SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v cestnem prometu
Ob 10.31 je v Solkanu, v Prvomajski ulici, občina Nova Gorica, padel kolesar in se poškodoval. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili pomoč reševalcem NMP, ki so poškodovanca odpeljali v SB dr. Franca Derganca Šempeter pri Gorici.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 10.39 je poletel helikopter Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe HNMP v Izolo, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 11.21 je zagorela stara lesena vinska klet na Filovskem bregu, občina Moravske Toplice. Gasilci PGD Filovci, Bogojina, Moravske Toplice in Tešanovci so pogasili goreči objekt v velikosti 4 x 8 metrov in vršili požarno stražo.

Požari na smetiščih, odlagališčih
Ob 13.11 so v Noršinski ulici v Murski Soboti v sortirnici komunalnih odpadkov podjetja Saubermacher & Komunala d.o.o. zagoreli kosovni odpadki na površini okoli pet kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Murska Sobota.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 13.08 je v krožnem križišču zraven podjetja Roefix v Cikavi v občini Grosuplje osebno vozilo zapeljalo na bankino. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Grosuplje in Šmarje-Sap, ki so nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ter jo rešili iz vozila in prenesli do reševalnega vozila.

Tehnična in druga pomoč
Ob 13.23 je podrto drevo na cesti Gorica pri Raztez –Raztez, občina Krško, oviral promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec podjetja Kostak Krško.

Nesreče v gorah
Ob 13.16 so tujega planinca, ki je zašel s poti in se zaplezal v severozahodnem grebenu Begunjščice, pod Roblekovim domom v občini Žirovnica, reševalci Postaje GRS Radovljica s pomočjo vrvne tehnike rešili in spustili v dolino.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 14.58 so v Dolenjah pri Jelšanah, občina Ilirska Bistrica, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Jelšane, ki so na kraju dogodka nadzorovali izgorevanje saj ter na koncu očistili dimniško tuljavo.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 15.10 je v naselju Zimica, občina Duplek, zaradi vžiga plina v gospodarskem poslopju prišlo do požara. Do prihoda gasilcev JZZPR Maribor, PGD Korena in Dvorjane, so lastniki požar že sami pogasili. Gasilci so nato z napravo preverili prisotnost plina in preverili celotno poslopje, da ne bi prišlo do morebitnega kasnejšega vžiga.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.04 se je na ljubljanski južni obvoznici v razcepu Malence pri padcu poškodoval motorist. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali mesto nesreče in izklopili akumulator, motorista pa so oskrbeli reševalci NMP.

Napad živali na živali
Ob 15.51 je na planini Storeča ravan v občini Bohinj medved napadel in poškodoval tri ovce.O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.25 sta v naselju Zakl v občini Podlehnik trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so na vozilih odklopili akumulatorja, eno vozilo izvlekli iz potoka in preiskali okolico, ker je voznik enega vozila zapustil mesto nesreče. Reševalci NMP Ptuj so eno osebo odpeljali v SB dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 19.41 je polete helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe HNMP v Litijo, od koder je prepeljal obolelo osebo. v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 20.43 je motorist trčil v osebno vozilo na cesti Cankova–Rogašovci pri odcepu za Domajince v občini Cankova in zaradi poškodb umrl na kraju dogodka. Gasilci PGD Murska Sobota so na poškodovanem osebnem vozilu odklopili akumulator, nudili pomoč vlečni službi, razsvetljevali kraj nesreče in počistili cestišče.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev
Ob 21.21 so našli dva ostanka minometnih min kalibra 60 in 120 milimetrov v naselju Kopriva v občini Razkrižje. Aktivirana sta bila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske regije in odstranila najdbi iz obdobja druge svetovne vojne.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 22.32 sta na Ptujski cesti v Mariboru trčili dve osebni vozili. Gasilci JZZPR Maribor so iz vozila rešili eno poškodovano osebo, ki so jo reševalci NMP Maribor prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor, odklopili akumulatorja na vozilih in počistili cesto.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 23.22 je na Zelenovi ulici v Ljubljani gorela živa meja. Gasilci GB Ljubljana in PGD Zgornji Kašelj so požar pogasili, preventivno pregledali okolico in očistili požarišče. Pogorelo je približno 25 metrov žive meje.

Požari cevovodih, komunikacijskih omrežjih in elektroenergetskih vodih
Ob 23.26 se je ob stanovanjskem objektu na Poti čez Gmajno v Ljubljani kadilo iz zemlje. Gasilci GB Ljubljana in PGD Kozarje so kraj dogodka zavarovali do prihoda dežurne ekipe Elektro Ljubljana, ki so na ugotovili, da je prišlo do večje poškodbe na podzemnem elektroenergetskim vodniku. zaradi popravila so odklopili električno napajanje.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 0.00 je zagorelo na otroškem igrišču v Mestnem parku v Celju. Ogenj, ki je uničil otroški tobogan in mobilno stranišče ter poškodoval še nekaj drugih igral na otroškem igrišču so omejili in pogasili gasilci PGE Celje in Zagrad-Pečovnik.

Pogrešane osebe
Občan iz Gorenje Kanomlje pri zaselku Šturmovec je sporočil,da je opazil ob cesti parkiran avtomobil ter ,da je oseba najverjetneje lastnik vozila padel v bližnji prepad.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 7.33 sta na cesti Škocjan–Bertoki v občini Koper trčila z osebno vozilo in motorist. Na kraj dogodka so odšli gasilci JZ GB koper, ki so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka ter pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe. Reševalci Reševalne službe slovenske Istre so poškodovano osebo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola.

Požari na gozdnih in grmovnih površinah
Požar v naravnem okolju ob železniški progi v Žganih.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 8.21 smo prejeli obvestilo, da se je v kraju Potok pri Dornberku v občini Nova Gorica prevrnil traktor in pod sabo pokopal voznika, ki pa naj bi bil nepoškodovan in ujet je pod traktorjem.

Tehnična in druga pomoč
tehnična pomoč
Nazaj