SPIN
Vsi dogodki

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 0.38 je zaradi udara strele zagorelo ostrešje in odkrilo del strešnikov na stanovanjski hiši v naselju Spodnji Tuštanj v občini Moravče. Močan dež je požar pogasil. Intervenirali so gasilci PGD Vrhpolje in Moravče, ki so pregledali pogorišče in s ponjavami pokrili odkrito streho.

Poplave meteorne vode
Ob 1.09 je zaradi močnega deževja voda pričela vdirati v stanovanjske, gospodarske objekte in poplavljati ceste. Aktivirali smo gasilce GZ Dobrova Polhov Gradec, Hruševo, Butajna - Planina, Črni Vrh, Dobrova, Šentjošt, Dvor, Vrzdenec in Podsmreka.

Poplave ob vodotokih
Ob 1.20 je v ulici Poklon v Spodnji Idriji narasel hudournik ogrožal stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Spodnja Idrija, ki so odstranjevali posledice nočnega neurja, čistili propuste, črpali meteorno vodo iz zalitih objektov.

Poplave meteorne vode
V zgodnjih jutranjih urah so zaradi močnega deževja začeli naraščati vodotoki okoli Ljubljane, meteorne vode pa so začele zalivati kletne prostore stanovanjih hiš in cestne podvoze, kjer so v vodi ostala vozila s potniki. Najhuje je bilo na območju Podutika, Kosez in Šiške, težave pa so bile tudi v drugi delih Ljubljane. Pri odpravljanju težav so sodelovali gasilci iz gasilskih društev celotne Gasilske zveze Ljubljana in poklicni gasilci GB Ljubljana.

Poplave ob vodotokih
Ponoči in zjutraj so v občini Žiri meteorne vode poplavile 200 stanovanjskih objektov, 10 gospodarskih in dva javna objekta ter 3 podjetja. Poškodovanih je bilo 50 km lokalnih cest in javnih poti, 5 mostov ter dva zajetja pitne vode. Sprožilo se je preko 20 zemeljskih plazov, ki so ogrožali 5 zgradb in 5 km cest. V intervenciji je sodelovalo 120 gasilcev (vsa PGD v občini), OŠCZ Žiri in župan, občinska uprava 4 člani, Enota za tehnično reševanje s petimi stroji TGM in dvema traktorjema, Enote za oskrbo in prehrano-5 članov. Uporabljenih je bilo 700 protipoplavnih vreč.

Poplave ob vodotokih
Ob 1.35 je v občini Gorenja vas-Poljane pričelo polavljati stanovanjske hiše in cestišča, sprožilo se je več zemeljskih plazov. Poplavljenih je več kot 120 objektov, uničena je cesta v Hotovljo, poškodovanih je 6 mostov, evakuirali so tudi 5 prebivalcev. Posredovalo 153 gasilcev iz vseh PGD v občini, OŠCZ Gorenja vas, župan in občinska uprava. Posredujejo gasilske enote v občini, aktivirana pa je tudi CZ občine. Na terenu je več gradbenih strojev, ki urejajo prevoznost cest.

Poplave ob vodotokih
Ob 2.50 je pričelo poplavljati stanovanjske objekte na območju občine Škofja Loka. V neurju je bilo poplavljenih 84 stanovanjskih objektov in 1 industrijski objekt. Sodelovalo je 8 prostovoljnih gasilskih društev iz občine Škofja loka in poklicna enota JZ GRS Kranj. Na terenu je bilo skupaj 95 gasilcev. Odrezana je dolina Hrastnice in Sv. Barbara, do stanovalcev se prebijajo s pomočjo mehanizacije.

Poplave meteorne vode
Ob 3.19 je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo v naselju Koritnica v občini Tolmin. Posredovali so gasilci PGD Grahovo ob Bači.

