SPIN
Vsi dogodki

Tehnična in druga pomoč
Ob 7.55 so gasilci PGD Trzin posredovali v naselju Hrastovec, občina Trzin, kjer so zaradi počene cevi posesali vodo, ki je iztekala v poslovnih prostorih.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 8.38 je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP Brnik prepeljal obolelega otroka iz Splošne bolnišnice Celje v UKC Ljubljana.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu
Ob 9.30 sta v naselju Rošnja, občina Starše, trčili osebni vozili. Gasilci GB Maribor in PGD Starše so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in očistili iztekle motorne tekočine na cestišču. Do prihoda reševalcev NMP Maribor so nudili pomoč trem poškodovanim osebam, ki so bile prepeljane v UKC Maribor.

Tehnična in druga pomoč
Ob 9.27 sta gasilca GRC Ajdovščina v Lokavcu, občina Ajdovščina, s tehničnim posegom odprla vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala onemogla oseba.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.56 so reševalci NMP Maribor potrebovali pomoč gasilcev GB Maribor pri odpiranju vrat poškodovanega osebnega vozila v križišču Vošnjakove in Ulice heroja Bračiča v Mariboru. Iz vozila so rešili eno poškodovano osebo, ki so jo prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor. Gasilci so odklopili tudi akumulatorja na poškodovanih vozilih.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 9.58 je na Seidlovi cesti v Novem mestu voznik osebnega vozila, zaradi zdravstvenih težav, zapeljal s ceste in trčil v obcestno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so voznika iznesli iz vozila in ga oživljali. Ob prihodu na kraj nesreče so z oživljanjem voznika nadaljevali reševalci ZD Novo mesto in ga odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci so še zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 10.16 so posredovali gasilci PGD Gabrovka na Gabrski Gori v občini Litija, kjer je bila obolela oseba. Nudili so ji prvo pomoč z avtomatskim defibrilatorjem do prihoda reševalcev. Po uspešnem oživljanju so reševalci NMP Litija osebo oskrbeli na kraju dogodka in jo prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Nesreče v gorah
Ob 12.54 je na pobočju gore Šija nad smučiščem Vogel v občini Bohinj planinka zdrsnila in si poškodovala glavo. Reševalci GRS Bohinj so jo ob pomoči helikopterja Slovenske policije in dežurne ekipe GRS Brnik oskrbeli na kraju dogodka ter jo prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Nesreče pri nešportnih aktivnostih (gobarjenje, ...)
Ob 11.09 je v gozdu v naselju Podlipoglav v Ljubljani gobar padel v globel in se poškodoval. Gasilci GB Ljubljana in reševalci GRS Ljubljana so poškodovanega oskrbeli, rešili iz globeli in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Ljubljana so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Delovne nesreče
Ob 14.02 je na Cesti 1. Maja v Kranju delavec padel iz zidarskega odra in si poškodoval roko. Sodelavci so ga prepeljali na zdravljenje v ZD Kranj. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Tehnična in druga pomoč
Ob 13.30 so posredovali poklicni gasilci PGE Celje v Ulici Marjana Jerina v Celju, kjer so ob prisotnosti policije in reševalcev NMP Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila obolela oseba. Osebo so prevzele strokovne službe in jo prepeljale na zdravljenje v bolnišnico.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 11.43 je bila pri porabnikih v Kanižarici v Črnomlju zaradi okvare na vodovodnem sistemu prekinjena oskrba s pitno vodo. Napako so odpravili delavci Komunale Črnomelj.

Tehnična in druga pomoč
Ob 13.50 so v naselju Litmerk, občina Ormož, gasilci PGD Ormož ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila mrtva oseba.

Požari na delovnih, kmetijskih in gradbenih strojih
Ob 15.01 je na polju pri naselju Voklo v občini Šenčur zagorel kombajn. Gasilci JZ GRS Kranj, PGD Voklo in Šenčur so požar na delovnem stroju pogasili in odklopili akumulator.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 16.07 je helikopter HNMP Slovenske vojske z medicinsko ekipo iz Splošne bolnišnice Izola prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 13.23 so pri naselju Dolnji Zemon, občina Ilirska Bistrica, delavci gradbenega podjetja pri izkopu naleteli na topovsko granato kalibra105 mm, nemške izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Nevarno najdbo sta prevzela pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS, Notranjske regije in jo odpeljala v skladišče do uničenja.

