SPIN
Vsi dogodki

Požari v stanovanjskih stavbah
Dimniški požar, Bled

Požari v stanovanjskih stavbah
Dimniški požar, Riklijeva cesta, Bled

Nesreče v cestnem prometu
Cesta Vranoviči - Črnomelj, prometna nesreča, voznik z vozilom se je prevrnil

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
NUS - Ravne nad Črničami

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.33 so na Betnavski cesti v Mariboru gasilci GB Maribor s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in omogočili vstop do onemogle osebe reševalcem NMP Maribor, ki so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.09 so na Prešernovi cesti v Domžalah gasilci CZR Domžale nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri prenosu obolele osebe iz tretjega nadstropja stanovanjskega bloka do reševalnega vozila.

Požari na travniških površinah
Ob 16.26 so ob Križnarjevi poti v Kranju gasilci JZ GRS Kranj pogasili goreče ostanke pirolize, katere je voznik s traktorjem potresel po travniku.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.51 je v ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici osebno vozilo trčilo v betonski oporni zid. Gasilci JZGRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili cestišče razlitih motornih tekočin in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja dogodka.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.50 so v naselju Javnik v občini Podvelka delavci cestnega podjetja VOC Celje s cestišča odstranili večjo skalo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.00 so na cesti Trebnje–Mirna v občini Trebnje trčila tri osebna vozila. Eno osebno vozilo se je prevrnilo na bok. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in razsvetljevali kraj dogodka. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto reševalci NMP Trebnje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.50 so na Zgornjem Jezerskem, občina Jezersko, gasilci PGD Jezersko očistili zamašene odtočne cevi.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.53 sta na Dečkovi cesti v občini Celje trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, očistili cestišče razlitih motornih tekočin in nudili pomoč reševalcem NMP Celje, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.35 gasilci GB Ljubljana v prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v Prijateljevi ulici v Ljubljani,zaprli vodovodni ventil in preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Prekinitev prometa zaradi naravnih pojavov
Od 20.02 dalje je pričela veljati na odseku regionalne ceste Vipava–Ajdovščina v občini Vipava omejitev zapore prometa I. stopnje. Zapora velja za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton, burja pa v sunkih dosega hitrost od 80 do 100 kilometrov na uro. Od 23.24 dalje so vse ceste normalno prevozne.

Tehnična in druga pomoč
Ob 21.30 so na Koroški Beli na Jesenicvah v podjetju Acroni Jesenice gasilci GARS Jesenice v jeklarni izpod peči prečrpali kubični meter vode.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 22.05 je na cesti Krivčevo–Gozd, občina Kamnik osebno vozilo zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnilo s ceste in se po 120 metrih strmega pobočja zagozdilo med drevesi. Poškodovani osebi so z vrvno tehniko iz grape rešili gasilci PGD Kamnik. Na kraju so bili tudi reševalci GRS Kamnik.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 20.40 je na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani gorela lesena baraka velika 5 x 5 metrov, ki je zgorela v celoti. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Trnovo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.25 so na Rimski cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odprli vrata kopalnice v katero se je po nesreči zaklenila triletna deklica.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.48 sta na cesti Ilirska Bistrica–Ribnica pri Dolnji Bitnji trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica in zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, razsvetljevali mesto nesreče, s tehničnim posegom na vozilih omogočili dostop reševalcem NMP do poškodovancev ter pomagali pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, ki sta bili odpeljani v UKC Ljubljana.

Tehnična in druga pomoč
Ob 22.03 so na Masarykovi cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana pomagali reševalcem NMP pri prenosu invalida.

Tehnična in druga pomoč
Ob 23.25 sta v Mladinski ulici v Vuzenici gasilca PGD Vuzenica pomagala reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 20.58 je v naselju Velika Varnica v občini Videm zagorela starejša hiša. Aktivirani so bili gasilci PGD Leskovec, Tržec in Videm pri Ptuju, ki so požar pogasili. V požaru je bila hiša uničena.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 21.14 je v Lesni ulici v Šentjurju zagorelo v prezračevalnem sistemu v podjetja Energoles Bohor. Delavci podjetja so omejili začetni požar pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Šentjur so s termo kamero pregledali območje požara in pogasili tleče predmete.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 1.08 je v Splitski ulici v Velenju zagorela elektro omara na prostem. Požar omare je pogasil občan. Dežurni Elektra Celje je opravil okvaro na elektro omari.

Tehnična in druga pomoč
Ob 0.30 so v naselju Breg pri Ribnici gasilci PGD Ribnica pomagali reševalcem NMP Ribnica prenesti težjo obolelo osebo.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 3.36 je v Nemški vasi v občini Ribnica zagorelo zapuščeno osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Ribnica in Nemška vas, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar ter nudili pomoč policistom z razsvetljavo. Vozilo je bilo v požaru uničeno.

Tehnična in druga pomoč
Ob 5.02 so gasilci JZ GB Koper v Ospu, občina Koper, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako reševalcem NMP omogočili dostop do onemogle osebe. Nudili so ji prvo pomoč in jo odpeljali v SB Izola.

Prekinitev prometa zaradi naravnih pojavov
Med 5.29 in 8.40 je na regionalni cesti Podnanos–Manče–Vipava zaradi burje, ki je dosegala hitrosti med 80 in 100 kilometri na uro, veljala omejitev prometa 1. stopnje. Zapora je veljala za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 4.28 je na avtocesti Logatec–Unec pri cestninski postaji Unec osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razsvetljevali mesto dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu v reševalno vozilo. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana. Osebno vozilo je bilo uničeno.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 8.28 se je na lokalni cesti v Veliki Pirešici, občina Žalec, voznik z osebnim vozilom prevrnil v jarek. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Žalec, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe. Osebo so reševalci NMP Celje prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.38 sta na Ljubljanski cesti v Slovenski Bistrici trčila osebno vozilo in kolo z motorjem. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so na vozilu odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so oskrbeli poškodovano osebo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.11 so na Domžalski cesti v Kamniku gasilci PGD Kamnik na parkirišču nakupovalnega centra s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila ter omogočili vstop lastniku do otroka.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 10.38 je v reki Hubelj, občina Ajdovščina, bil opažen temen madež na gladini vode. Gasilci GRC Ajdovščina so madež zajezili in na vodno gladino postavili pivnike. Obveščene so bile pristojne službe, ki bodo raziskale izvor madeža in sestavo. Vpliva na okolje ni bilo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.02 so na Jakčevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana z drevesa odstranili večjo vejo, ki je nevarno visela nad cestišče.

Tehnična in druga pomoč
Iskanje živali

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.50 je v naselju Spodnja Ložnica, občina Slovenska Bistrica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v betonski prepust. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom rešili osebo iz zvite pločevine, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe in z vpojnim sredstvom posipali in počistili iztekle motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Slovenska Bistrica prepeljali v UKC Maribor.

Nesreče v gorah
Planinec zdrsnil s poti na poti čez Komarčo.

Požari v naravi oziroma na prostem
Požar na prostem v bližini objektov, Ljubljanska cesta, Kočevje

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča Prožinska vas.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča, Mekinje, Kamnik

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča, Maistrova ulica, Kamnik
Nazaj