Poplave meteorne vode
Ob 3.01 je zaradi močnega deževja voda pričela vdirati v stanovanjske in gospodarske objekte. zemeljski plaz je zasul cesto v Topolju. Posredovali so gasilci PGD Preska, Sora in Spodnje Pirniče.Zalitih 9 stanovanjskih objektov, industrijska cona, zaprtih je 5 cest zaradi plazov in podorov. Na terenu je prek 60 gasilcev in štab CZ.

Poplave ob vodotokih
Ob 3.26 so narasle vode reke ogrožale stanovanjsko hišo v naselju Hudajužna v občini Tolmin. Posredovali so gasilci PGD Podbrdo.

Poplave meteorne vode
Ob 2.39 je voda zalila stanovanjsko hišo na Taboru in v Goričici pri Ihanu v občini Domžale. Posredovali so gasilci PGD Ihan. Gasilci CPV Domžale so posredovali na Ljubljanski cesti v Domžalah, kjer je zaradi zamašenega odtoka voda s terase zalivala stanovanje v stanovanjskem bloku. V Selu pri Ihanu je voda odnesla del cestišča.Voda je zalila kletne prostore petih stanovanjskih hiš v Dragomlju. Posredovali so gasilci PGD Domžale-mesto.V Depali vasi je voda zalila klet stanovanjske hiše, posredovali gasilci PGD Stob-Depala vas. Poplavil je potok Draga v Zaborštu. Na Ižanski je voda zalila stanovanjski objekt, na Pšati pa kletne prostore.

Poplave meteorne vode
Ob 2.15 je v občini Dol pri Ljubljani prišlo zaradi močnega neurja do poplavljanja. Gasilci PGD Dolsko, Senožeti in Dol pri Ljubljani so zaradi ogrožanja objektov postavljali proti poplavne vreče in očistili več zamašenih jaškov.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.43 sta v Šmarjah v občini Koper trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi ter prenosu ponesrečenke, odklopili akumulatorja in očistili razlite motorne tekočine. Ponesrečenko so reševalci prepeljali v Bolnišnico Izola.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 12.50 je bila cesta Koritnica–Rut Grant v občini Tolmin zaprta zaradi zemeljskih plazov. Pristojne službe in prostovoljni gasilci PGD Rut Grant so odstranili ovire na cestišču, tako da je cesta prevozna.

Poplave ob vodotokih
Ob 16.55 so v naselju Log nad Škofjo Loko gasilci PGD Škofja Loka pomagali pri prebijanju zamašene kanalizacije.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 6.54 sta se v naselju Hotovlja, ob 7.29 pa v naselju Hladje v občini Gorenja vas-Poljane sprožila zemeljska plazova. Posredovali so gasilci PGD Poljane.Ob 15.36 se je v naselju Poljane, občina Gorenja vas-Poljane, na cesto usul plaz. Posredovali so gasilci PGD Poljane.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 6.41 se je na območju naselij Sv. Ožbolt, Puštal, Sv. Barbara, Plavozina in Log v občini Škofja Loka sprožilo več zemeljskih plazov.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Od 1.18 dalje se je v občini Žiri sprožilo 20 do 30 zemeljskih plazov ali usadov, zaradi katerih je bilo ogroženo 5 zgradb in 5 km cest. posredovali so gasilci PGD Dobračeva.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 21.56 sta v križišču odcepa za Rafut v Novi Gorici trčila voznik osebnega vozila in voznica skuterja. Poškodovano voznico je oskrbela ekipa NMP Nova Gorica. Člani JZ GRD Nova Gorica so izvedli nevtralizacijo razlitih tekočin in izvršili odklop akumulatorja v osebnem vozilu.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v stanovanjskih in drugih objektih
Ob 20.00 je na Dolgem mostu v Ljubljani prišlo zaradi narasle vode do razlitja kurilnega olja. Gasilci GB Ljubljana so zajezili iztekanje in očistili s pivniki razlito kurilno olje.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v stanovanjskih in drugih objektih
Ob 19.20 je na ulici Za garažami v Ljubljani prišlo do razlitja kurilnega olja zaradi meteorne vode. Gasilci GB Ljubljana so razlitje zajezili in očistili olje s pivniki.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 1.13 je v Šnoflovi ulici v Mariboru zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci JZZPR Maribor in PGD Brezje. Osebno vozilo je ogenj uničil.