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.26 so v Tugomerjevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri prenosu onemogle osebe iz četrtega nadstropja večstanovanjske stavbe do reševalnega vozila.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 11.21 se je v Hidroelektrarni Mariborski otok v Mariboru poškodovala stabilna naprava za avtomatsko gašenje požarov, pri čemer je pričel uhajati plin ogljikov dioksid, ki se je zadrževal v prostoru. Gasilci GB Maribor so sistem za avtomatsko gašenje popolnoma izpraznili, prezračili prostor in ga pregledali z detektorjem nevarnih plinov.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.34 je na regionalni cesti Trnovo–Lokve v občini Nova Gorica kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo pod cesto v vrtači. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem NMP, prenesli poškodovane osebe do reševalnega vozila ter potegnili vozilo na cestišče. Tri poškodovane osebe so prepeljali v SB Šempeter.

Najdbe neekspodiranega streliva
Ob 14.17 sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in spravila na varno do uničenja topovsko granato, kalibra 102 mm, mase 13 kg, italijanske izdelave iz obdobja I. svetovne vojne. Nevarno najdbo je našel krajan na območju Dolgega brda nad Renčami v občini Renče-Vogrsko.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.27 so v Zoisovi ulici v Kranju gasilci JZ GRS Kranj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP Kranj in policiji. V stanovanju je bila najdena mrtva oseba.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 17.41 so v naselju Gorenje pri Divači v občini Sežana, ob nestanovanjskem objektu zagorela drva. Požar, ki je zatem zajel okoli dvanajst kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci ZGRS Sežana, PGD Sežana in Povir.

Tehnična in druga pomoč
Ob 17.25 so gasilci PGD Dol pri Hrastniku na Poti Vitka Pavliča v Hrastniku razžagali in odstranili drevo, ki se je podrlo na telefonsko napeljavo ter stanovanjsko hišo.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 9.00 je bila zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem vodovodnem omrežju v naselju Spodnja Besnica v občini Kranj prekinjena oz. motena oskrba s pitno vodo. Dežurni delavci KP Kranj so dela opravili do 15. ure.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 8.00 je bila na območju naselja Kamna Gorica v občini Radovljica prekinjena oziroma motena oskrba s pitno vodo, zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem vodovodnem omrežju. Dežurni delavci KP Radovljica so dela opravili do 13. ure.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 18.35 je na pobočju Javorja, občina Ljubljana, gobar padel v globel. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in reševalci GRS Ljubljana, ki so poškodovanega gobarja s pomočjo reševalcev NMP Ljubljana oskrbeli in s pomočjo nosil prenesli do reševalnega vozila. Poškodovanega gobarja so prepeljali v UKC Ljubljana.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 17.56 je na avtocesti pri cestninski postaji Nanos v smeri Ajdovščine, občina Postojna, zagorel avtobus v motornem del. Posredovali so gasilci PGD Postojna, Razdrto, Vipava, Ajdovščina in Podnanos, ki so zavarovali kraj dogodka, in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Pogrešane osebe
Ob 14.11 je na širšem območju Irče vasi, Srebrnič, Boričevega in Broda, občina Novo mesto, potekala iskalna akcija pogrešane osebe. V iskalni akciji je sodelovalo 23 gasilcev GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Mali Podljuben in Lakovnice, in trije vodniki Zveze reševalnih psov Slovenije in Kinološke zveze Slovenije. Iskalno akcijo je koordinirala Policija, osebe pa do večernih ur še niso našli.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Požar kozolca Juvanje

Požari v stanovanjskih stavbah
Požar v kurilnici Črešnova

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
Ob 20.09 je bila v Vinici in okoliških krajih, občina Črnomelj, zaradi okvare na vodovodnem sistemu prekinjena oskrba s pitno vodo. Poškodbo na glavni vodovodni cevi so odpravili delavci Komunale Črnomelj do 21.00 .

Nesreče v cestnem prometu
Padec kolesarja - Domžale , Študljanska

Požari v stanovanjskih stavbah
Požar v stanovanjski hiši, Praše, Kranj.

Požari v stanovanjskih stavbah
Gori zapuščena hiša
Nazaj