SPIN
Vsi dogodki

Tehnična in druga pomoč
Ob 3.21 so gasilci GB Ljubljana vstopili v stanovanje v Kunaverjevi ulici v Ljubljani, zaprli ventil in preprečili nadaljnje iztekanje vode iz radiatorja.

Tehnična in druga pomoč
Ob 4.39 je v Gasilski ulici na Muti, voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Muta in Komunalno podjetje Radlje ob Dravi.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 5.27 je v Ulici Franca Segulina v Sežani zagorelo v kurilnici stanovanjskega objekta. Požar so pogasili gasilci ZGRS Sežana. Zagorela je električna napeljava na grelniku za sanitarno vodo.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 9.50 je bila zaradi okvare na vodovodnem omrežju motena oskrba s pitno vodo pri odjemalcih v naselju Žabjek v Trbovljah. Pristojne službe so napako odpravile.

Potresi
Ob 9.16 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencija RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 80 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Brežic. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 1,6. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Stojanskega Vrha in Mrzlave vasi, o posebnostih pa ne poročajo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.03 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom strokovno odprli vhodna vrata stanovanjske hiše na Senovem v občini Krško, v kateri je bila obolela oseba. Nudili so pomoč reševalcem NMP ZD Krško, ki so osebo odpeljali v SB Brežice.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.59 so poklicni gasilci CPV Domžale odprli vrata stanovanjske hiše na Hubadovi ulici na Viru pri Domžalah v kateri je bila onemogla oseba. V nadaljnjo oskrbo so jo prevzeli reševalci NMP ZD Domžale.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.52 sta v križišču Ane Ziherlove in Lubejeve ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.42 sta trčili osebni vozili v naselju Spodnji Duplek, občina Duplek. Tri poškodovane osebe so s tehničnim posegom iz zvite pločevine rešili poklicni gasilci JZZPR Maribor in PGD Dvorjane. Reševalci NMP so jih prepeljali v UKC Maribor. Gasilci so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenih, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli iztekle motorne tekočine in očistili cestišče. Zaradi prometne nesreče je bila cesta več ur zaprta.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.43 je na Glavnem trgu v Novem mestu v trgovskem objektu prišlo do kratkega stika na električni napeljavi. Gasilci GRC Novo mesto so odstranili in izolirali poškodovano električno napeljavo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 15.11 sta v Ločiču, občina Trnovska vas, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulatorja na vozilih, reševalci NMP Ptuj pa so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Ptuj.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 16.11 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše Na livadi v Rogaški Slatini. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Rogaška Slatina so goreče saje pogasili in pregledali okolico. O gmotni škodi ne poročajo.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 15.43 je na Poti na Rakovo jelšo zagorela vsebina zabojnika za odpadke. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana in požar pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.24 se je v rondoju v Šenčurju prevrnila traktorska prikolica z lesnimi sekanci. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, nudili pomoč pri nakladanju sekancev, s pomočjo avtodvigala so dvignili prikolico ter nudili razsvetljavo. Poškodovanih ni bilo.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 16.11 so v Trati pri Velesovem, občina Cerklje na Gorenjskem, gasilci PGD Cerklje oskrbeli obolelo osebo, ki je imela težave z dihanjem in bolečine v prsnem košu do prihoda reševalcev NMP Kranj.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 11.37 so poklicni gasilci GARS Jesenice oskrbeli obolelo osebo na Cesti Borisa Kidriča na Jesenicah in jo odpeljali v Zdravstveni dom na Jesenice.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe z električno energijo
Ob 18.29 so zaradi okvare na električnem omrežju ostali brez oskrbe z električno energijo v naseljih Hrašče in Mali Otok v občini Postojna. Delavci Elektro Primorske odpravljajo napako.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.50 se je na Ulici Janeza Puharja v Kranju v stanovanju žgala hrana na štedilniku. Gasilci JZ GRS Kranj so vlomili v stanovanje, odstranili zažgano hrano iz štedilnika in v zadimljenem stanovanju našli mrtvega stanovalca. Gasilci so tudi prezračili stanovanje, pregledali prostore s termo kamero in izmerili prisotnost plinov z detektorjem plinov. Pokojnika je odpeljala pogrebna služba.

Potresi
Ob 20.04 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencija RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 80 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Brežic. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,3. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Cerkelj ob Krki, Brežic, Kostanjevice ob Krki in okoliških krajev.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.45 je v naselju Grič, občina Ribnica, voznica osebnega vozila zapeljala s cestišča in obstala na strehi v obcestnem jarku. Posredovali so gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, imobilizirali poškodovano voznico, odklopili akumulator, počistili razlite motorne tekočine ter vozilo postavili na kolesa. Reševalci NMP Ribnica so poškodovano voznico prepeljali v ZD Ribnica in nato v UKC Ljubljana.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 21.02 je na Kališki ulici v Kranju zagorel zabojnik za smeti. Požar so pogasili gasilci JZ GRS Kranj.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 20.47 so v kraju Lome v občini Idrija zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Črni Vrh.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.29 je vlak v Dekanih, občina Koper, povozil občana. Posredovali so reševalci, policija in gasilci JZ GB Koper. Oseba je v nesreči umrla.
Nazaj