Tehnična in druga pomoč
Ob 3.01 je v Krpanovi ulici v Izoli puščala voda iz zgornjega stanovanja dvostanovanjske hiše. Na kraj dogodka so odšli gasilci GB Koper in zaprli vodovodni ventil.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 4.38 je na Tovarniški ulici v Celju iz neznanega vzroka zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Celje in PGD Gaberje so vozilo pogasili in pregledali. Ogenj je vozilo uničil.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 6. uri je pred blokom na Bevkovi cesti v Grosupljem gorela vsebina zabojnika za odpadno embalažo. Posredovali so gasilci PGD Grosuplje in pogasili gorečo vsebino.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 7.42 je v Ulici Lackove čete na Ptuju v kletnih prostorih stanovanjske hiše zagorela izolacija solarnega grelca za vodo. Še pred prihodom gasilcev PGD Ptuj, je ogenj ugasnil. Gasilci so kletne prostore prezračili in pregledali s toplotna kamero.

Poplave zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod
Ob 8.17 je voda zalila prostore kozmetičnega salona na Loški cesti v Žireh. Posredovali so gasilci PGD Dobračeva.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 9.12 je prišlo do požara na gospodarskem poslopju na Cesti na log v občini Brezovica. Na kraj so odšli gasilci PGD Notranje gorice, ki so lokalizirali in preprečili širjenje požara, zamenjali poškodovane strešnike ter preventivno pregledali objet.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.00 so gasilci PGD Polhov Gradec odpravljali posledice neurja na območju občine Dobrova-Polhov Gradec.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.23 sta na Čečovju v občini Ravne na Koroškem, gasilca KGZ Ravne na Koroškem s tehničnim posegom odprla vrata stanovanja, v katerem je bila obolela oseba. Prevzeli so jo reševalci Zdravstveno reševalnega centra Ravne na Koroškem in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 9.49 je izbruhnil požar v kuhinji stanovanjske hiše v naselju Roje v občini Šentjernej. Aktivirani so bili gasilci PGD Šentjernej, Gorenje Vrhpolje, Orehovica in Groblje in požar lokalizirali in pogasili. Vzrok požara in višina gmotne škode še nista znana.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.26 so gasilci PGD Brezovica pri Ljubljani očistili propust in omogočili pretok vode na Cesti V v Radno v občini Brezovica.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 10.03 so našli pri zemeljskih delih neeksplodirana ubojna sredstva v naselju Merljaki v občini Renče-Vogrsko. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije in odstranili ročno bombo teže 1,1 kilograma in topovsko granato kalibra 105 milimetra, teže 15,6 kilograma. Nevarni najdbi italijanske izdelave iz prve svetovne vojen so odpeljali v skladišče.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 10.15 so našli delavci pri zemeljskih delih v naselju Kromberk topovsko granato kalibra 149 milimetra, teže 14,7 kilograma, topovsko granato 75 milimetrov, teže 7 kilogramov in topovski vžigalnik kalibra 20 milimetrov, teže 0,1 kilograma. Posredovali so pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije in odstranili nevarne najdbe italijanske izdelave iz prve svetovne vojne ter jih do uničenja odpeljali v ustrezno skladišče.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.17 so posredovali gasilci PGD Velenje v na Cesti Františka Foita v Velenju, kjer je zaradi izpada električne energije ostala oseba v dvigalu. Nepoškodovano so jo s tehničnim posegom rešili iz dvigala.

Tehnična in druga pomoč
Ob 10.31 so ponovno posredovali gasilci PGD Velenje v stavbi na Cesti Františka Foita v Velenju, kjer so s tehničnim posegom rešili osebo iz dvigala.

