SPIN
Vsi dogodki

Nesreče v podzemskih jamah in breznih
Ob 15.43 se je zgodila nesreča pri potapljanju v Planinski jami v občini Postojna, v kateri so pogrešali potapljača. Aktivirani so bili potapljači JRS RC Postojna in Ljubljana, Državna enota za tehnično potapljanje ter gasilci PGD Postojna, Planina in Studeno. Pogrešanega, ki se je v jami izgubil so okoli 20. ure našli nepoškodovanega.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 23.46 je na cesti Sodražica–Loški potok v občini Sodražica osebno vozilo zapeljalo v jarek in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine na cestišču, nudili pomoč reševalcem NMP Ribnica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila ter vozilo potegnili iz jarka in postavili na cestišče. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Ribnica odpeljali v UKC Ljubljana.

Tehnična in druga pomoč
Ob 0.06 je zaradi okvare na vodovodnem sistemu vdrla voda v stanovanjski objekt na Dalmatinovi ulici v Ljubljani. Gasilci GB Ljubljana so zaprli glavni ventil in izčrpali vodo iz poplavljenih prostorov.

Pogrešane osebe
Ob 0.03 so na območju Ajdovščine poklicni gasilci GRC Ajdovščina in policija iskali pogrešano osebo. Pogrešanega so dokaj hitro našli in ga prepeljali v Zdravstveni dom Ajdovščina.

Tehnična in druga pomoč
Ob 3.59 so poklicni gasilci GB Ljubljana razsvetlili kraj nesreče na Škofjeloški cesti v Vodicah ter pomagali prenesti poškodovano motorno kolo iz jarka.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 4.00 so poklicni gasilci PGE Celje pogasili tlečo plastično zaščitno gradbeno ograjo na Kersnikovi ulici v Celju.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 4.14 se je zgodila prometna nesreča na cesti Temenica–Sobrače v občini Ivančna Gorica, v kateri je osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana in PGD Stična, ki so nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator ter postavili vozilo na kolesa.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 5.59 je prišlo do nesreče na cesti Slovenska Bistrica-Makole pri naselju Laporje, občina Slovenska Bistrica. Udeleženi sta bili dve osebni vozili. Poškodovane osebe so oskrbeli reševalci NMP na samem kraju. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in očistili cestišče razlitih motornih tekočin.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 8.41 so v Maistrovi ulici v Ilirski Bistrici stanovalci našli onemoglo osebo v zadimljenem stanovanju. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica, ki so odstranili posodo s smodečo hrano in prezračili stanovanje. Onemoglo osebo so oskrbeli reševalci NMP Ilirska Bistrica.

Nesreče v gorah
Ob 8.14 si je planinka poškodovala nogo v okolici koče Valentina Vodnika v občini Kranjska Gora. Posredovali so reševalci Postaje GRS Mojstrana, in dežurna ekipa za reševanje v gorah v spremstvu helikopterja SV, ki so poškodovanko oskrbeli ter jo prepeljali v SB Jesenice.

Nesreče v gorah
Ob 10.21 si je na pobočju Prisojnika, občina Bovec, planinka poškodovala gleženj. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bovec in dežurna ekipa za reševanje v gorah v spremstvu helikopterja SV, ki so poškodovanko oskrbeli ter jo prepeljali v SB Jesenice.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 11.50 sta v kraju Velika Pirešica, občina Žalec, trčila osebno vozilo in motorist. Reševalci NMP Celje so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali v SB Celje. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem in posipali cestišče z vpojnimi sredstvi.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 13.11 je zagorelo pod pokrovom motorja osebnega vozila na cesti na Mariborsko Pohorje v občini Hoče - Slivnica. Zaradi hitrega posredovanja gasilcev PGD Šmartno je osebno vozilo le delno poškodovano. Gasilci PGE Maribor in PGD Hoče so ohladili motor vozila in očistili cestišče.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 15.06 je na Poti na Rakovo jelšo v Ljubljani prišlo do požara plinske jeklenke pred stanovanjskim objektom. Jeklenko so lastniki pogasili še pred prihodom gasilcev GB Ljubljana in PGD Ljubljana Trnovo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.03 se je v naselju Zgornja Bistrica, občina Slovenska Bistrica, zgodila prometna nesreča v kateri je voznica osebnega vozila zapeljala v gozd in se prevrnila z vozilom na streho. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in prepeljana v UKC Maribor. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in očistili iztekle tekočine.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 16.05 je na obrežju reke Drave v naselju Starše v istoimenski občini gorel iz vode nanošen odpadni material in vejevje. Požar, na površini 50 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Starše.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.42 je na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Veliki Cerovec, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. V nesreči je bila ena oseba poškodovana. Reševalci NMP Novo mesto so jo oskrbeli na kraju nesreče in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so pomagali policistom in vlečni službi ter očistili cestišče.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 16.55 je v Majšperku,v istoimeni občini ,voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča in se zaletel v drevo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče,odklopili akumulator,počistili razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP, ki so oskrbeli dv epoškodovani osebi.

