SPIN
Vsi dogodki

Nesreče ljudi na in v vodi
Ob 7.40 je bilo na Ravnah, občina Tržič, v potoku najdeno utopljeno osebo. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču ter PRS Kranj, ki so osebo potegnili iz vode ter jo predali pristojni službi.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 9.05 so na nabrežju reke Save v Sevnici našli ročno bombo, iz obdobja Kraljevine Jugoslavije. Nevarno najdbo so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.13 je na Cesti Jaka Platiše, občina Kranj, v stanovanje tekla voda. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so zaprli ventil za vodo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.07 so se na Valjavčevi ulici v Kranju, osebnemu vozilu nenadoma zaklenila vrata. Motor je v bil v delovanju, ključi so bili v vozilu. Gasilci JZ GRS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata vozila in omogočili vozniku vstop.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 9.57 so na Kvedrovi cesti v Sevnici našli pehotno strelivo, kalibra 12.7 mm, angleške izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Nevarne najdbe so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Požar zabojnika na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 11.31 so na Šilihovi ulici v Žalcu, pri pospravljanju našli komplet sredstev za pouk obrambe. Kraj najdbe so zavarovali policisti, nato pa sta posredovala pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Zahodnoštajerske pokrajine, ki sta nevarne najdbe odstranila in do uničenja odpeljala v ustrezno skladišče.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 11.30 so v Starem Logu pri Kočevju pri zemeljskih delih naleteli na topovsko granato, kalibra 100 milimetrov, ostanek Kraljevine Jugoslavije. Nevarno najdbo so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 12.06 je v naselju Retje v občini Trbovlje, zagorel del gospodarskega poslopja velikosti 5 x 3 metrov. Posredovali so gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje mesto, ki so pogasili požar ter preprečili širitev ognja. Na kraju je bila prisotna policija in dežurni delavec Elektro podjetja. Po neuradnih podatkih naj bi požar povzročil kratek stik na električni napeljavi.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 12.23 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem iz Cerknega prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.42 se je na Oblakovi ulici v Celju pripetila prometna nesreča v kateri je voznik osebnega vozila zbil pešca. Reševalci NMP Celje so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v celjsko bolnišnico.

Trčenja vlakov s prometnimi sredstvi cestnega prometa
Ob 13.15 je na nezavarovanem železniškem prehodu v naselju Trgovišče v občini Ormož potniški vlak zadel kamion. Gasilci PGD Ormož in Trgovišče so na kamionu odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenca, počistili iztekle motorne tekočine in pod kamion postavili lovilno posodo, za te tekočine ter zavarovali kraj nesreče. Reševalci NMP Ormož so poškodovanca odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča na Ptuju.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 13.22 je v ulici V Brezov log v Novem mestu zaradi napake na peči na trda goriva prišlo do zadimljenosti kletnih prostorov in prve etaže stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto so prezračili in pregledali prostore s termo kamero ter pregledali peč.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.03 je na relaciji Pohanca-Brežice, občina Brežice, prišlo do prometne nesreče treh osebnih vozil. Posredovali so reševalci NMP ZD Brežice in gasilci PGE Krško, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Poškodovanih ni bilo. Obveščene so bile pristojne službe.

Delovne nesreče
Ob 15.28 se je v podjetju ETI Eelektroelement d.d. Izlake v občini Zagorje ob Savi, v centralnem skladišču pri nalaganju palet v kombinirano vozilo poškodoval delavec, ki je utrpel lažjo poškodbo glave. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Zagorje ob Savi so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Trbovlje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 15.24 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem iz Ajdovščine prepeljala obolelo osebo v ljubljanski klinični center.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.17 je v naselju Pobrežje, občina Videm, prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih in počistili cestišče. Eno osebo so reševalci NMP Ptuj odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča na Ptuju.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.03 se je na Zadrečki cesti v kraju Nazarje pripetila prometna nesreča med voznikom skuterja in voznikom osebnega vozila. Reševalci NMP Mozirje so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v celjsko bolnišnico. Gasilci PGD Nazarje so protipožarno in protinaletno zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator,razsvetlili mesto nesreče, pomagali reševalcem in policiji, ter počistili cestišče.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.26 je na HC v smeri Vipava - Razdrto, občina Vipava, prišlo do trka dveh osebnih vozil. Gasilci iz GRC Ajdovščina so odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.20 je pri naselju Senožeče, občina Divača voznik osebnega avtomobila zapeljal iz vozišča in trčil v drevo. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče ter reševalci NMP Sežana. Poškodovana oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.08 so na Cesti 20. julija v občini Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje mesto, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila preminula oseba. Na kraju dogodka je bila prisotna policija in služba nujne medicinske pomoči ZD Zagorje ob Savi do prihoda pogrebne službe.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 19.28 so v Groharjevem naselju, občina Škofja Loka, gasilci PGD Stara Loka, pogasili zabojnik za papir.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 20.40 prometna nesreča na relaciji Blanca - Poklek nad Blanco, občina Sevnica.

Požari v stanovanjskih stavbah
Dimniški požar, ulica Nad Krko, Otočec

Požari v nestanovanjskih stavbah
Požar lesenega objekta v neposredni hiši stanovanjske hiše v Pondorju. V hiši so še ljudje.

Tehnična in druga pomoč
Padlo drevo na lokalni cesti Trbovlje-Klek.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča, Voklo-Voglje

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča na avtocesti Ljubljana - Maribor, tik za uvozom Lopata, gre za trčenje tovornega in 6 osebnih vozil.

Tehnična in druga pomoč
V zaklenjenem stanovanju v Rapočevi ul. 18 v Mariboru se najbrž nahaja oseba, ki potrebuje pomoč in se ne odziva na klice!
Nazaj