SPIN
Vsi dogodki

Požari v naravi oziroma na prostem
Požar roštilja

Nesreče v cestnem prometu
Ob 5.44 sta v kraju Lipe na cesti Črna vas–Podpeč, občina Ljubljana, trčila motorist in voznica z osebnim vozilom. Motorist je ob trčenju padel v jarek ob cesti. Poleg reševalcev RP KC Ljubljana so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana, ki so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 6.40 se je na regionalni cesti Hrastnik–Zidani most v občini Hrastnik zgodila prometna nesreča. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulator na vozilih in nudili pomoč NMP Hrastnik pri prenosu poškodovane osebe. Cesta je bila v času intervencije zaprta za ves promet.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 9.41 se je na Dečkovi cesti v Celju zgodila prometna nesreča z udeležbo štirih osebnih vozil, pri kateri sta se poškodovale dve osebe. Posredovali so poklicni gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter ga očistili in nudili strokovno pomoč reševalcem NMP Celje in policiji. Poškodovani osebi so prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.

Nesreče v gorah
Ob 11.26 se je na območju Velike Osojnice nad Blejskim jezerom v občini Bled izgubila pohodnica, državljanka Singapurja. Pohodnico, ki je zašla iz označene poti so reševalci Postaje GRS Radovljica našli nepoškodovano ter jo pospremili v dolino.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 11.40 je v Vranjem vrhu v občini Šentilj iz 10-kilogramske tlačne posode uhajal ogljikov dioksid. Gasilci PGD Paloma in JZZPR Maribor so posodo odstranili iz objekta in izmerili prisotnost nevarnih plinov v kletnih prostorih objekta.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.05 sta se na Kolodvorski cesti na Bledu pri srečanju zagozdila avtobus in minibus. Gasilci PGD Bled so minibus s tehničnim posegom prestavili, zavarovali mesto nesreče in z vpojnim sredstvom posuli manjši oljni madež. Poškodovanih oseb ni bilo.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 12.42 je na počivališču Ravbarkomanda na Primorski avtocesti v občini Postojna zagorelo osebno vozilo. Požar je do prihoda gasilcev pogasil lastnik sam. Gasilci PGD Postojna in Cerknica so zavarovali kraj dogodka in s termo kamero preventivno pregledali vozilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.48 se je na cesti Celje–Laško v naselju Tremerje, občina Celje, zgodila prometna nesreča v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter ga očistili in nudili strokovno pomoč reševalcem NMP Celje in policiji. Eno poškodovano osebo so reševalci prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 9.02 so našli na Škabrijelu v občini Nova Gorica topovski granati, kalibra 75 mm, mase 7 kg, italijanske izdelave, topovsko granato kalibra 75 mm, mase 5,5 kg, francoske izdelave, minometno mino kalibra 90 mm, mase 5,5 kg, avstrijske izdelave, ojačevalec plamena, mase 0,2 kg, italijanske izdelave in dva topovska vžigalnika kalibra 75 mm, mase 0,5 kg, italijanske izdelave. Nevarne najdbe sta odpeljala do uničenja v primerno skladišče pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.39 se je v Srednji vasi pri Šenčurju pri padcu z motorjem poškodovala sopotnica. Gasilci JZ GRS Kranj so pomagali reševalcem NMP Kranj pri oskrbi in prenosu poškodovanke do reševalnega vozila.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.52 je na Dragi v občini Hrastnik krajan pri košnji trave zdrsnil s samohodno kosilnico po strmem pobočju in se poškodoval. Gasilci PGD Hrastnik-mesto so nudili pomoč reševalcem NMP Hrastnik pri prenosu poškodovanega v reševalno vozilo.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 15.14 sta dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči in helikopter Slovenske vojske poletela v Izolo in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala v UKC Ljubljana obolelo osebo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.48 so na Gozdarsko cesto v Mislinji gasilci PGD Mislinja dostavili električni agregat. Ob izpadu električne energije bi ga uporabili za obolelega krajana, ki pri dihanju potrebuje aparat za kisik.

Delovne nesreče
Ob 15.57 si je v Gornjem Doliču v občini Mislinja krajan pri delu z motorno žago poškodoval nogo. Prvo pomoč so mu nudili domači, reševalci ZRCK Koroške pa so ga oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 14.31 je na Cesti krških žrtev v Krškem gorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, požar pogasili, preprečili iztekanje goriva, počistili cestišče z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč vlečni službi.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 16.00 je bil v Savi Dolinki na jezu HE Moste, občina Jesenice, opažen večji rjav madež. Aktivirani so bili gasilci GARS Jesenice, ki so opravili ogled jezu in potokov Javornik in Bela, ki pa nista bila onesnažena. S strani ekologinje bližnjega podjetja so bili odvzeti vzorci pri iztokih. Rezultati bodo znani v prihodnjih dneh. Trenutno vzrok onesnaženja še ni znan. Na kraju je bila prisotna policija, z dogodkom pa so bile seznanjene tudi ostale pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 17.32 so v Gornjesavski ulici v Kranju gasilci JZ GRS Kranj nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.27 sta v Likozarjevi ulici v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulator ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine po cestišču. Poškodovanih oseb ni bilo.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 17.33 je na Vojkovem nabrežju v Kopru zagorelo v stanovanju stanovanjskega bloka. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so izklopili električno energijo in požar dokončno pogasili ter prezračili prostore. Ogenj je uničil pralni stroj in poškodoval okoli 20 kvadratnih metrov opleska.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.45 so na Ulici Moše Pijada v Mariboru gasilci JZZPR Maribor v stanovanju zaprli vodovodni ventil, ker je v objektu iztekala voda. S sanacijo okvare bo nadaljeval pogodbeni izvajalec upravitelja objekta.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.39 je v naselju Velika Varnica, občina Videm, padel voznik z motornim kolesom. Pri padcu sta se poškodovala voznik in sopotnik. Gasilci PGD Ptuj so pomagali pri oskrbi poškodovanih oseb in zavarovali kraj nesreče. Eno poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Ptuj, drugo huje poškodovano osebo pa so reševalci NMP Ptuj prepeljali v UKC Maribor.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 20.02 je na makadamski cesti Sela–Poljana v smeri Črnivca v občini Kamnik osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci NMP Kamnik so dve poškodovani osebi prepeljali v bolnišnico.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 15.58 je v bližini Breginja, občina Kobarid, jadralni padalec pristal na drevesu. Pripadniki GRS Tolmin so nepoškodovanega padalca rešili z drevesa in ga pospremili v dolino.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Padalec na drevesu na hribu Stol.
Nazaj