SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v gorah
Ob 17.02 si je na Kokrškem sedlu pri Zoisovi koči v občini Kamnik planinec poškodoval gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske, ki je poškodovanega planinca prepeljal v bolnišnico.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 6.30 se je nadaljevalo odstranjevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev iz jame Mišnica, občina Trebnje. V akciji čiščenja jame in odstranjevanja nevarnih najdb sodelujejo krajani, člani Jamarskega kluba Novo mesto in Jamarsko reševalne službe Slovenije, pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Ljubljanske, Severnoprimorske, Zahodnoštajerske in Dolenjske regije, pripadniki oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije, ekipa zdravstvenih delavcev z zdravnikom in gasilci PGD Dobrnič. Ker so bila najdena ubojna sredstva, štiri minometne mine, kaliber 81 mm, ostanek druge svetovne vojne, v slabem stanju in prevoz ni bil mogoč, so jih pripadniki enote skupaj s pripadniki Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije uničili na terenu ob kraju najdbe. Na kraju dogodka so tudi policisti PU Novo mesto.

Nesreče v gorah
Ob 11.52 se je na Planini Krstenica poškodovala planinka. Reševalci Postaje GRS Bohinj so jo na klasični način prenesli do Planine Blato, nato pa prepeljali v dolino, kjer so jo prevzeli domači in odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Nesreče v gorah
Ob 12.15 si je na poti proti vrhu Mangarta v občini Bovec avstrijski planinec zlomil nogo. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Bovec, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter SV, ki ga je prepeljal v SB Jesenice.

Delovne nesreče
Ob 12.41 se je v Lenartu pri Gornjem gradu, občina Gornji grad, pri delu v gozdu poškodoval delavec. Posredovali so reševalci NMP Mozirje, ki so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.23 se je v semaforiziranem križišču Šmarske ceste in Ceste na Markovec v občini Koper, zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali pri oskrbi poškodovanih oseb. Reševalci reševalne službe slovenske Istre, Prehospitalne enote Obala in reševalec motorist, so oskrbeli poškodovane osebe. Šest oseb je bilo z reševalnimi vozili prepeljanih v SB Izola, ena oseba pa je poiskala sama zdravniško pomoč.

Nesreče v gorah
Ob 12.35 se je na Kokrškem sedlu v Kamniških Alpah, pri sestopu s Košute, planinec zaplezal v skalovju. Posredovali so reševalci Postaje GRS Kamnik in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah, ki so planinca rešili iz stene in ga nepoškodovanega pripeljali do Kamniške Bistrice.

Nesreče v gorah
Ob 13.54 je na poti do vrha Krna v smeri poti Silva Korena v občini Kobarid planinca obšla slabost. Reševalci Postaje GRS Tolmin so odšli nasproti slabotnemu planincu, ki je po nasvetu do prihoda počival. Planinca so varno pospremili v dolino do osebnega vozila.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 14.00 je v naselju Smoldno, občina Gorenja vas Poljane, zagorelo podrastje v gozdu zaradi nepogašenega kurjenja v naravi. Gasilci PGD Poljane so požar pogasili, prekopali podrastje in območje pregledali s termo kamero. Požarna straža je bila do večera na kraju dogodka.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.27 so v Ulici Tuga Vidmarja v Kranju gasilci JZ GRS Kranj iz okvarjenega dvigala rešili nepoškodovano osebo

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 13.54 so gasilci GARS Jesenice z reševalnim vozilom iz helikopterja SV oziroma začasnega helidroma na Jesenicah prepeljali poškodovano osebo v SB Jesenice.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.06 sta na cesti med Dolenjo Trebušo in Stopnikom v občini Tolmin trčila motorist in osebno vozilo. Poškodovanemu motoristu so nudili prvo pomoč na kraju nesreče reševalci NMP Tolmin in kasneje odpeljali v ZD Tolmin. Gasilci PGD Tolmin so opravili nevtralizacijo razlitih tekočin,nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin in pomoč pri urejanju prometa.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 14.50 so reševalci Postaje GRS Škofja Loka na smučišču Soriška planina oskrbeli poškodovanega kolesarja, ga pospremili do ceste in ga predali staršem, ki so ga odpeljali v SB Jesenice.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.05 je na regionalni cesti Luče–Ljubno v naselju Raduha padel kolesar in pri padcu zletel preko odbojne ograje v globino v strugo reke Savinje, kjer je poškodovan obležal na brežini. Posredovali so gasilci PGD Luče in zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP Mozirje, ki so ga oskrbeli ter imobilizirali. Zaradi težkega terena so gasilci poškodovanega prenesli preko reke do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v Luče, kjer ga je v oskrbo prevzela dežurna ekipa HNMP in posadka s helikopterjem LPE ter ga prepeljala v UKC Ljubljana. Zaradi težavnega terena so bili aktivirani tudi reševalci Postaje GRS Postaje Celje, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Nesreče v gorah
Ob 15.03 sta se pod Malimi in Velikimi vrati v dolini Trente, občina Bovec, na težko dostopnem terenu zaplezala dva planinca. Bila sta obnemogla, eden pa je imel poškodovano nogo. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bovec in helikopter SV z dežurno za reševanje v gorah, ki so planinca s helikopterjem prepeljali v dolino, nato pa so reševalci Postaje GRS Bovec poškodovanca z vozilom prepeljali v ZD Tolmin.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 15.45 so bili zaradi okvare na daljnovodu brez električne energije odjemalci naselij Ponikve, Laze, Brezje pri Veliki Dolini in Slovenska vas v občini Brežice. Dežurni delavci Elektra Celje so okvaro odpravili ob 16.17. Brez električne energije je bilo 500 odjemalcev.

