SPIN
Vsi dogodki

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Idrija, Mestni trg, požar v zabojnikih za smeti.

Požari na travniških površinah
Požar v naravi

Požari na travniških površinah
Požar v naravi

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča.

Tehnična in druga pomoč
Pomoc reševalcem pri prenosu bolnika.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Travniški požar v Boharini.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.54 se je v Vrtni ulici v Murski Soboti pokvarilo dvigalo večstanovaskega objekta. Gasilca PGD Murska Sobota sta odprla vrata dvigala in iz njega rešila dve osebi.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.19 je zaradi okvare na grelniku prišlo do izliva vode v stanovanjski hiši na Pšati v občina Cerklje na Gorenjskem. Vodo so s sesalcem posesali gasilci PGD Cerklje.

Epidemije in okužbe ljudi, živali in rastlin z živalskimi boleznimi
Ob 14.13 so v naselju Dolnje Brezovo, občina Sevnica, opazili poginulo čapljo. Obveščen je bil dežurni delavec Veterinarsko higienske službe.

Požari na travniških površinah
Ob 15.27 je zagorela suha trava na travniku ob avtocesti pri uvozu za Bizovik v občini Ljubljana. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in gasilci PGD Bizovik. Požar so pogasili in pogorišče zalili z vodo.

Požari na travniških površinah
Ob 15.30 je ob Teharski cesti v Celju zagorela suha trava in podrast. Požar v velikosti okoli 500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGE Celje, PGD Gaberje in Teharje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.30 je v Reški ulici v Ljubljani začelo zamakati v pritličju stanovanjskega bloka. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so pregledali vse prostore in ugotovili, da se je snela cev pralnega stroja v prvem nadstropju. Zaprli so ustrezne ventile in tako preprečili nadaljnje poplavljanje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.38 so gasilci PGE Celje pomagali reševalcem RP Celje pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila v Kraigherjevi ulici v Celju.

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.46 so v Miklošičevi ulici v Domžalah gasilci CZR Domžale s pomočjo avtolestve vstopili skozi okno v stanovanje in odprli vrata.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 17.25 so na na Šutni v Kamniku gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so omejili dimniški požar in prezračili zadimljene prostore.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.18 so v Župeče vasi v občini Brežice gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cerklje ob Krki in Pirošica so požar pogasili in pregledali okolico dimnika. Na kraju dogodka je bil napoten dežurni dimnikar.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.59 je na avtocesti Senožeče–Razdrto v občini Divača osebno vozilo zletelo s ceste ter se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter s tehničnim posegom dvignili prevrnjeno vozilo iz jarka na cestišče. Voznik v nesreči ni bil poškodovan.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 17.44 so se v Vodnikovi ulici v Domžalah vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci CZR Domžale, ki so požar pogasili, pregledali dimnik ter prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.22 so v Kamnikarjevi ulici v Škofljici gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Lavrica ki so pogasili požar, pregledali okolico dimnika ter prezračili prostore.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 15.44 je zagorel skedenj na Valentiničevi cesti v Laškem. Požar se je razširil še na garažo in stanovanjski objekt. Požar so pogasili gasilci PGD Laško, Rečica in Sedraž. Kljub hitri intervenciji gasilcev so slednji obvarovali stanovanjski objekt, ogenj je poškodoval fasado in del ostrešja objekta, požar je v celoti uničil skedenj v izmeri 12 kvadratnih metrov in poškodoval ostrešje garaže v izmeri 20 kvadratnih metrov.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 18.55 je zagorela vsebina komunalnega zabojnika v kraju Bukovica v občini Renče - Vogrsko. Posredovali so gasilci PGD Šempeter in požar pogasili.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 19.45 so pri kraju Vrtojba, občina Šempeter - Vrtojba gasilci PGD Šempeter pogasili goreče vejevje.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 20.18 je krajanka opazila požar v naravi med Jelarji in mejnim prehodom Kaštelir v občini Koper. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Hrvatini ter manjši požar pogasili.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 16.04 sta v bližini Ljubinja v občini Tolmin pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila na varno 149 mm topovsko granato teže 37 kg, in ročno bombo SIPE teže 0,52 kg, italijanske izdelave ter tromblonsko mino avstrijske izdelave, mase 0,6 kg. Vse najdbe izvirajo iz obdobja I. svetovne vojne.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 21.04 so zagorele smeti v zabojniku v Ulici Staneta Rozmana v Murski soboti. Požar so pogasili gasilci PGD Murska Sobota.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 21.38 so v Vogrskem v občini Renče-Vogrsko gasilci PGD Šempeter in JZ GRD GE Nova gorica pogasili požar na zabojnikih za smeti.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 23.52 so v naselju Morje v občini Rače-Fram gasilci PGD Rače nudili prvo pomoč oboleli osebi s pomočjo defibrilatorja do prihoda reševalcev NMP Maribor, ki so jo oskrbeli na kraju in prepeljali v UKC Maribor.