Poplave meteorne vode
Ob 7.55 so v kraju Podmelec in Klavže v občini Tolmin prostovoljni gasilci PGD Kneža odpravljali posledice minulega neurja.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 12.27 so gasilci PGD Slovenska Bistrica posredovali v naselju Marjeta v Ritoznoju v občini Slovenska Bistrica, kjer je prišlo do onesnaženja z gnojevko v dveh vodnih zajetjih. Vsebino zajetja so izčrpali, stene počistili s klorom in dotočili 25 kubičnih metrov sveže vode. O dogodku so bile seznanjene pristojne službe.

Poplave meteorne vode
Ob 13.05 so gasilci PGD Bizeljsko v Dramlji, občina Brežice, iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali približno petnajst kubičnih metrov meteorne vode.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v stanovanjskih in drugih objektih
Ob 13.35 se je razlilo kurilno olje v kleti stanovanjske hiše na Vidičevi ulici v Ljubljani. Posredovale so pristojne službe podjetja Kemis in olje pomešano z vodo odstranili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.19 sta trčili osebno in tovorno vozilo v križišču Pokopališke in Šmartinske ceste v Ljubljani. Na kraj nesreče so odšli reševalci NMP Ljubljana in gasilci GB Ljubljana, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.31 se je na Cesti na grad v Podčetrtku prevrnilo osebno vozilo na streho. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Podčetrtek, ki so zavarovali kraj dogodka, postavili vozilo na kolesa, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin v meteorni jašek, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom, nudili pomoč policiji in reševalcem ter poškodovano vozilo odstranili s cestišča. Poškodovanega so prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.04 je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila na zahodni ljubljanski obvoznici pri izvozu Vič v smeri Brda v Ljubljani. Posredovali so reševalci NMP Ljubljana in gasilci GB Ljubljana, potegnili vozilo iz jarka ter preprečili iztekanje goriva. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.05 je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila na Zaloški cesti v Ljubljani. Aktivirani so bili reševalci NMP Ljubljana in gasilci GB Ljubljana, ki so pogasili goreč avtomobil, odklopili akumulator na vozilu, očistili cestišče, potegnili vozilo iz jarka ter pomagali pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Ponesrečenega so reševalci prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.43 je iztekala voda v stanovanju na Ljubljanski cesti v Domžalah. Posredovali so poklicni gasilci CPV Domžale, zaprli ventil in v spodnjem stanovanju posesali izteklo vodo.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v stanovanjskih in drugih objektih
Ob 14.58 so pristojne službe podjetja Kemis posredovale pri odstranjevanju kurilnega olja pomešanega z vodo v stanovanjskem objektu na Tomčevi ulici v Ljubljani.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 15.40 so v naselju Grahovo ob Bači v občini Tolmin našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Aktivirani so bili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije. Na varno so odstranili letalsko bombo, težko 19 kg, kalibra 167 mm, plinsko, italijanskega porekla, ostanek prve svetovne vojne.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 15.48 je zagorelo v dimniku stanovanjske hiše na Taboru v Cerknici. Intervenirali so gasilci PGD Cerknica, zaprli dovod zraka, počakali dokler saje niso zgorele in s toplotno kamero preverili dimno tuljavo. O gmotni škodi ne poročajo.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 16.00 je na Humekovi ulici v Krškem zagorelo v kuhinji večstanovanjskega objekta., kjer je v bližini štedilnika na trda goriva je zagorela iverna plošča. Gasilci PGE Krško in PGD Krško so požar, ki je poškodoval kuhinjo, pogasili, odklopili varovalke ter prezračili in pregledali prostore.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 16.35 so gasilci PGD Tolmin posredovali pri odstranjevanju zemeljskega plazu na cesti v naselju Ljubinj v občini Tolmin.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 16.33 je na Osredku pri Dobrovi zagorelo v kurilnici objekta. Intervenirali so gasilci PGD Hruševo in PGD Dobrova in požar pogasili. Ogenj je v celoti uničil kurilnico, vzrok požara in višino gmotne škode pa še ugotavljajo.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 16.30 je v Rožnem, občina Krško, krajan v gozdu našel topovsko granato kalibra 75 milimetrov, italijanske izdelave, ostanek iz druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in do uničenja primerno uskladiščila.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 17.26 so dežurne službe podjetja Kemis odstranile izlito kurilno olje pomešano z vodo v stanovanjskem objektu Za garažami v Ljubljani.

