SPIN
Vsi dogodki

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 9.57 so pri pokopališču v Šmartnem na Pohorju v občini Slovenska Bistrica gasilci PGD Šmartno na Pohorju z defibrilatorjem pomagali onemoglemu občanu do prihoda reševalcev NMP Slovenska Bistrica.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
Ob 10.59 se je na smučišču Smučarskega centra Cerkno, občina Cerkno, ob padcu poškodoval deskar. Prvo pomoč so mu nudili reševalci SC Cerkno, dokončno so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija. Dežurna posadka helikopterja LPE je poškodovanega smučarja v spremstvu Helikopterske enote NMP Brnik prepeljala na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 11.32 so v Kompoljah, občina Dobrepolje, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Videm Dobrepolje, Zdenska vas, Kompolje in Ponikve, ki so dimniško tuljavo ohladili, očistili in jo pregledali.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 11.23 so v Gradnikovi ulici v Kanalu, občina Kanal, gorele saje v dimniku večstanovanjske stavbe. Goreče saje so pogasili gasilci PGD Kanal in JZ GRD Nova Gorica. Pred ponovno uporabo bo potrebno dimnik temeljito očistiti.

Tehnična in druga pomoč
Ob 12.00 sta na vzletišču Ruardi, občina Zagorje ob Savi, na razmočeni vzletni stezi obtičala dva avtomobila. Gasilci PGD Zagorje-mesto so s pomočjo avto vitla vozili nepoškodovani izvlekli.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 13.07 je na Poti na Rakovi Jelšo Ljubljani zagorel zabojnik za smeti. Gasilci GB Ljubljana so gorečo vsebino zabojnika pogasili.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 13.43 so v kraju Čermožiše, občina Žetale, gasilci PGD Stoperce do prihoda reševalcev oživljali občana z defibrilatorjem. Občan je umrl, kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev. Zaradi težko dostopnega terena so umrlega občana prenesli do ceste, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 14.34 je helikopter Slovenske policije z medicinsko ekipo prepeljal obolelo osebo iz šempetrske bolnišnice v Univerzitetni klinični center v Ljubljani.

Tehnična in druga pomoč
Ob 15.43 si je nad predorom Dekani, občina Koper, sprehajalec v gozdu poškodoval nogo. Gasilci GB Koper in PGD Dekani so pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega občana do reševalnega vozila.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 17.09 je v Jelendolu, občina Tržič, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v ograjo. Gasilci JZ GRS Kranj so vozilo postavili nazaj na cesto, odklopili akumulator na vozilu ter popravili poškodovano ograjo. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 18.20 je pri naselju Sedlo, občina Kobarid, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se pri trku poškodoval. Člani PGD Kobarid so poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda ekipe NMP Tolmin, požarno varovali mesto nesreče in izvlekli vozilo na cestišče. Poškodovano osebo je ekipa NMP Tolmin prepeljala v bolnišnico v Šempetru.

Požari v naravi oziroma na prostem
Ob 18.46 je ob Novomeški cesti v Kočevju gorela trava. Požar na površini okoli štirih hektarov so pogasili gasilci PGD Kočevje. Požar je zajel tudi tri drogove daljnovoda visoke napetosti, vendar ni nastala večja materialna škoda.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 18.50 so na Cesti Talcev v Škofji Loki v dimniku stanovanjske hiše zagorele saje. Posredovali so gasilci PGD Stara Loka, ki so saje pogasili pregledali okolico ter obvestili dimnikarsko službo.

Požari na travniških površinah
Ob 18.00 je v Bernetičih, občina Koper, na travniku zagorela suha trava. Gasilci PGD Babiči so pogasili travniški požar na površini 50 kvadratnih metrov.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 19.16 je na Jenkovi ulici v Postojni, zaradi pozabljene hrane na štedilniku, zagorelo v kuhinji stanovanjskega objekta. Požar je do prihoda gasilcev pogasil lastnik stanovanja in se pri tem lažje poškodoval. Gasilci PGD Postojna so prezračili stanovanje, iznesli poškodovano pohištvo in prostore pregledali s termo kamero. Poškodovanega lastnika je oskrbela ekipa NMP Postojna.

Tehnična in druga pomoč
Ob 19.26 so na Cesti maršala Tita na Jesenicah gasilci GARS Jesenice v gostinskem lokalu odprli vrata toaletnega prostora v katerem sta bila zaklenjena otroka.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.42 je na avtocesti pri Pletovarju v občni Šentjur osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali in požarno varovali kraj, posipali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Poškodovanih oseb ni bilo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 21.51 sta na cesti Unec–Planina v občini Cerknica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator, nudili razsvetljavo, pomagali policistom ter ekipi reševalcev NMP Cerknica in posuli kraj nesreče z absorbentom. V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana.

Požari v stanovanjskih stavbah
Ob 21.09 so na Puhtejevi ulici v Ljubljani v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Vič.

Tehnična in druga pomoč
Ob 21.22 so na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici gasilci PGD Slovenska Bistrica odprli vrata stanovanja v katerem je padla starejša oseba. Obveščana je bila dežurna zdravnica, ki je onemoglo osebo pregledala.

Požari na travniških površinah
Ob 21.19 je na Drenskem Rebru v občini Kozje nenadzorovano gorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje in PGD Kozje, ki so pogasili požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov.

Požari v nestanovanjskih stavbah
Ob 23.21 je na Plešivici v občini Brezovica zagorel hlev. Poslopje velikosti 25 x 15 metrov je pogorelo do tal. Požar so gasili gasilci PGD Notranje gorice-Plešivica, Brezovica, Vnanje Gorice, Podpeč in Jezero, skupaj 49 gasilcev z 8 vozili. Na intervenciji je posredoval tudi pogodbeni pripadnik CZ z delovnim strojem. Gasilcem je iz gorečega hleva uspelo rešiti 30 govedi, ena pa je v požaru poginila.

Nesreče v cestnem prometu
Občan je sporočil,da se je pripetila prometna nesreča dveh vozil na križišču med Vojkovo ulico in Sedejevo ulico v N.Gorici.
Nazaj