SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 23.53 je na cesti pred Senožečami v občini Divača voznik zapeljal s cestišča. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, ki so kraj nesreče zavarovali in razsvetlili, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana ter policiji. V nesreči je ena oseba umrla, drugo poškodovano pa so prepeljali na zdravljene v SB Izola.

Reševanja obolelih oseb - reševanje obolelih (tudi helikopterski prevozi med bolnišnicami)
Ob 10.34 je policijski helikopter v spremstvu dežurne ekipe HNMP z Brnika prepeljal poškodovano osebo iz SB Jesenice v UKC Ljubljana.

Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
Ob 18.31 je v Tešovi, občina Vransko, zaradi udara strele zagorel kozolec velikosti okoli 110 kvadratnih metrov. Ogenj je uničil puhalnik, silokombajn, trosilec za umetno gnojilo, 20 suhih bal in 20 nakladalk sena, 10 suhih bal slame in 45 kubičnih metrov suhega lesa pripravljenega za nadaljnjo predelavo. Požar, ki je kozolec popolnoma uničil, so pogasili gasilci PGD Vransko, Tešova, Ločica pri Vranskem, Ojstriška vas, Prekopa in Motnik. Višina materialne škode še ni znana.

Udari strel - udari strel (brez požara)
Ob 18.48 je udar strele razkril streho stanovanjske hiše v Želimljah, v občini Škofljica. Posredovali so gasilci PGD Želimlje, ki so z zaščitno folijo prekrili okoli 80 kvadratnih metrov strehe in počakali na prihod dežurnega električarja.

Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
Ob 18.37 je v ulici Tabor v naselju Gorenja vas, občina Gorenja vas-Poljane strela udarila v streho stanovanjske hiše. Strela je uparila voda na strehi, zato je nastalo veliko vodne pare. Do požara ni prišlo. Uničena je električna napeljava v objektu. Gašenje ni bilo potrebno, gasilci PGD Gorenja vas in Poljane so pregledali objekte s toplotno kameroin zavarovali kraj dogodka.

Nesreče z nevarnimi snovmi - druga onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 19.22 je na Cesti Borisa Kidriča v Trbovljah hitro narastel potok Medija. Na dolžini okoli enega kilometra se je zaradi močnega naliva penil in hitro odplaknil v reko Savo. Posredovali so policisti PP Trbovlje in Gasilci PGD Zagorje-mesto.

Močan veter - vetrolom
Ob 19.20 so v Rovtarskih Žibršah, občina Logatec, posredovali gasilci PGD Medvedje Brdo, ki so prekrili okoli osem kvadratnih metrov strehe, katero je odkril močan veter.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 19.44 so v Mladinskem zdravilišču Debeli rtič v Ankaranu, občina Koper, meteorne vode poplavile 500 kvadratnih metrov prostorov. Gasilci JZ GB Koper in PGD Pobegi-Čežarji in Hrvatini so s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok hudournika in zaščitili ogrožen objekt.Delavci komunale pa so na Krožni cesti v Kopru odstranili 2 večji veji, v ulici Dolga reber in Jurčičevi ulici pokrili nekaj jaškov, katere je odprla meteorna voda.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 19.45 je na avtocesti med Brezovico in razcepom Kozarje v občini Ljubljana prišlo do naleta dveh osebnih vozil. V nesreči se nihče izmed udeleženih ni telesno poškodoval. Poleg policistov in delavcev DARS-a so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulatorja.

Prekinitev prometa zaradi naravnih pojavov - prekinitev prometa
Ob 19.10 je bila na hitri cesti H4 Razdrto–Vrtojba med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina v občini Vipava, zaradi burje, ki je v sunkih dosegala hitrost vetra med 80 in 100 kilometri na uro uvedena zapora prometa I. stopnje, ki je veljala za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton.Ob 19.45 je bila tudi na regionalni cesti med Podnanosom in Ajdovščino uvedena zapora prometa I. stopnje.23.9.2014, ob 0.10 je bila na hitri cesti H4 Razdrto–Vrtojba med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina preklicana zapora I. stopnje zaradi pojenjanja burje, ravno tako ob 2.25 tudi na regionalni cesti med Podnanosom in Ajdovščino. Cestna odseka sta normalno prevozna.

Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
Ob 19.49 so gasilci JZ GB Koper posredovali na Istrski cesti v Kopru, kjer je veter pretrgal električni kabel nad stanovanjsko hišo. Zaradi močnega deževja do požara ni prišlo. Izvršili so strokovni ogled, delavec elektrodistribucijskega podjetja pa je izklopil elektriko.

Požari v naravi oziroma na prostem - drugi požari v naravi oziroma na prostem
Ob 20.43 je na Markovi poti v Šempetru pri Gorici, občina Šempeter-Vrtojba, strela udarila v palmo, ki je zagorela. Gasilci PGD Šempeter so pogasili požar na palmi in kraj dogodka zavarovali.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Okoli 21.00 je na zahodni obvoznici pri izvozu za Brdo v smeri proti razcepu Koseze, občina Ljubljana, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so na vozilu odklopili akumulator in kraj dogodka zavarovali. V nesreči poškodovanih oseb ni bilo.

Plazovi - plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 21.02 se je v Dobravi v občini Izola zaradi močnega deževja udrl plaz zemlje in kamenja, osem metrov dolg in tri metre širok ter ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, plaz pa sta si ogledala predstavnik Civilne zaščite občine Izola in dežurni komunalnega podjetja. Prebivalce so preventivno evakuirali k sorodnikom v bližini. Plazišče bodo pristojne službe odstranile v prihodnjih dneh.

Močan veter - vetrolom
Ob 19.48 je močan veter v Žadovinku v občini Krško razkril zasilno pokrito streho industrijskega objekta. Gasilci PGE Krško so ponovno s folijo prekrili okoli 24 kvadratnih metrov razkrite strehe.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe - z električno energijo
Ob 23.54 je zaradi neurja prišlo do izpada električne energije na območju vasi Rakitovec in Dvori v občini Koper. Prebivalci so bili vso noč brez električne energije, saj bodo okvaro delavci Elektra najverjetneje uspeli odpraviti šele v jutranjih urah.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 1.27 so v Macunovi ulici v Mariboru gasilci JZZPR Maribor, zaradi močnega naliva iz gostinskega objekta, izčrpali okoli 30 kubičnih metrov meteorne vode.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 2.02 je v naselju Skoke v občini Miklavž na Dravskem polju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Miklavž in vodo izčrpali.

Požari v objektih - Kompleksni industrijski objekti
Ob 2.15 je v Perhavčevi ulici v Mariboru zagorelo v prezračevalnem sistemu strojev v podjetju Cimos. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Brezje, ki so odstranili del glavne odvodne cevi in goreči aluminijev prah pogasili.

Plazovi - plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 5.54 je na cesti pri kraju Zavratec, občina Sevnica, zemeljski plaz oviral promet. Posredovali so dežurni delavci CGP Sevnica.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 7.12. sta na regionalni cesti v kraju Šempas, občina Nova Gorica, trčila osebno vozilo in avtobus. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika iz osebnega vozila, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenca, na osebnem vozilu in avtobusu opravili protipožarno zaščito in poskrbeli za čiščenje razlitih tekočin na vozišču. Reševalci NMP Nova Gorica so ponesrečenca prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev - strelivo
Ob 7.50 je občan na odpadu v Tolminu našel več kosov NUS. Pripadniki državne enote za varstvo pred NUS so odstranili na varno topovsko granato kalibra 80 mm, težko 7,5 kg, avstrijske izdelave, 3 topovske granate kalibra 75 mm, težke po 7kg, italijanske izdelave, topovsko granato kalibra 70 mm, težko 4,8 kg, italijanske izdelave, dve topovski granati kalibra 65 mm, težki po 4kg, italijanske izdelave, ročno bombo avstrijske izdelave težko 0,6 kg, dva topovska vžigalnika kalibra 100 mm, težka po 2 kg, avstrijske izdelave in topovski vžigalnik kalibra 150 mm, teže 4 kg, italijanske izdelave.

