SPIN
Vsi dogodki

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 10.34 so v Spodnji Polskavi v občini Sl. Bistrica gorelo suha stebla in korenine hmelja ob robu hmeljišča. Ogenj na površini 40 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Spodnja Polskava. Gmotna škoda ni nastala.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.19 so gasilci PGD Radovljica s tehničnim posegom vstopili v stanovanje na Prešernovi ulici v Radovljici ter omogočili vstop reševalcem NMP Radovljica do onemogle osebe.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 11.38 je zagorel zabojnik za smeti ob Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani. Gorečo vsebino so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 11.49 je zaradi iskrenja zavor vlaka na več mestih zagorela suha trava ob železniški progi med Pristavo pri Mestinju in Sodno vasjo v občini Podčetrtek. Gasilci PGD Pristava pri Mestinju in Podčetrtek so požare na površini okoli 300 kvadratnih metrov omejili in pogasili.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 12.03 so našli minometno mino kalibra 82 milimetrov, teže 6 kilogramov v naselju Kog v občini Ormož. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodno štajerske regije in odstranili nevarno najdbo ruske izdelave iz druge svetovne vojne ter jo do uničenja odpeljali v primerno skladišče.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 12.07 je zagorela suha trava in podrast ob železniški progi v naselju Senovica v občini Šmarje pri Jelšah. Požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Šmarje pri Jelšah.

Požari na travniških površinah
Ob 12.03 je zagorela trava v vasi Turnše v občini Domžale. Okoli 80 kvadratnih metrov goreče površine so pogasili gasilci CPV Domžale in PGD Dob.

Požari na travniških površinah
Ob 12.10 je zagorela trava in podrast ob železniški progi pri Šentvidu pri Grobelnem v občini Šmarje pri Jelšah. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 12.29 si je v Vratih v občini Dravograd pohodnik zlomil gleženj. Oskrbeli so ga reševalci NMP in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Požari na travniških površinah
Ob 12.30 je v Šentjurju ob železniški progi zagorela suha trava na površini okoli 400 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Šentjur in požar pogasili.

Požari na travniških površinah
Ob 13.06 je pri vrbah na območju jezera pri Šalki vasi v občini Kočevje gorela suha trava. Požar na površini okoli 3 hektare so jo gasilci PGD Šalka vas.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.32 so v naselju Tublje pri Hrpeljah v občini Hrpelje Kozina verižno trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe in nudili pomoč dežurni službi cestnega podjetja pri čiščenju cestišča. Poškodovanega so prepeljali na zdravljenje v SB Izola.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 13.56 je Na jami v Ljubljani tlela drevesna krošnja. Pogasili so jo gasilci GB Ljubljana.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 14.16 so gasilci PGD Slovenska Bistrica posredovali v naselju Črešnjevec v občini Slovenska Bistrica, kjer so z vpojnimi sredstvi posuli in počistili oljni madež na cestišču.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 14.10 so opazili mrtve ribe v potoku Trboveljščica v Trbovljah. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so pregledali stugo potoka na območju ulice Sallaumines, vendar vzroka pogina niso našli. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.41 je na cesti Parižlje–Braslovče v občini Braslovče voznik z osebnim vozilom trčil v kolesarja. Reševalci NMP Celje so poškodovanega kolesarja oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Celje.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 15.03 je na lokalni cesti v naselju Stražišče v občini Ravne na Koroškem prišlo do začetnega požara v motorju osebnega vozila. Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so požar pogasili in odklopili akumulator. Večje škode ni bilo.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 15.06 so poklicni gasilci GB Ljubljana pogasili okoli 50 kvadratnih metrov trave, ki je je gorela ob Puhovi ulici v Ljubljani.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.54 sta na cesti v Cerkljah na Gorenjskem trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali mesto nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe in iz vozil odklopili akumulatorja.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 16.56 so gasilci PGD Štore pogasili 60 kvadratnih metrov suhe trave, ki je gorela ob železniški progi ob Železarski cesti v Štorah.

Požari na travniških površinah
Ob 16.56 je v Teharjah v občini Celje ob železniški progi gorela suha trava. Požar na površini okoli 1500 kvadratnih metrov so omejili in pogasili poklicni gasilci PGE Celje in PGD Teharje.

