SPIN
Vsi dogodki

Požari na travniških površinah
Ob 13.16 je ob Cesti Kozjanskega odreda v Šentjurju zagorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Šentjur so požar omejili in pogasili.

Tehnična in druga pomoč
Ob 13.40 sta v naselju Šentgotard v Zagorju ob Savi gasilca PGD Čemšenik do prihoda reševalcev nudila prvo pomoč poškodovani osebi.

Delovne nesreče
Ob 15.02 si je v gozdu pri naselju Turški Vrh, občina Zavrč, krajan pri spravilu lesa poškodoval glavo. Reševalci NMP Ptuj so poškodovanca oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Ptuj.

Tehnična in druga pomoč
Ob 14.58 je na Ronkovi ulici, občina Slovenj Gradec, zaradi poškodovane kritine na večstanovanjskem objektu meteorna voda zamakala stanovanje. Gasilci PGD Slovenj Gradec so sanirali okrog 30 kvadratnih metrov strehe. Nastala je manjša materialna škoda.

Vetrolom
Ob 15.14 je na cesti Kočice–Dobrina, občina Žetale, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Žetale so drevo razžagali in odstranili.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 15.58 so v Šmartnem ob Paki zagorele saje v dimniku pritlične stanovanjske hiše. Požar se je razširil tudi na ostrešje objekta. Gasilci PGD Šmartno ob Paki, Velenje in Paška vas so požar pogasili, pregledal objekt s termo kamero in poškodovani del ostrešja v izmeri 16 kvadratnih metrov začasno prekrili s folijo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 16.13 so na Koroški cesti v Mariboru gasilci JZZPR Maribor v prisotnosti policije odprli vrata stanovanja v večstanovanjski stavbi v katerem so našli mrtvo osebo.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 16.09 so v Vurberku, občina Duplek, v gozdu zagorela drevesa, suho listje in žagan les. Požar na površini 500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci JZZPR Maribor in PGD Dvorjane.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 17.14 so v Šmartnem v Tuhinju, občina Kamnik, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Šmartno v Tuhinju in PGD Kamnik so goreče saje pogasili, očistili kurišče in okolico peči, s termo kamero pregledali objekt ter lastniku svetovali, da pred naslednjim kurjenjem dimniško tuljavo pregleda dimnikarska služba. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

Poplave ob vodotokih
Ob 17.10 je na Grajski ulici v Bohinjski Bistrici, občina Bohinj, voda iz vodotoka odnašala brežino ob stanovanjski hiši. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali obrežje s protipoplavnimi vrečami.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 19.49 je v naselju Kicar, občina Ptuj, v gozdu zagorela podrast. Požar na površini 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kicar in Spodnji Velovlek.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 21.01 je v naselju Retje v občini Loški Potok zagorelo v mansardi stanovanjske hiše. Ogenj je poškodoval inventar, strešno okno in del ostrešja. Požar so pogasili gasilci PGD Retje, Loški Potok, Mali Log in Travnik.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.09 so na Šaleški cesti v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala v večstanovanjskem objektu rešili dve osebi. Dvigalo so usposobili ter obvestili pristojne službe.

Sproščanja nevarnih plinov
Ob 19.52 je na Mariborski cesti v Celju občanka v kuhinji stanovanja zaznala vonj po petroleju. Gasilci PGE Celje so opravili ogled stanovanja in izmerili prisotnost plinov. Ugotovili so povečano prisotnost ogljikovega dioksida zato so prezračili prostore. Poškodovanih ni bilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 20.51 je na cesti Vrh pri Boštanju, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na bok. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, očistili cestišče ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 2.33 je na cesti Tenetiše–Pangršica, občina Kranj, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilca JZ GRS Kranj sta v prisotnosti policije z avto dvigalom vozilo izvlekla iz jarka in ga postavila nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 7.11 je v naselju Sotina, občina Rogašovci, ogenj zajel garažne prostore v velikosti okrog 40 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci iz PGD Sotina in Sveti Jurij. Ogenj je uničil notranjost garaže, v garaži parkirano osebno vozilo, shranjeno vrtno in priročno orodje ter nadstrešnico garaže.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 7.40 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v naselju Petelinje v občini Pivka. Posredovali so gasilci PGD Pivka, ki so varovali objekt, dokler saje niso zgorele, očistili dimno tuljavo ter jo preventivno pregledali s termo kamero.

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča, Celovška cesta nasproti McDonaldsa.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 9.55 je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipa reševalcev HNMP z Brnika poletela v Slovenj Gradec, od koder so prepeljali obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Požari v naravi oziroma na prostem
Opažen bel dim - Bertoki, občina Koper

Nesreče v cestnem prometu
Prometna nesreča na cesti Orehek - Prestranek

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe s pitno vodo
V Bušeči vasi je prišlo do okvare na vodovodnem omrežju.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Na Bizeljskem se je pri padcu poškodovala občanka.

Požari v stanovanjskih stavbah
Dimniški požar, Drganja sela.
Nazaj