Nesreče v gorah
Ob 14.50 je v plezalni poti na Raduho obtičala planinka z dvema otrokoma. Reševalci Postaje GRS Koroške so jih rešili in jim pomagali nazaj proti planinski koči Grohat, v občini Solčava. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 17.03 naj bi na pobočju Stola v občini Kobarid, zasilno pristal jadralni padalec. Pri pristanku se ni poškodoval, ni se pa vedelo kje se točno nahaja. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Tolmin in helikopter SV v spemstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah, ki so pregledali pobočje Stola do italijanske meje, vendar padalca niso našli. Kasneje je bilo ugotovljeno, da se nahaja na italijanski strani grebena, tako da je bil o padalcu obveščen Operativni center CZ v Palmanovi, ki je po padalca poslal italijanske reševalce.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.13 je na hitri cesti med Vipavo in Ajdovščino, občina Ajdovščina, osebno vozilo trčilo v ograjo. Poškodovanih oseb ni bilo. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali mesto dogodka in odklopili akumulator na vozilu.

Tehnična in druga pomoč
Ob 18.11 so v nastanitvenem centru v Knobleharjevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odprli vrata stanovanja, v katerem se je že več dni nahajal mrtva pogrešana oseba.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.06 je v Kvedrovi ulici v Ljubljani v stanovanju začela iztekati voda iz vodovodnega napeljave v spodnje prostore. Gasilci GB Ljubljana so odprli varat stanovanja ter delno zaprli ventil, upravitelj pa bo poskrbel za njegovo zamenjavo.

Nesreče v gorah
Ob 19.31 si je pri plezanju v Draškem vrhu v občini Bohinj plezalec poškodoval gleženj. Plezalci so iz stene priplezali na greben, kjer je poškodovanca oskrbela dežurna ekipa za reševanje v gorahter ga ob pomoči helikopterja SV prepeljana v SB Jesenice.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.19 so v naselju Podgorje, občina Slovenj Gradec, gasilci PGD Podgorje iz potoka Velunja na nabrežje prenesli najdeno mrtvo osebo, kjer so jo prevzele pristojne službe.

Nesreče v gorah
Med Planino Razor in Planino na Kalu sta zašla dva onemogla planinca.

Požari na sredstvih cestnega prometa
Gori osebno vozilo na AC, smer Ljubljana, pred izvozom za Mirno Peč.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 20.02 je na cesti Vojnik–Šmartno v Rožni dolini v naselju Konjsko, občina Vojnik, deklica padla s kolesom in se pri tem hudo poškodovala. Reševalci NMP Celje so jo prepeljali v SB Celje, kjer je zaradi hudih poškodb umrla.

Tehnična in druga pomoč
Ob 20.55 so gasilci PGE Maribor posredovali v Ulici Moše Pijada v Mariboru, kjer so odprli vrata stanovanja v prvem nadstropju stanovanjskega bloka, v katerem se je nahajala starejša obolela oseba. Gasilci so stanovanje odprli, reševalci NMP Maribor pa osebo oskrbeli in nato prepeljali v UKC Maribor.

Nesreče v cestnem prometu
Na cesti Petrinje-Prešnica je prometna neasreča.
Nazaj