Požari na travniških površinah
Ob 17.05 je ob Cesti kozjanskega odreda v Šentjurju ob železniški progi zagorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Šentjur in požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov pogasili.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 17.44 je zagorela suha trava ob železniški progi v Sodni vasi v občini Podčetrtek. Posredovali so gasilci PGD Pristava pri Mestinju in Podčetrtek ter požar pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.09 se je med naseljema Puconci in Sebeborci zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila voznika dveh osebnih vozil. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Na kraju dogodka so bili tudi gasilci PGD Murska Sobota, ki so odklopili akumulatorja vozil, očistili kraj nesreče, zavarovali kraj nesreče in pomagali usmerjat promet policistom. Za poškodovani osebi so poskrbeli reševalci PHE Murska Sobota.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 18.26 so ob zabojniku na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani goreli kosi pohištva. Požar so pogasili poklicni gasilci GB Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.45 je v Kozjem Vrhu nad Dravogradom v občini Dravograd voznik osebnega vozila na glavni cesti Dravograd–Maribor zapeljal s ceste. Vozilo se je prevrnilo v potok, ob tem pa sta se voznik in sopotnik telesno poškodovala. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Radlje ob Dravi so pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovancev v reševalno vozilo, zavarovali kraj nesreče ter ga vozilo s pomočjo avtomobilskega dvigala dvignili iz potoka.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 18.50 je zaradi okvare daljnovoda ostalo brez oskrbe z električno energijo 930 odjemalcev na območju naselij Zgornji Leskovec in Velika Varnica v občini Videm. Okvaro so odpravile službe pristojnega elekto podjetja.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 19.06 je zagorela zapuščena lesena baraka v gozdu poleg naselja Prestranek v občini Postojna. Posredovali so gasilci PGD Slavina in Postojna in požar pogasili. Ogenj je v celoti uničil objekt.

Delovne nesreče
Ob 19.19 je v kraju Razgor pri Žabljeku zgodila delovna nesreča pri delu v v gozdu. Pri podiranju drevesa je krajanu padlo drevo na nogo in mu jo ukleščilo. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Laporje so z dvižnimi blazinami dvignili drevo in rešili ponesrečenega ter ga predali reševalcem NMP Slovenska Bistrica, ki so ga oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Požari na travniških površinah
Ob 19.06 je v Pristavi pri Mestinju, občina Podčetrtek, zagorela suha trava ob železniški progi. Posredovali so gasilci PGD Pristava pri Mestinju in požar pogasili.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 19.54 je posredoval helikopter HNMP Slovenske policije v SB Šempeter, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 19.00 je ob železniški progi v Podčetrtku gorela suha trava. Požar na površini okoli 50 kvadratnih metrov so omejili in pogasili gasilci PGD Podčetrtek.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.28 je v Kranju na delavskem mostu prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. Gasilci JZ GRS Kranj so iz vozila rešili ukleščeno osebo, reševalcem NMP Kranj nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulator na obeh vozilih ter očistili razlite tekočine po cestišču.

Nesreče v gorah
Ob 19.43 sta zaradi nepoznavanja terena in zasnežene poti francoski planinki zašle in se izgubili na območju Planine jezero v občini Bohinj. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in ju našli pri Triglavskih sedmerih jezerih ter ju nepoškodovani pospremili v dolino.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 20.38 je v Preši, občina Majšperk, voznik z osebnim vozilom povozil srno. Zaradi poškodovanega vozila je iztekalo gorivo. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so preprečili iztekanje in z vpojnimi sredstvi posuli ter počistili štiri kvadratne metre cestišča.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 21.39 je prišlo do gozdnega požara v Leskovcu v občini Ivančna Gorica. Aktivirani so vili gasilci PGD Stična, Višnja Gora, Vrh nad Višnjo Goro in Kriška vas in požar lokalizirali in pogasili. Zgorelo je približno 2,5 hektara gozda in podrasti.

Požari na travniških površinah
Ob 21.18 so posredovali gasilci JZ GRS Kranj ob Ljubljanski cesti v Kranju, kjer so pogasili gorečo travo.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 23.42 je ob avtobusnem postajališču v Šmihelu, občina Nova Gorica, gorel kup vejevja in korenin. Požar so pogasili poklicni gasilci JZGRD GE Nova Gorica.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 0.36 so zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta na Predmeji v občini Ajdovščina. Posredovali so gasilci PGD Col, ki so goreče saje pogasili in očistili dimnik. O škodi ne poročajo.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 7.44 so na Ljubljanski ulici v Slovenski Bistrici, gasilci PGD Slovenska Bistrica, z vpojnimi sredstvi posuli in počistili motorne tekočine, ki so bile na cestišču. Posledic za okolje ni.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 7.36 so na regionalni cesti Trbovlje-Zagorje ob Savi v naselju Bevško, občina Trbovlje, gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje posredovali po prometni nesreče, ker je voznik osebnega vozila zapeljal v obcestno ograjo. Vozilo se je zagozdilo, tako, da so gasilci avtomobil s tehničnim posegom izvlekli od ograje in pomagali pri nalaganju vozila na vozilo avtovleke. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb. Na kraju dogodka je bila prisotna policija.

Tehnična in druga pomoč
Drevo naj bi oviralo nemoten promet na kolesarski poti v Valmarinu.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Gori vsebina zabojnika ob Poti na Rakovoi Jelšo.

Tehnična in druga pomoč
Pomoč pri prenosu poškodovane težje osebe.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Okvara na vodovodu v Ločah. Okvaro odpravljajo delavci Komunalnega podjetja Brežice.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča na relaciji Puconci - Sebeborci.
Nazaj