Vetrolom
Ob 17.38 je sunek vetra odkril streho stanovanjske hiše v naselju Žahenberc v občini Rogatec. Aktivirani so bili gasilci PGD Donačka Gora in prekrili del odkrite strehe.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Med 10.14 in 12.34 je bila zaradi okvare transformatorske postaje prekinjena oskrba z električno energijo pri 462 gospodinjstvih na območju Cesta Františka Foita v Velenju. Okvaro so odpravile pristojne službe Elektra Celje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.47 je zaradi utrganega ventila voda zalila stanovanje na Bernikovi ulici v Medvodah. Na pomoč so odšli gasilci PGD Preska-Medvode.

Vetrolom
Ob 17.36 se je na cesto Podvelka–Ribnica na Pohorju, občina Podvelka, močno nagnilo večje drevo in ogrožalo promet. Posredovali so gasilci PGD Brezno Podvelka, ki so drevo odstranili in počistili cestišče.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.03 se je v križišču na Polici v občini Naklo zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Poplave meteorne vode
Ob 18.18 je v naselju Imeno v občini Podčetrtek podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Imeno.

Vetrolom
Ob 18.44 so gasilci JZ GRS Kranj na Bleiweisovi cesti v Kranju odstranili reklamni transparent, ki je visel nad cesto in ogoržal promet.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.35 so na cesti Strmec pri Svetem Florjanu–Tlake v občini Podčetrtek, gasilci PGD Sveti Florjan odmašili zamašene popuste.

Vetrolom
Ob 19.22 je na Blejski Dobravi v občini Jesenice sunek vetra odpihnil strešno kupolo na proizvodni hali. Posredovali so gasilci PGE Jesenice.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 19.10 je na širšem območju občine Slovenj Gradec prišlo do večjega onesnaženja pitne vode, zaradi vdora gnojevke v vodna zajetja. Po podatkih Javnega komunalnega podjetja Slovenj Gradec, je preskrba s pitno vodo motena pri približno štiristo gospodinjstvih. Voda se mora do preklica prekuhavati. O dogodku so obveščene vse pristojne službe.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 19.44 so na Vinju, občina Dol pri Ljubljani, gasilci PGD Vinje v novozgrajeni hiši pogasili požar. Zgorel je kamin, dva strešna nosilca in mavčna obloga. Nastala je precejšnja materialna škoda. Gasilci so zgoreli material iznesli na prosto.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča na prehodu ceste čez železniško progo v Pijavicah, občina Sevnica.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 20.26 so gorele smeti na Papirniškem trgu v Ljubljani

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.49 je v ulici Nika Šturma v Sežani iz sistema centralnega ogrevanja zamakalo v stanovanje. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, ki so na lokaciji zaprli ventile na radiatorju in zamenjali odlomljeni odzračevalni ventil.

Požari v stanovanjskih stavbah
Požar v stanovanjski hiši v Skornem pri Šoštanju.

Vetrolom
-20.37 Podrto drevje na cesti Letence-Kamnjek-21.18 Letenice 10a, Podrlo dimnik na stanovanjski hiši

Vetrolom
Veter odnesel strešnike-Tržič

Poplave meteorne vode
Zalita klet-Zamušani, občina Gorišnica

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 21.25 se je žgala pozabljena hrana na Štedilniku na Mesrarski cesti v MOL

Nesreče v cestnem prometu
Ob 21.34 se je na uvozu na AC iz Škofljice smer Novo mesto osebno vozilo prevrnilo na streho.

Vetrolom
močan veter, Občina Radovljica- Gradnikova, odstranitev transparenta čez cesto
Nazaj