Tehnična in druga pomoč
Ob 6.56 so na gladini reke Ljubljanice v bližini toplarne Moste v Ljubljani opazili moško truplo. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so truplo s pomočjo čolna potegnili iz vode in ga predali pristojnim službam.

Požari cevovodih, komunikacijskih omrežjih in elektroenergetskih vodih
Ob 7.30 je na Limbuški cesti v Mariboru iztekala voda v zapuščenem objektu. Gasilci GB Maribor so odprli vrata objekta, delavci vodovodnega podjetja pa so zaprli glavni vodovodni ventil.

Nesreče pri nešportnih aktivnostih (gobarjenje, ...)
Ob 8.47 so reševalci Zdravstveno reševalnega centra Ravne na Koroškem na Kopališki ulici v Slovenj Gradcu nudili pomoč osebi, ki se je poškodovala pri padcu. Prepeljali so jo v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 8.00 je na Cesti v prod v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni in eno dostavno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče z vpojnim sredstvom. Poškodovani osebi so reševalci NMP odpeljali v UKC Ljubljana.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 10.17 se je v Vrheh v občini Celje pri prekajevanju mesa ogenj razširil iz dimnika na ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Teharje, ki so začetni požar pogasili, odstranili lesene dele okrog dimnika in pregledali prostor.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 9.35 so gasilci GB Maribor posredovali na Iztokovi ulici v Mariboru, kjer so prezračili stanovanje, ki se je zadimilo zaradi nepravilnega izgorevanja v peči na pelete.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 9.28 je bila zaradi okvare na vodovodnem omrežju motena oskrba s pitno vodo pri odjemalcih na območju Dolinske ceste v občini Koper. Pristojne službe Rižanskega vodovoda bodo okvaro odpravile predvidoma do 14. ure.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.03 sta se pri Sadinji vasi pri Dvoru, občina Žužemberk, zaleteli osebni vozili, pri čemer se je eno prevrnilo na streho. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Žužemberk so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila in prevrnjeno vozilo postavili na kolesa.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 11.24 so v naselju Jelenik, občina Krško, gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli zaklenjena vhodna stanovanjska vrata in nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri oskrbi in prenosu obolele osebe do reševalnega vozila. Obolelega so prepeljali v SB Novo mesto.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 11.59 so v objektu na Volaričevi ulici v Postojni zaznali vonj po plinu. Posredovali so gasilci PGD Postojna, našli vir uhajanja plina in obvestili lastnika.

Delovne nesreče
Ob 12.06 se je v Brestanici, občina Krško, krajan pri delu z motorno žago poškodoval nogo. Reševalci NMP Krško so ga iz ZD Krško prepeljali na kirurški oddelek v UC SB Brežice.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.01 so na Šegovi ulici v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu, v katerem je bila zaklenjena starejša onemogla oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP Zdravstvenega doma Novo mesto, gasilci pa so jo prenesli do reševalnega vozila.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 12.49 se je poškodoval smučar na smučišču v Kranjski Gori. Poškodovanega so oskrbeli reševalci na smučišču. Aktiviran je bil helikopter HNMP Slovenske vojske z dežurno ekipo.

Tehnična in druga pomoč
ODPIRANJE VRAT

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Gasilci PGD Sevnica nudijo pomoč reševalcem NMP Sevnica pri prenosu obolele osebe na težko dostopnem terenu v naselju Podgorica.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Poškodba smučarja na smučišču Kaštivnik na Kopah.
Nazaj