SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v gorah
Onemogla oseba, na poti iz Škrbine v smeri Triglava.

Požari v kompleksnih industrijskih objektih
Požar v podjetju Ekosistemi v Zalogu, Straža.

Nesreče pri nešportnih aktivnostih (gobarjenje, ...)
Ob 9.58 je v naselju Križ, občina Sevnica, občanka pri obiranju jabolk padla z lestve. Občanko so reševalci NMP Sevnica na kraju oskrbeli in jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Novo mesto.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.35 je v stanovanju na Sallauminesu, občina Trbovlje, v stanovanju puščala voda. Gasilci gasilskega zavoda Trbovlje so ugotovili, da spušča radiator, zato so zaprli ventil na radiatorju.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 10.28 je bila v naselju Mrzlava vas, občina Brežice, zaradi okvare motena oskrba s pitno vodo. Delavci Komunale Brežice so okvaro odpravili v poznih popoldanskih urah.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.31 sta na cesti v Juršincih v istoimenski občini čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli razlite motorne tekočine ter očistili cestišče. Reševalci NMP ZD Ptuj so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Ptuj.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 11.20 so na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani gorele smeti na površini okoli10 kvadratnih metrov. Gasilci GB Ljubljana so ogenj pogasili.

Delovne nesreče
Ob 13.25 si je v naselju Veliko Mraševo, občina Krško, občan pri delu z motorno žago poškodoval nogo. Domačini so občana sami oskrbeli in ga prepeljali v UC SB Brežice.

Nesreče v gorah
Ob 13.20 je pod Vodnikovim domom, občina Bohinj, omagal angleški planinec. Reševalci GRS Bohinj so zaprosili za pomoč helikopter Slovenske vojske, ki je z ekipo za reševanje v gorah poletel do onemoglega planinca in ga prepeljal v SB Jesenice.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 8.35 je občan iz Bovca našel NUS v strugi reke Možnice, občina Bovec. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta na varno odstranila ročno bombo, mase 1,2 kg, avstrijske izdelave iz 1. svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč
Ob 13.45 se je v Šutni v Kamniku porušil gradbeni oder. Padel je na cesto in se naslonil na sosednjo stavbo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji. Pri porušitvi odra se je poškodovala ena oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP Kamnik.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 15.05 je v Spodnjih Gorjah, občina Gorje, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Bled in Gorje so vozilo pogasili.

Nesreče v gorah
Ob 14.57 so na poti iz koče v Krnici, občina Kranjska Gora, našli po glavi potolčenega angleškega pohodnika. Reševalci GRS Kranjska Gora so z terenskim vozilom odšli po poškodovanca in ga prepeljali v ZD Kranjska Gora, od koder je bil napoten v SB Jesenice.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.16 sta na Ljubljanski cesti v Ivančni Gorici trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Ivančna Gorica so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja ter počistili razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovanih ni bilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.17 sta na Cesti na Brdo v Ljubljani trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri oskrbi in prenosu težje poškodovanega voznika motorja do reševalnega vozila. Reševalci NMP Ljubljana so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.49 so na vzhodni ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec trčila štiri osebna vozila. Posredovali so ljubljanski poklicni gasilci, ki so odklopili akumulatorje ter posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in cesto očistili. Dve lažje poškodovani osebi so prevzeli reševalci in ju prepeljali v bolnico.

Nesreče v gorah
Ob 15.27 se je na planinski poti iz Luč na kočo na Loki v občini Luče poškodovala tuja državljanka. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so poškodovano oskrbeli in odpeljali s terenskim vozilom v dolino. Svojci so poškodovano sami odpeljali k zdravniku.

Pogrešane osebe
ISKALNA AKCIJA, PREDDVOR.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.34 so v Ulici Matije Tomca v Domžalah gasilci CZR Domžale s pomočjo avto lestve iz 11. nadstropja večstanovanjske stavbe spustili težje poškodovano osebo, ki jo je stresla elektrika. Osebo so gasilci oživljali in jo predali reševalcem reševalci ZD Domžale, ki so osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 20.29 se je na Mariborski cesti v Celju v kurilnici objekta za izobraževanje pregreval motor za ogrevanje zato se je začela taliti električna napeljava in izolacija. Gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje so izklopili elektriko, zaprli plin, prezračili in pregledali območje. Varnostna služba bo do jutra varovala kraj dogodka.

Tehnična in druga pomoč
Odstranjevanje osjega gnezda.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Gori zabojnik za smeti v Vičancih
Nazaj