SPIN
Vsi dogodki

Tehnična in druga pomoč
Črpanje vode iz gospodarskega objekta, Volčje Njive

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 21.04 so v naselju Miklavž pri Ormožu, občina Ormož, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu in Ormož so izpraznili peč, z vodo ohladili zunanjost dimnika ter s termo kamero pregledali objekt. Lastniku so do prihoda dimnikarja odsvetovali kurjenje.

Tehnična in druga pomoč
Ob 22.00 je na Sončnem nabrežju v Izoli, invalid iz neznanega vzroka, z invalidskim vozičkom zapeljal v morje. Mimoidoči so ga potegnili na plovilo. Reševalci NMP so zaprosili za gasilsko pomoč pri transportu ponesrečenca. Na kraj dogodka so bili napoteni gasilci JZ GB Koper, ki so prenesli ponesrečenca s plovila na kopno in iz morja potegnili invalidski voziček.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 23.00 sta na križišču Verovškove in Drenikova ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter posuli in očistili cestišče. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci.

Tehnična in druga pomoč
Ob 23.17 so na Zaloški cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana v prostorih UKC Ljubljana s tehničnim posegom rešili deklico, ki si je zataknila roko v umivalniku.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 23.58 sta na Jurčkovi cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter posuli in počistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 4.09 so na Tovarniški cesti v Logatcu, gasilci PGD Dolnji Logatec, iz kleti izčrpali okoli 11 kubičnih metrov meteorne vode.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 5.21 so na Zagrebški cesti na Ptuju ob cvetličnem nasadu pred turniškim gradom zagorele bale slame. Aktivirani so bili gasilci PGD Turnišče, ki so gorečo slamo pogasili.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 5.35 je na Masarykovi cesti v Ljubljani gorel manjši kup odpadkov. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Tehnična in druga pomoč
Ob 7.42 so v Naselju Borisa Kidriča v Metliki gasilci PGD Metlika pomagali pri prenosu mrtve osebe iz stanovanja.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 7.57 se je na primorski avtocesti za priključkom Vrhnika v smeri Ljubljane, občina Vrhnika, zgodila prometna nesreča v kateri je v naletu trčilo pet osebnih in eno tovorno vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz enega vozila rešili dve ukleščeni osebi, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila in odklopili akumulatorje treh osebnih vozil. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju dogodka oskrbeli poškodovane osebe in dve osebi prepeljali v UKC Ljubljana. Delavci cestnega podjetja DARS so poskrbeli za odstranitev posledic prometne nesreče s cestišča. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

Tehnična in druga pomoč
Ob 8.55 je na Cesti maršala Tita na Jesenicah v sedmem nadstropju večstanovanjske stavbe invalidna oseba padla z vozička. Gasilci GARS Jesenice so s pomočjo avto lestve skozi okno vstopili v stanovanje, odklenili vrata z notranje strani in osebo, ki ni bila poškodovana predali patronažni službi. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.21 so na Brezoviški cesti, občina Brezovica, gasilci PGD Brezovica pri Ljubljani razžagali in odstranili drevo, ki se je ponoči zaradi nevihte naslonilo na stanovanjski objekt.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 9.45 sta na cesti Mezgovci ob Pesnici, odcep za Mezgovce, občina Dornava, trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, iz vozila s tehničnimi sredstvi rešili ukleščeno osebo, nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj pri oskrbi štirih poškodovanih oseb in počistili cestišče.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 9.21 je občanka iz Šempetra pri Gorici v občini Šempeter - Vrtojba ob stanovanjski hiši našla neeksplodirana ubojna sredstva. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije, ki sta odstranila topovsko granato in tri topovske vžigalnike različnih kalibrov in mase iz obdobja prve svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.15 so na Savski cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila in omogočili staršem dostop do mlajšega otroka.

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 8.52 so ob ribniku v Ribčah, občina Litija, občani našli štiri sode z dvajsetimi litri neznane tekočine. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj najdbe in pregledali bližnjo okolico. Do onesnaženja naravnega okolja ni prišlo. Najdene sode so predali dežurnim delavcem podjetja Kemis d.o.o. ki bodo na zahtevo policistov opravili analizo vzorcev najdene snovi.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 12.37 je bila na Bizeljskem, občina Brežice, zaradi okvare na vodovodnem omrežju prekinjena dobava pitne vode. Napako so odpravili dežurni delavci Komunale Brežice.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 12.21 sta na Selu v Velenju trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb, ter počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju dogodka in jih z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 12.38 je iz Male Nedelje, občina Ljutomer, helikopter policije prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor. Posredovali so tudi gasilci PGD Ljutomer, ki so zaprli del ceste in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Požari v kompleksnih industrijskih objektih
Ob 9.47 je prišlo v tovarni Acroni na cesti Borisa Kidriča na Slovenskem Javorniku, občina Jesenice, do prodora taline v jeklarni. Gasilci GARS Jesenice so gorečo talino pogasili.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.10 so v Gorenjem Podborštu pri Veliki Loki, občina Trebnje, gasilci PGD Trebnje pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Trebnje pri oskrbi in prenosu starejše osebe iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.36 je na Neubergerjevi ulici v Ljubljani iz stanovanja v večstanovanjskem objektu iztekala voda in poplavljala spodnje stanovanje. Gasilci GB Ljubljana so zaprli vodovodni ventil pred poškodovano cevjo umivalnika in preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.19 je na avtocesti od Vrhnike proti Ljubljani v bližini cestninske postaje Log, prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter počistili razlite tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.58 se je na magistralni cesti med Razdrtim in Senožečami pri odcepu za naselje Laže, občina Divača, zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče, ki so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Sežana. Voznika, ki si je poškodoval nogo so prepeljali na zdravljenje v SB Izola.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 13.45 je občan iz Bilj v občini Miren-Kostanjevica med izvajanjem zemeljskih del našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije, ki sta odstranila topovsko granato italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.46 so v Šalki vasi, občina Kočevje, gasilci PGD Kočevje in Šalka vas s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše v kateri so našli mrtvo osebo. Na kraju so bili tudi reševalci in policija.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 12.10 si je v Ukancu v občini Bohinj pohodnica poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Bohinj so pohodnico oskrbeli, jo prenesli do vozila in prepeljali v ZD Bohinj.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 16.16 je ob cesti Litija–Zagorje, občina Litija, gorel manjši kup smeti. Aktivirani so bili gasilci PGD Polšnik, ki so požar pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.44 je v Šemniku, občina Zagorje ob Savi, motorist zapeljal s cestišča in se prevrnil po brežini. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Zagorje mesto so motorno kolo povlekli nazaj na cestišče. Poškodovanega voznika so reševalci NMP ZD Zagorje odpeljali v Urgentni center SB Trbovlje. Na kraju so bili tudi policisti PP Trbovlje.

Tehnična in druga pomoč
Odpiranje vrat v stanovanje

Delovne nesreče
Ob 18.32 si je v kraju Andraž nad Polzelo občan poškodoval nogo z motorno žago. Gasilci PGD Andraž nad Polzelo so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Velenje, ki so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnico Celje.

Tehnična in druga pomoč
Tehnična pomoč, Tbilisijska ulica, Ljubljana

Požari v stanovanjskih stavbah
Požar garaže v Dolgi gori

Tehnična in druga pomoč
čiščenje žleba

Onesnaženja okolja in posegi v okolje
odvrženo odpadno olje

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Črni vrh-opažen močan dim iz gozda

Tehnična in druga pomoč
Most na Soči-odstranjevanje sršenjih gnezd
Nazaj