Nesreče v gorah
Ob 15.37 se je na poti iz Mojstrovke proti Vršiču v občini Kranjska Gora poškodovala planinka. Reševalci Postaje GRS Kranjska Gora so oskrbeli izpah komolca in poškodovano prepeljali v SB Jesenice v nadaljnjo oskrbo.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 16.39 se je na bregu Save Bohinjke, naselje Bitnje, občina Bohinj, občan poškodoval. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so poškodovanega prenesli do reševalnega vozila NMP Bled, s katerim so ga je odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 17.59 je na cesti v Zgornji Pohanci, občina Brežice, padel kolesar in se poškodoval. Reševalci NMP ZD Brežice so poškodovanega kolesarja prepeljali v SB Brežice.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.21 je v Vinici, občina Črnomelj, padel motorist in se poškodoval. Reševalci ZD Črnomelj so ponesrečenca oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. O dogodku je bila obveščena policija.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.38 so gasilci CPV Domžale intervenirali na parkirnem prostoru pred trgovino Lidl v Domžalah. S tehničnim posegom so odprli vrata osebnega avtomobila, v katerem se je nahajal otrok ter ga predali v oskrbo reševalcem NMP.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 19.46 se je na Vrbanski cesti v Mariboru kadilo iz stanovanja. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Maribor-mesto, ki so odstranili prismojeno hrano s štedilnika in prezračili stanovanje.

Potresi
Ob 20.47 so po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 77 km severozahodno od Ljubljane v bližini Bovca. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 4,1. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci zahodne Slovenije.

Tehnična in druga pomoč
Ob 22.23 je v Kvedrčkovi ulici v Prevojah, občina Lukovica, iztekala voda iz stanovanja. Gasilci PGD Prevoje so začepili ventil pralnega stroja in posesali vodo s tal.

Tehnična in druga pomoč
Ob 22.24 so na Ulici Tuga Vidmarja v Kranju gasilci JZ GRS Kranj rešili osebo iz pokvarjenega dvigala.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 22.41 je v Bovcu v gostinskem objektu začel puščati plin. Gasilci PGD Bovec so zaprli ventil posode s plinom in popravilo prepustili servisni službi.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 21.53 se je v kraju Pesje, občina Krško, na poligonu prevrnil voznik gokarta in se poškodoval. Posredovali so gasilci PGE Krško in reševalci ZD Krško, ki so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 0.35 sta na Šaranovičevi cesti na Viru trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci CPV Domžale, ki so odklopili akumulatorja in pomagali reševalcem. Dve poškodovani osebi so reševalci prepeljali v bolnico.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 4.32 se je na Obali v Portorožu, občina Piran, kadilo iz skladišča gostinskega objekta. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Piran, ki so požar na površini okoli 4 kvadratne metre pogasili.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 5.11 je v naselju Volarje v občini Tolmin gorelo osebno vozilo. Požar, v katerem je vozilo zgorelo, so pogasili gasilci PGD Tolmin.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča v Vrbju.

Nesreče v gorah
Nesreča v gorah med Okrešljem in Savinjskim sedlom. Posredujejo gorski reševalci postaje GRS Celje.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
HeNMP

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 10.14 uri smo prejeli obvestilo o okvari daljnovoda na območju občin Domžale, Kamnik in Mengeš ter da so odjemalci na omenjenem območju brez oskrbe z električno energijo.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Izteklo olje po cestišču, Krnica, občina Gorje.

Tehnična in druga pomoč
Odpranje os. vozila v katerem je človek.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča v naselju Spodnje Poljčane.

Nesreče v gorah
Reševanje obolele osebe, Viševnik, občina Bohinj.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča na južni obvoznici med počivališčem Barje in izvozom za Vič.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča v Trnju, občina Brežice.
Nazaj