Požari na prometnih sredstvih - požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 7.43 je na avtocesti v smeri Ljubljane, na viaduktu Petelinjek zagorelo tovorno vozilo, ki je prevažalo osebne avtomobile. Zaradi pregretja zavor je na zadnji osi zagorela pnevmatika pri tem pa je zaradi nastale vročine z osi odpadlo kolo. Posredovali so poklicni gasilci CPV Domžale in PGE Celje. Požar so pogasili in ohladili zadnjo os tovornjaka.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 8.09 je med Tunjicami in Košišami v občini Kamnik voznik kombija, ki je prevažal plinske jeklenke, zapeljal z lokalne ceste. Vozilo se je ustavilo pod cesto in je obstajala nevarnost, da se bo prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Tunjice. S kombija so raztovorili plinske jeklenke in s pomočjo vitla vozilo potegnili na cesto.

Nesreče z nevarnimi snovmi - nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 9.46 je na Spodnji Vižingi v občini Radlje ob Dravi iz tovornega vozila izteklo hidravlično olje. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so madež posuli z vpojnim sredstvom in očistili.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev - minsko-eksplozivna sredstva
Ob 9.41 je v kraju Segonje, občina Škocjan, občan pri delu našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta protitankvosko granato, kalibra 88 milimetrov, ostanek iz 2. svetovne vojne, nemške izdelave, odstranila in jo do uničenja primerno uskladiščila.

Poplave - poplave meteorne vode
Ob 10.22 so v Partizanski ulici v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota vodo iz iz poplavljene kleti objekta..

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe - z električno energijo
Ob 10.27 je v bližini kraja Sela pri Hinjah v občini Žužemberk nastala okvara na daljnovodu. Zaradi tega je bila prekinjena dobava električne energije v več naseljih na območju občine Žužemberk. Napako so odpravili delavci elektro podjetja.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 10.07 sta v ulici Juleta Gabrovška v Kranju gasilca JZ GRS Kranj rešila 2 osebi iz pokvarjenega dvigala.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 11.03 sta na Gačnikovi poti na Ravnah na Koroškem poklicna gasilca KGZ Ravne na Koroškem izčrpala 10 kubičnih metrov podtalnice iz jaška dvigala .

Reševanja obolelih oseb - reševanje obolelih (tudi helikopterski prevozi med bolnišnicami)
Ob 12.43 so dežurna ekipa HNMP in posadka s helikopterjem LPE poleteli proti Novi Gorici, od koder so prepeljali obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 10.40 so na Železniški cesti v Ankaranu, občina Koper, gasilci GB Koper izčrpali vodo iz poplavljene kleti objekta.

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 13.19 se je v naselju Rakek v občini Cerknica v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali mesto nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri prenosu poškodovane osebe.

Požari v naravi oziroma na prostem - drugi požari v naravi oziroma na prostem
Ob 14.34 je v Vojašniški ulici v Mariboru na prireditvenem prostoru na Lentu gorela bala sena. Gasilci JZZPR Maribor so ogenj pogasili.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 15.07 so gasilci CPV Domžale nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Poplave - poplave zaradi dviga podtalnice, kanalizacijskih vod
Ob 13.21 so v Lipovcih v občini Beltinci gasilci PGD Beltinci izčrpali vodo iz poplavljenih kletnih prostorov stanovanjske hiše. Gasilci so izčrpali okoli 8 kubičnih metrov vode.

Poplave - poplave zaradi dviga podtalnice, kanalizacijskih vod
Ob 15.29 so gasilci PGD Lendava šli na izčrpavanje vode iz kletnih prostorov stanovanjske hiše v Dolgovaške gorice v občini Lendava. Izčrpali so okoli 7000 litrov vode.

Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
Ob 15.34 je v ulici Heroja Zidanška v Mariboru gorelo v sobi v pritličju večstanovanjske hiše. Gasilci JZZPR Maribor in gasilci PGD Studenci so ogenj pogasili, prezračili ostale prostore in pregledali celotno stavbo.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Čiščenje odtoka v naselju Lendava.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 17.25 so bili gasilci PGD Vrhnika obveščeni, da imajo stanovalci stanovanjskega bloka va Volčevi cesti v Vrhniki težave z kurjenjem in z dimnikom, obstaja požarna nevarnost.

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Mrtvice, občan izgubil ključe stanovanjske hiše

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Gasilci PGD Škale črpajo vodo iz gradbene jame v Hrastovcu, občina Velenje.
Nazaj