu in očistili iztekle motorne tekočine.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 10.33 je med naseljem Šembije in Ilirsko Bistrico v predelu imenovanem Žlebovi, občina Ilirska Bistrica, občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske in Severno Primorske regije sta ugotovila, da gre za ročno bombo M35, italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Ker je bila nevarna najdba brez varovalke so jo ob pomoči gasilcev PGD Ilirska Bistrica, ki so nudili požarno varovanje in drugo tehnično pomoč, uničili na kraju najdbe.

Delovne nesreče
Ob 13.05 si je v kraju Mala Mislinja, občina Mislinja, pri spravilu lesa v gozdu delavec poškodoval nogo. Oskrbeli so ga reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in ga z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Obveščene so bile pristojne službe.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 13.20 so v Škocjanu v občini Koper gasilci JZ GB Koper ponovno posredovali, kjer se je v vodnjaku ponovno pojavil manjši oljni madež. V vodnjak so postavili vpojna sredstva, v naslednjih dneh pa bodo izvajali kontrolo kraja onesnaženja.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.20 sta na Ponikvi v občini Šentjur trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator. Reševalci NMP Celje so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Požari cevovodih, komunikacijskih omrežjih in elektroenergetskih vodih
Ob 14.03 je v Gorici pri Slivnici, občina Šentjur, zagorelo v transformatorski postaji. Posredovali so gasilci PGD Slivnica in PGD Šentjur pri Celju, ki so ob prisotnosti delavcev Elektra požar pogasili in pregledali objekt. Vzrok požara in materialna škoda še nista znana.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 13.44 je v Pavlovcih, občina Ormož, padel kolesar in se poškodoval. Posredovali so reševalci NMP Ormož, ki so poškodovanega kolesarja oskrbeli in prepeljali v SB Ptuj.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.30 sta v Černelavcih v občini Murska Sobota čelno trčili osebni vozili. Po trčenju je eno vozilo odbilo v obcestni jarek. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulator na vozilu, zavarovali kraj nesreče, očistili razlito olje po cestišču in pomagali reševalcem pri oskrbi ene poškodovane osebe.

Delovne nesreče
Ob 17.08 se je na tuji ladji privezani v koprskem tovornem pristanišču, zgodila delovna nesreča. Pri pretovarjanju sipkega tovora, je bager zadel v del konstrukcije ladje, ki je bila pod tovorom. Ob trku se je voznik bagra poškodoval. Posredovala je ekipa reševalne službe slovenske Istre, ki je poškodovanca oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.19 se je v Tomačevem v Ljubljani otrok z glavo zagozdil med balkonsko ograjo. Nepoškodovanega otroka so rešili gasilci GB Ljubljana.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 16.58 je na območju Gajev, Bukovžlaka, Trnovelj pri Celju in Vrhe v občini Celje zaradi okvare izpadel daljnovod Bovše–Ljubečna. Brez električne energije je ostalo sedem transformatorskih postaj in 276 odjemnih mest. Dežurni vzdrževalci Elektra Celje so ob 17.42 odpravili okvaro.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.46 je na Ulici Tončka Dežmana v Kranju v večstanovanjski stavbi iz zgornjega nadstropja voda zamakala kopalnico v spodnjem nadstropju. Gasilci JZ GRS Kranj so ugotovili, da so se zamašili odtoki za vodo v zgornji kopalnici. Popravilo in čiščenje bo opravila pristojna služba.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.02 je prišlo na Obrtniški ulici v Radljah ob Dravi do onesnaženja cestišča z gnojevko. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so polito gnojevko v dolžini 20 metrov počistili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.43 je v naselju Vrhpolje pri Kamniku iz neznanega vzroka voznik z osebnim vozilom zapeljal na nasprotni vozni pas in se zaletel v tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je umrl na kraju nesreče. Gasilci PGD Kamnik so pomagali reševalcem, zavarovali in razsvetlili mesto nesreče ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.25 so na Cesti zmage v Zagorju ob Savi gasilci PGD Zagorje mesto v večstanovanjski stavbi iz okvarjenega dvigala rešili ujeto osebo.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 17.41 so v Prekorjah, občina Celje, občani opazili da se iz gozda vije dim. Gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas so ugotovili, da gre za kurjenje pod nadzorom. Zaradi preprečitve morebitnega širjenja ognja so preventivno zalili rob kurišča z vodo.
Nazaj